Solen!

 
 Ja som ni vet så är ju  min tillvaro rätt full av fotboll och så även denna helg. Den bjöd på två matcher - en herrmatch i Superettan där det var lite häftigt att uppleva stämningen med drygt 6000 åskådare. Idag var det lite mindre - 120 st kanske....Ja, det var dammatch.
 
Resultaten - tja, 1-1 i herrmatchen med bud på hemmaseger. Å 5-1 i dammatchen. Sista målet gjorde dottern...Det var rätt snyggt ,sägs det , men jag såg det inte!!! För jag var och hämtade glass i frysen som spelarna skulle få efter matchen!
 
Här i den här delen av landet brukar fotboll vara synonymt med frysa även den här tiden på året. Dunjackan brukar ha en lång säsong...Bara av princip brukar jag hänga undan den i juli. Men i år har den fått lite längre vila!
 
Solen har nämligen skinit rätt bra och temperaturen har varit varm! Så det har varit väldigt njutbart! Speciellt idag för då flödade solen och inte ens i skuggan var det riktigt kallt. Bådar gott inför den stundande semestern, hoppas jag. Eller har jag fått min beskärda del av värme för i sommar?!?!

Nu har vi lite säsongsupppehåll och jag kanske kan måla klart sidoväggen på altanen. Den gamla höll på att ruttna ihop. Jag har inte - det är inte mitt gebit. Men måla så att det duger åt mig kan jag. Men den där väggen är en av orsakerna till att jag ännu inte sommarfixat till altanen...nåja, en av orsakerna. En annan kan vara latmasken, den kravlar i mig rätt ofta. Nån som har nåt bra tips på hur jag får bukt med den?
 
 
 

Galet med mål!

Galen dag och galnare kväll!
 
Dagen -  vi har suttit tre stycken för att göra schema för 13 personer - med diverse olika tjänstgöringsgrad och önskemål. Vi är inte riktigt i mål. Men snudd på galna...
 
I mål landade däremot basketbollen ikväll, massor av gånger. Sveriges damlandslag spelade en galet bra match mot Frankrike. Visserligen med förlust men som dom spelade...Raderade stundtals ut Frankrikes världsstjärnor.
 
I morgon har jag semester. En dag. Den behövs. Knoppen är trött, kroppen slö och göra-listan lite för lång. Så jag ska låta knoppen vila från jobbtänk, träna kroppen och beta av lite på listan. Vädret får vara nästan hur det vill i morgon m a o. I allafall för mig. Jag har tänkt så mycket på och åt andra idag, så imorgon skiter jag i hur andra vill ha det med vädret, haha....   
 
(den här raringen hittade jag på nätet, googlade fram honom)
 
 

Julen kommer...

 
 
Jamen då så, i morgon är det bara 6 månader kvar till julafton!!!
Å så här såg vår midsommarnatt ut - ljuset är magiskt den här tiden!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlugn

Nu är det en vecka kvar till lugnet infinner sig. Näe,det beror inte på att semestern börjar utan på att sommaren börjar på riktigt. På jobbet alltså. Ingen skola, all utvärdering ska vara gjord och det är bara barn och fritidspersonal i lokalerna. Det är rätt skönt faktsikt för de sista veckorna på en termin är så full av in-och utskolning, schemaläggane, föräldrafika och skolavslutningenss planerande och tränande.
 
I helgen har jag ägnat mig åt att gå ner i varv, det känns skönt. I sommar har jag fyra veckors semester på raken - gruvar mig lite faktiskt. För jag har oftst valt att dela upp den - två veckor semester, två-tre veckor jobb och sedan tre veckors semester. Å då har jag tyckt att jag hunnit varva ner utan att bli för slö...Så jag bävar lite, tänk om jag blir så nervarvad att jag inte orkar på´t igen?!
 
Sommarljuset vi har häruppe är fantastiskt - utom när jag ska sova...Så jag mörklägger så gott jag kan. Men innan läggdags är det så härligt och är det därtill lite värme så finns det inget bättre än att sitta på altanen och bara njuta av ljuset, utsikten och värmen. Å kanske äta några jordgubbar.
 
 
 
 

Nyckelsök

Hm, jag har bara en nyckel till min bil. Idag hade jag ingen. I allafall på en låååååååååååång stund.Jag letade och letade. Länge och metodiskt. Flera gånger.
 
Min ryggsäck tömde jag några gånger i lugnt  tempo(jojo, man lär så länge man lever) för att inte missa nyckeln. Nej, den var inte där tredje gången heller men då var å andra sidan ryggsäcken lite lättare eftersom jag varje gång slängde lite gamla papper mm.
 
Känslan var hela tiden att jag lagt den ifrån mig någonstans strax innan jag hade för avsikt att bomma igen jobbet och fara hem. Så jag letade till sist i alla vrår, hyllor och lådor jag varit i närheten av sista halvtimmen. Nada nyckel.Jodå, jag letade i kylen och skafferiet också.

 På grannavdelningens skrivbord hittade jag den. En timme efter arbetstidens slut.
 
En  del dagar är det skönare än andra att komma iväg från jobbet.
 
 
 
 

RSS 2.0