John Blund

Hos Micke, Beckfjell1.blogg.se, hittade jag den lille mannen här nedan.  John Blund i egen hög person som antagligen går och berättar godnattsagor. Det gjorde han i allafall i tv för, kanske tjugofem år sedan? I ett tv-program som jag tror helt enkelt hett "Go'kväll" - rätta mig om jag har fel. Kanske hette det "Halvsju"? Programledare var Karin Falck och Lennart Swahn och det i, tror jag, Sveriges första soffprogram.

Nåväl, varje kväll så kom den här krabaten och introduecerade kvällens saga för barnen. Jag var inget barn då, snarare kanske i körkortsåldern. Men jag gillade John Blund och hans röst skarpt. "Hej alla barn vill ni höra en pundig saga?" vill jag minnas att han sa. För inte sa han väl "Hej alla pundiga barn"? Eller sa han något annat?
Efteråt så strödde han ut nå't som liknande små glitterflagor och det var liksom sömnframkallande hos alla barn i landet. Helt befogat för alla föräldrar att säga att "nu är det dags att sova, John Blund har strött ut sömnpulvret". Antar att protesterna var ringa - de såg honom ju varje kväll utföra samma procedur och då måste det väl vara sant?

Oj, vad en bild kan framkalla tankar och frågor!  Ska inte den säga mer än tusen ord? Inte framkalla tusen frågor?!

Iallafall var jag väldigt stolt över att jag kunde prata som denne John Blund och lätt förbryllad blev jag när en kompis påstod att man måste kunna sjunga opera för att få till rösten sådär. Eftersom jag sjunger mycket, mycket hellre än bra, var det en helt underbar, om än absurd, tanke att ta till sig. Jag gjorde dock inga närmare djupdykningar bland toner och sångpedagoger - någonstans var väl självinsikten så stor att jag insåg att jag var undantaget som bekräftar regeln!  Fast tänk om...har jag missat något, en karriär på operans tiljor kanske hade varit mumma?! :)

image32

Användbara tips i allmänhet:

Le mot främlingar
Odla dina egna grönsaker
Bjud någon på kaffe
Våga vara lite galen
Våga hoppas
Våga älska
Lek mer
Använd saker tills de är utslitna
Äg mindre
Ta ledigt
Gör det du älskar

Det här fick jag någonstans ifrån, minns inte vart, men lite bra är det eller hur?

Tvärnit

Hm, jag som tyckte jag tankat genom att vara ledig några dagar...Överrumplad av stresskänslor. sömnbrist och pulserande öron befinner jag mig idag hemma. Det var som om hela jag tvärnitade i går em efter en härlig helg.
En alldeles lagomt stimmig personalfest i fredags med god mat och sedan en enormt skön lördagskväll. Med återigen god mat som en gammal vän bjöd på. Vi pratade otvunget och glatt fast det var längesedan vi sågs. Jag vandrade hem mitt i natten och gjorde färska spår i nysnön.
Åsså blev det så i går, när stjärnorna var på plats och ljusstakarna i fönstren glimmade och jag tände det första adventsljuset. Där mitt i stillheten någonstans så poppade oroliga ,stressade känslor upp och späddes på av den kommande nattens frånvaro av sömn. Det var inte så svårt beslut att fatta att stanna hemma idag. 

För några år sedan hade jag inte lyssnat, det är något jag tydligen lärt mig på resans gång.

Decembers första dag

Lördagmorgon är det, ute är det ännu inte ljust. Inne är det tyst och inte heller så ljust, min morgon tassar på ändå. Det är skönt med helg och jag ska försöka ta tillvara den. Både vara "duktig" och lat. Jag är definitivt bättre på det sistnämnda...

Jag känner mig lite "tankad" efter min dottertripp. Mammahjärtat mådde gott av att träffas och dessutom var det skönt att vara ledig. Ibland tror jag att jag skulle kunna vara ledig jämt!

I dag ska jag göra lite advent här. Jag är rätt petig på det där - inte tända adventsljusstakar och stjärna i fönstren förrän tidigast på lördagkväll.

Ha en bra lördag!


RSS 2.0