Frestelsefallning

Slutade klockan tidigt i dag och den em som följde har jag inte gjort ett dugg av. Gick halva vägen hem från jobbet men sen föll jag för bussfrestelsen. Å sedan föll jag för bilfrestelsen när jag skulle handla lite...Å nu tror jag att jag snart faller för te&mackfrestelsen.
Ikväll är dagen inte dålig men inte bra heller, tappade orken och måbrakänslan någonstans mellan middagen och handlingen.
Dagen tidigare har varit bra och jag tycker emellanåt att jag är rent duktig på vissa saker!
Sedan blir jag lite konfunderad på en del personer - vilket väl inte är så konstigt när man får samma sak beskrivet på olika sätt av två stycken. Det skilde sig såpass i förlopp och resultat att jag blir fundersam på min egen förmåga att känna av vilka människor som jag kan lita på.
Vi har fått personalorganisationen för hösten, mig gav den inga överraskningar eftersom jag krävt att få veta lite hur chefen funderade kring var och med vilka jag ska jobba. Det är väl varken bu eller bä, jag kommer ju i allafall att så smånningom "bli onödigt rik på hästar" eller något annat dobbleri och då säger jag upp mig!
Fast jag har inte precis börjat spela ännu...Det är en frestelse som jag inte har fallit för idag!


Hellre guld än gullig!

Det tar tid det här med kvinnor och idrott..., kolla själva, Sportbladet ,i torsdags. Det enda sättet är väl att konsekvent göra som det svenska tjejerna gör - bojkotta priset. För det är  ju som Sofia säger, de är ju där för att brottas.
Fast man blir så trött - vi skriver år 2007 och för en del "gubbar" är det inte tillräckligt att tjejer idrottar - när de gör det ska de dessutom bedömas för sitt utseende! Korkat så det förslår!


Lådposten

Jag hittade en gammal  informationsbroschyr från Posten!
I den förklarades var jag kan  hitta Postens brevlådor
i min kommun. Alltså heter de gula lådorna brevlådor.
Som
Anki säger  - i den gula lägger man brev och i den man har hemma hämtar man sin post.
För det är ju faktiskt så att i postlådan, hemmalådan alltså, ryms ju lite större post, inte bara brev. I de gula är det ju inte lätt att få ner något som inte ryms i ett A4kuvert och helst ska det inte vara tjockare än två hopvikta A4papper!
Eller kanske är det som
Camilla säger - låda som låda. Huvudsaken det kommer annat än räkningar och reklam i den man har hemma!
Tur att jag nu med er hjälp lyckats utreda denna för världens fortskridande viktiga fråga!

Posta i brevlådan eller brev i postlådan?!

Alltså heter det brevlåda eller postlåda den där gula lådan som töms på utsatta tider? Vad heter då den man har hemma? (Om man nu inte har ett  sk brevinkast på dörren.) Heter lådan post- eller brevlåda då?
Heter dom lika och i såfall vilket är rätt -  brev- eller postlåda?

Ja, sådana världsliga problem låter jag min hjärna brottas med idag. Riktigt hör hur någon säger att nu har snuvan gått ända in i hjärnan på henne. Någon annan säger säkert att "nu börjar hon bli frisk när hon inte har mer att göra än att fundera på sådant".
Fast jag har tänkt på det förut också men nu slog det mig att det finns säkert någon klok bloggkamrat som kan lösa det  hela åt mig.

Ibland säger jag nog brevlåda om den där gula - för det är mest det jag stoppar i den. Men den handhas väl av Postverket och då är det kanske en postlåda. Det jag har utanför min lilla bostadsrätt är då...Jag brukar säga brevlåda där också, fast i dag är det väl knappast brev som är huvudinnehållet i den? Mest reklam - t o m räkningarna kommer mer och mer som e-faktura eller autogiro numera. Alltså är det mest en reklamlåda med inslag av annan post?
Fast om den gula säger jag nog också postlåda om ibland. Kanske för att i den postar jag.

Den här yrkesgruppen som ser till att jag får min post, som alltså sällan är brev, kallas ju brevbärare. Å då borde min låda heta brevlåda. Fast det är  ju någon som tömmer de gula lådorna också, är de också brevbärare?
Å vart tog postliljonen vägen?
F ö så håller ju hela posten på att försvinna. Är det bra eller dåligt? Själv hatar jag att stå  i kö på Ica och hamna efter någon som har "fyrtioarton" paket att hämta ut mellan filmjölken och potatisen! 
Mors! 

Vårsnuvan är här!

I går gick jag hem från jobbet. Med för lite sömn i kroppen, ont i halsen och feber. Fast jag vet att det kommer att svida i plånboken men jag inser ju att vara på jobbet med feber är ingen hit precis! Risken är att det bara blir något än värre elände av det hela om man poar på och ska vara "duktig".

Jag sov i nästan tre timmar när jag kom hem, det brukar kunna vara ett knep för alla elaka virusar att försvinna. Men si vad hjälpte det annat än att jag hade svårare än svårt att sova i går kväll! Frampå morgonen blev det väl som han J.B (John Blund) tog sig en sväng förbi min säng.

I morgon tänker jag inte heller gå till jobbet, jag tror på det min mamma alltid sa; att man ska kunna vara uppe en dag feberfri innan man går i väg. Å i dag är det ingen sådan dag.

Nackdelen med att vara hemma är ju att man ser allt som borde göras - förstår inte vem som sätter in skitiga fönster hos mig varje vår! Å inte heller vem som lämnar sådan oreda i lilla trädgården, hade inte gjort något  om gräset blivit klippt en gång till i höstas. Jag gillar att ha en trädgård, en gräsmatta att gå ut på och att titta på scillor, tulpaner, snödroppar etc men jag vill att någon annan ska sköta den. Å då kan den tvätta fönstren och städa bilen när den ändå är i gång s a s.

Å nu är jag trött igen, efter att ha varit uppe en stund så nu går jag och vilar!Boxardottern motionerar

Som gammal boxardotter så tyckte jag att Ki-jympan i onsdags på F&S var jättekul!  Lite boxningsövningar som gett mig lite träningsvärk och sköna qigongrörelser att sträcka ut i.
Fast det var på medelnivå hängde kroppkakan med i de flesta rörelserna, några struntade jag i för jag fick inte till dem. Men det var en skön känsla att vara trött och nöjd efter ett pass.
Efter det har jag kommit av mig med mitt eget motionerande - ikväll ska jag ägna mig åt att titta på andras ihärdiga idrottsutövande. Jag ska se en fotbollsmatch fast den börjar inte förrän klockan 21...
Innan dess hinner jag både läsa tidningen och ta en promenad...kanske.


Energi

Åh vad det blåser här idag! Jag sover rätt dåligt eller rättare sagt jag sover urdåligt när det blåser.  Jag brukar säga att det nog beror på att jag förlist i en storm i ett tidigare liv. I ett annat liv har jag nog varit utsatt för tortyr i form av droppande vatten - droppande kranar gör mig nipprig.  Det är sådan jag säger men tänk om det är sant?! 

Om jag nu ska försöka lägga lite energi på mitt nuvarande liv så kan jag berätta att jag pga blåsten ställt in min planerade promenad till jobbet. Där försvann fler tusen steg på stegräknaren! 
I går var jag på ett baspass på F&S, tyvärr var det hon jag tycker är tråkig som ledde det hela.Ska jag tycka att det är kul, eller i allafall lite kul (lightkul?) måste jag nog ha bättre kollpå vem som leder passet. Jag blir inte peppad, inte glad av hennes pass - nästan tvärtom faktiskt.  

Om jag ska lägga energi på mitt liv precis här och nu så önskar jag att jag hade haft lite av all den energi som virvlar runt härute men jag tror jag nöjer mig med att energiskt fixa mig lite förmiddagskaffe! Å så gott som jag tycker att kaffe är måste jag ha varit en kaffeplanta en gång....


Länktåg igen!

Det blev lite konstigt i texten med frågetecken mm. - kolla på Ellas hur det ska stå, jag hinner inte skriva om nu!

Tåget går!

Länktåget!

Jag har fått äran att vara med på länktåget! Det är Ella som är så snäll att hon länkat till  mig.

Ett himla smart påhitt för att få fler besökare till sin egen blogg och samtidigt få berätta om sina egna favoriter. Nu får man tyvärr bra välja tre favoriter och jag  gör som Ella, jag  helt enkelt drar lott för rättvisans skull. Så ni som inte är med på listan ska  inte vara ledsna för det, jag läser och gillar era bloggar ändå!

Så här gör man:

Kopiera texten nedan.

Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen (obs, länka till inlägget och inte till bloggen för det inläggslänkarna som registreras på bloggportalen)

  1. Ta listan under ?Mina 3 tillägg? från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken ?Originallistan?. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
  2. Lägg själv till max 3 st bloggar under ?Mina 3 tillägg?
  3. Kontakta dem som du har lagt till och be dem göra samma sak
     

Mina 3 bloggar:
Ankitankar
hyss, vardagstankar och bilder
Tittmyrvagen25 tankar, bilder och mumsiga recept
PanterSylvia: lever det lilla och goda livet


Orginallistan:
Lantluft: Tankar och funderingar från Karl-Johansgården
Amatankar: Vardagsbetraktelser på ett roligt sätt.
Livet efter; Skriver om livet före och efter hennes ögonsjukdom

beckfjall1; Föredetta missbrukare som skriver om sitt liv idag

Sussibussi; Fyrabarnsmor som skriver om sin vardag

Millans Bak : Mycket gott

Miss Sophie : En förvirrad Höna

Dolcevita : tjejsajt

Äta bör man : godmat

Cutwalk: frisyrblogg

Frisörguiden: frisyrer

Manligt Carolangel: blogg om allt möjligt

ANNELIE livet,familjen,humor,recept

CARINA : skriver om utbildning, pyssel-allt möjligt.


Sluta kopiera här.

Puh, nu ska vi se om det här fungerar...


En annan dag...

...ska jag göra det jag inte gjort idag. Anki skrev att hon hade sparat en massa till en annan dag och det är det ju idag. Å precis som jag skrev till henne så är det ju synd att vi som gör saker en annan dag har blivit av med annandagpingst! Fast inte ens det faktumet fick någon större fart på mig idag.

Förra veckan köpte jag mig en stegräknare, dvs den följde med i nåt erbjudande från Team Sportia - dottern behövde vinddressen och träningströjan. Stegräknaren behövde jag som hört att  man ska gå minst tiotusen  steg om dagen. Det kommer jag upp i rätt lätt med en halvtimmes promenad plus alla jobbstegen en vanlig dag men inte lata helgdagar!  Trots promenaden skulle jag behöva gå några tusen steg till ikväll...

Tittade i en bok som jag tog rätt på i mitt föräldrahem i höstas, en sådan där "råd&dåd"bok med allehanda huskurer. Detär ingen klenod  från artonhundratalet, förmodligen från runt slutet på 1980-talet eller början av 90-ditot att döma av layouten. I alla fall så hittade jag följande:
Mot rinnande eller blodsprängda ögon
kan du testa att blanda två matskedar mald ingefära med vatten. Laga till en krämaktig konsistens. Smörj blandningen under dina fotsulor. Ta på dig sockor och lägg dig för natten. Nästa morgon skall ögonen upplevas som fina igen.
Va? under fotsulorna - hur kan det ha effekt på ögonen? Fast jag fattar ju att det är skönare att ha ingefärspasta under fötterna än i ögonen. Men ändå; kan det verkligen fungera?
Det finns också en del tips om hur man lindrar Fyllesjuka vilket kanske en del kan behöva efter en helg som denna med diverse fester:
Vaknar du upp på morgonen och inser att du är fyllesjuk, då finns det fortfarande metoder för att göra den mindre grym.Dela en citron i mitten och smörj citronsaft på insidan av armbågarna. Låter kanske märkligt, men det hjälper.
Ja, så står det och är det någon som fattar varför det ska vara just på insidan av armbågarna? Kanske går det lika bra med insidan av knäskålarna? I alla fall kan det kanske vara mödan värt att spara en av drinkcitronerna till dagen efter för säkerhets skull eller hur?

Påskdagen 2007

Så har även påskdagen börjat sakta ner sig och jag ska snart krypa ner i sängen och sova lite. Snart är min tvättkorg tom och strykhögen är minimerad. Tänk att den ska vara så gruvsam denna strykning! Så är det för mig i allafall ,fast jag står framför teven och stryker, det går liksom lite lättare då.

I går gjorde jag tre försök att få tag på/träffa vänner - antingen var de inte hemma eller upptagna så det är inte alltid så lätt att vara så social ,som en del tror att det är, när man är ensamstående. Ibland inbillar jag mig att jag tränger på och ibland tror jag att männsikor inte tror/inte vill att jag ska trivas i deras eventuella familjevisa helgaktiviteter. Men jag har varit ensam såpass länge nu att det inte är jobbigt att längre att vara den "udda".
Jag tycker att jag blivit bättre på att bjuda hem folk men jag får nog höja mig ett snäpp till - det kanske finns de som tror att jag inte har tid och lust med dem?!

I morgon är det annandagen och sedan börjar arbetsveckan igen...Barnen har lov och det blir lite andra aktiviteter än vanliga veckor. Å det finns tid att leka klart, att bygga kojan och verkligen leka i den, tid för utflykter, lek i gympasalen och kanske lite sol på nästipparna!

Ha det gott!

Tjena!

Det är påskaftons fm och eventuellt tänker solen kika fram lite mellan molnen och själv tänker jag kika fram här i bloggen. Anledningen till att jag varit borta från bloggen är först och främst att min dotter varit hemma - jag tog verkligen tillvara den tiden. Förutom helgen (hon kom förra fredagen) var jag ledig på måndagen och då strosade vi i stan och småhandlade lite, åt lunch och hann även med att snusa på lilla M. Jag har njutit av att sitta tillsammans och äta middag och småprata, titta på tv tillsammans, hänga tvätt ihop  - ja, alla små vardagligheter har varit njutstunder.
En annan anledning till att jag varit lite loj i bloggvärlden har varit att jag kände att jag behövde vila hjärnan. Jag har lätt att dras med i andras tankar och resonemang och fundera vidare på diverse upplevelser, ämnen och känslor. Å ibland blir det lite mycket, tror jag. Så jag har kommenterat sparsamt men jag har läst hos dem jag brukar. Ibland är det skönt att bara läsa,utan att kommentera samtidigt som jag ofta känner att jag vill i tala om att jag varit där.
Nu är jag här och jag ska ägna mig en stund åt att läsa i bloggar och sedan ta itu med...tja, förmiddagskaffe kanske?!

RSS 2.0