Lussehalka

Jaha ja, då var denna d agen snart avklarad. Luciadagen. Med allt vad den innebär i min bransch. Det har övats lussesånger och skridande i flera veckor. 
 
Lussandet skulle ske på residenset, hos landshövdingen. Dit är vi vartannat år och länsstyrelsens personal sitter runt kaffeborden och iakttar andäktigt tåget. Efteråt bjuds vi på fika och landshövdingen brukar språka lite med barnen. Nåja, lite med personalen också.
 
Men idag var det extremhalka och all lokal busstrafik var inställd...chefen föreslog taxi men där var det en timmes väntetid. Så det blev inget lussande på residenset. I allafall inte av våra barn, kanske ryckte han in själv landshövdingen.
 
Vi förbereder våra elever rätt ordentligt när dylika saker ska genomföras. Inte för att vi är övernitiska utanför att de flesta av dem behöver ganska mycket mer av förberedelser än vad som är s a s normalt. Så ni kan ju tänka er hur det blev - lätt stirriga barn blev lite mer stirriga och en del lite mer än det...
 
Men framemot eftermiddagen när det precis blivit lugnt igen var det dags för tempohöjning igen. Föräldrafika med lussetåg. Skönsången varierade men i det stora hela så var det bra. Å lite fika på det - tunnbröd med julskinka, pepparkakor och saft/kaffe. Så var alla nöjda och glada igen.
 
Å vad gäller vädret så är det lite bättre men dagens väder kan sammanfattas som den här tweeten av Karin Adelsköld:
Vilket fantastiskt väder! Man kan halka, slå ihjäl sig och drunkna samtidigt.
 
Bildresultat för tecknat paraply
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Snigel

Men oj vilket taskigt lusseväder ni fick!?! Så synd när ni tränat - och så blev det inget. Men föräldrarna fick ju ändå se! :)

2016-12-14 @ 00:21:37
Postat av: Gubben

Tråkigt att vädret blev så illa, hoppas att allt gick bra ändå.

2016-12-16 @ 15:21:54
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Annika, hon själv

Ja, det var ett träligt väder.Men föräldrarna fick ju se och de var nöjda!

2016-12-17 @ 19:01:37
URL: http://amatankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0