Gröna sköna och kanske fula favoriter

Gröna sköna och kanske fula favoriter

Jag föll till föga till slut och införskaffade mig ett par "foppisar", vet inte om jag ska tycka att de är fula eller inte men sköna är de!  Dessutom varma, måste vara plopparna i sulan som gör att cirkulationen går i gång! Jag brukar inte vara så jättefrusen om fötterna men jag brukar absolut inte ha tillstymmelse till fotsvett! Det händer att jag får i dessa, blir i alla fall fort varm om fötterna i dom! Det är så jag använder dem mest - till fotvärmare  för det  kan vara lite kallt ibland här vid datorn eller nere i vardagsrummet.
Men varför väljer jag att visa en foppatoffel som min första bloggbild? Tja, helt enkelt för att jag i helgen lånat in vår nyinköpta digitalkamera från jobbet. För att lära mig lite om den och då tänkte jag också passa på att se om jag klarar av att lägga in en bild på bloggen.
Det kunde jag så nu kan jag glad och nöjd gå och lägga mig!

Gose foten

I veckan var jag på ett underbart ställe - det heter Gose foten. Å precis så är mina fötter nu - gosiga efter besöket där!  Mina fötter gick från grovgrovt sandpapper till barnkindsmjuka på lite drygt en timme. Efter en sådan behandling är det lite synd att inte kunna krypa ner brevid någon läckerbit och gnussa sina nyflidda fötter uppefter någon! Nu finns det ingen läckerbit (förutom jag då, hihi) i den här lyan men rätt som det är kanske man snubblar över någon..?

Den här veckan har jag ägnat mitt bloggande åt andras bloggar. Förmodligen i stället för att göra några nyttigheter. Jag imponeras av att så många kan fånga min läslust! Det finns dom jag återvänder till hela tiden och nästan blir besviken när det inte finns något nytt inlägg att läsa! Jag inser att jag fått ett sk beroende. Å så orolig jag blev när Ellas blogg bara var blank men detta fenomen uppstår emellanåt har jag förstått nu.

Än har jag inte tagit itu med de tips jag fått om att fixa till bloggen...Jag som egentligen tycker det är kul att knåpa med layout. Idag har jag hjälpt dottern med det - vi har mejlat och msn:at mest hela dagen om hennes layout-uppgift i skolan. Jag har ju såklart haft åsikter...både om textinnehåll och bilder. Fast i det här fallet tar hon tacksamt emot mina åsikter, det är inte alltid så.

En riktig härlig vinterpromenad vart det också, lite lätt bris visserligen men sol och snöknarr under skorna. Ibland är det så vackert på vintern att jag inte fattar varför man behöver sommar. Lugn, lugn, när jag känner och tänker efter så inser jag att jag vill ha lite sommar också! Men jag tror faktiskt att jag är mer vintrig än somrig, har nog alltid varit. Fast då ska det vara vinter med snö och minusgrader, inte bara slask, blåst, halka och halvbart.

Det blir lite hipp som happ med maten nu när det är bara jag som behöver äta. Plötsligt blir jag akuthungrig och då ska maten helst vara klar för en kvart sedan.Det är den inte för den finns inte. Så idag blev lite röj i grönsakskorgen. Snodde ihop en sallad åt grekhållet till, fast utan oliver och gurka för det fanns inte att uppbringa i detta påvra hushåll. Det blev min sena lunch.
Ska snart till med min  lika sena middag, lite räkor och ett glas vin.
Men innan dess ska jag ringa mitt "lilla" barn. Jag ska åka till henne på fredag - jag längtar!
Ha det gott allihopa!


Från pessimist till optimist en gång i veckan!

Inför varje helg blir jag en tidsoptimist av rang!  Då tänker jag hinna så mycket - förutom att vila, titta på tv och göra annat som är kul så ska jag hinna städa, röja ihop, ta tag i stryktvätten mm. Oftast kan jag blicka tillbaka på en helg där inte ens hälften blev gjort! Jag brukar vara rätt bra på att vara l a t.
Den här helgen har inte varit något undantag - jag trodde/ville/skulle hinna så mycket...Det viktigaste har jag i allafall hunnit; att prata med min älskade unge och varit  lite lätt lat.

I vardagen är jag snarare en tidspessimist - jag har så mycket spilltid i mitt liv p g a att jag alltid vill vara i tid och gärna i god tid. Dvs. tillräckligt många minuter som gör att jag kan börja jobba lite tidigare, får vänta lite mer än en stund på bussen och alltid är på plats före den person jag stämt träff med.
Men aldrig så mycket i tid att det går att göra något vettigt av det, bara precis så mycket att jag får  v ä n t  a.
Mitt stackars barn har fått stå ut med att hon nästan jämt kommit först till fotbollsträningen, t o m före tränarna. Eller till scouterna. Eller i väldigt god tid till tandläkaren och hur kul är det...?!

Å nu tycker jag att eftersom det är söndag och snart grå. tidspessimistisk vardag igen så får jag sätta mig framför tv:n och gäspa och dricka te.
Har precis lärt mig att dricka grönt te, efter ett flertal försök! Fast jag hade ju inte fattat att det bara skulle dra i tre minuter (tack EA  på jobbet för tipset!) så det blev ofta hemskt beskt. Men inte nu! Jag dricker gärna en kopp eller två sittandes i min tvsoffa. I kväll blir det  till Navy CSI. Å sedan ska jag sova lilla skönhetsömnen eller vad den kallas för oss femtiplussare!


Hmmmmmm

Ju fler bloggar jag går in på desto mer funderar jag! På  vad jag ska använda min blogg till - hur privat vill jag vara, hur mycket intrigitet vill jag ha och hur dum i huvudet är jag?! Jag fattar inte riktigt alla instruktioner om hur man ändrar i sin blogg, hur man byter textsnitt, hur man lägger in bilder och tja, allt och lite till.
Om jag är väldigt privat - vem är det egentligen intressant för? Om jag inte är det - är det någon som bryr sig då? Samtidigt som man vill att andra ska läsa så vill jag ju inte riktigt att alla ska ha totalinsyn i min tillvaro. Å andra sidan så är det ju som när jag pratar med vilken vän som helst - jag bestämmer ju själv hur mycket jag ska lämna ut mig.

Okej, jag bloggar ett tag till men tar gärna emot tips om var jag hittar enkel och lättförståelig info om bloggeri...Helst på svenska tack och mer lättförståelig än den Blogg.se ger!

En annan sak som jag funderat på om bloggar är det här med mode. Det vimlar av modebloggar och det finns drösvis med bilder med märkesnamn etc.på dem. Snacka om gratis marknadsföring! Alla modeföretag måste vara saliga över detta, gratis och franko visas deras svindyra kläder upp på diverse bloggar. Å då undrar jag - finns det  även någon blogg som avslöjar dåliga, dyra varor?!

Apropå mode - ibland är det skönt att gå och skrota för sig själv, det är liksom ingen "dresskod" härhemma såhär på fredagkväll. Eftersom jag är trött och lite frusen är det mysbyxor och tjocktröja och yllesockar. I morgon ska jag på stan och då lovar jag att klä mig lite mer "citylike"! Fast det blir bekväma skor - har ingen lust att halka och vricka fötterna, stadstrottoarerna lär väl vara valkiga och halkiga.
Det gör inget för det är vinter! Äntligen!


Snöfrid!

Ännu en skön morgon - det har kommit mera snö! Lått, fjunig snö så den var lättskottad dessutom. På något vis känns det som om det blir tystare precis efter ett snöfall. Som om hela världen ligger inbäddad i ett mjukt täcke.
Det gör den ju inte, det vet jag men jag skulle gärna önska att alla fick uppleva den "snöfrid" jag kan känna.
Årets första snö brukar ge mig den - att  vakna en morgon och "höra"  tystnaden och sedan dra upp persiennen och se den ligga där. Den underbara vita världen - alla bruna trista löv är borta och alla grenar har vita girlanger. Alla hus ser mycket mysigare ut med snö på taken och jag fylls av en inre ro och vet att det kommer att knarra under skorna på kvällspromenaden.
Den snölyckan missade jag i fjol, då var jag trött och slut och hur slut begrep jag först då sent på eftermiddagen den första snödagen.  jag kom på att jag kände absolut ingenting inför den vita varan.
I år är njutningen tillbaka.
Det är på sådana saker jag ser att jag klivit framåt i mitt mående. Det finns mer men det tar vi en annan gång.
Jag funderar på att skaffa mig en digitalkamera, probelmet är väl att den ska vara både billig och användarvänlig! Någon som har nåt tips? Om jag hade en sådan så skulle jag kunna visa er lite av min fina vintervärld. Eller andra små trevligheter. Inbillar jag mig iallafall.


Envetna, välkomna flingor!

Söndag och snö, jag har redan skottat en gång och det blir nog ett par gänger till idag.  Det snöar små envetna, halvblöta flingor. Jag tycker det är bra - det ska vara snö på vintern!
Inne skulle jag ju ta itu med julhopplockning...I går plockade jag ihop allt och la på vardagsrumsbordet. Därifrån ska de sedan ner i jullådorna i källaren.

Förstår ni hur fruktansvärt lat jag är ?!- ska det ta två dagar att plocka ihop julen? Jag bor ju inte i något slott med 700 rum. Näe, men latmasken i mig härjar fritt. I och försig var jag ut och promenerade i två omgånga i går så bara lat var jag inte...Men genade med matlagning, zappade, bloggläste och bara fanns.

Å idag blir det inte heller någon fart men lite snöskottning som sagt och pyntet ska vara på plats i källaren innan kvällen. Men dagen är ju inte så gammal ännu....

Det är jättetyst på min telefon  - är det jag eller världen som inte bryr sig? Jag borde ringa några och några av dem vill jag inte ringa just nu.

Ha en skön söndag!


Å nu så är det helg!

Äntligen fredag!
Jag är lat och trött som bara den, har bestämt mig för att dammråttorna behöver förökas för rasens fortsatta existens, sålunda får dammsugaren vila en dag till, eller fler...
Någonstans på jobbet har jag lagt mina glasögon och jag vet givetvis inte var! Varför lägger man (=jag) alltid ifrån sig glasögon, nycklar och plånbok utan att memorera det? Precis som om hjärnan bara lägger av, som om den har viktigare saker för sig?!?
Vad kan vara viktigare än att se till att min vardag fungerar som den ska? Dvs att jag ser att läsa tidningen, att jag kan handla lite mat för att undvika svältdöden och att jag kan låsa upp ytterdörren innan jag kissar på mig! Å förresten det - varför blir man alltid så himla kissnödig precis när man ska till att låsa upp dörren?!

Ja, som ni kan läsa överlåter jag åt andra i kväll att skriva om djupsinningheter,lösa världsproblemen och snurra runt i Let's dance, själv är jag förhindrad eftersom jag stukade foten i dag.
Ha en bra kväll!

Förresten - jag har sökt ett nytt jobb idag, som jag tror jag vill ha. Håll tummen!

Jag kankse behövs lite grann...!

Ja, jag gjorde det faktiskt, gick in till min chef. Jag har en i mycket rätt bra chef - hon fixar att jag gråter och samtidigt försöker förmedla min frustration över att inte behövas.
Det visade sig att lite hade hon faktiskt tänkt och jag fick  några organisatoriska uppgifter att ta tag i  framöver, utan tidspress. Det är bra för  mig i nuläget, så i kväll mår jag bättre än i går. Bra va?
Dessutom ringde min go'a dotter av ingen särkild anledning, bara för att hon ville. Det värmer i modershjärtat!
Ute är det fem minusgrader och jag gläds över varje dag som håller sig under 0-strecket - det betyder att jag får ännu en vinterdag!


Jag behövs faktiskt inte!

Det är inte klokt  men sant! Det finns inte tillräckligt med arbetsuppgifter nu åt mig på mitt jobb!
Jag har faktiskt rätt till att arbeta heltid om jag hade orkat just nu. Vad skulle jag göra då?  När det inte finns jobb för 75%?
Jag berättade i god tid före jul att jag skulle börja på 75% när det var dags för ny termin. Jag  t o m   frågade när jag behövdes bäst, beredd att lägga schemat därefter. På detta fick jag svar ungefär som "gör ett schema som du tycker är bra för dig". Sagt och gjort. För att sedan få höra att vi är för mycket folk, att min insats egentligen inte behövs.

I går var jag jätteledsen över det men idag funderar jag lite annorlunda; är det säkert att det är jag som är "för mycket" - kanske är det någon annans tjänst som är  det?

Det är inte lätt att arbeta i arbetslag, alla är inte utbildade för det och det gör väl sitt till att arbetet rent organisatoriskt inte blir bra, att detblir så strikt uppdelat på vem som kan göra vad och vem som inte kan göra det.

Så i dag eller kanske i morgon ska jag gå in till min chef och be om hjälp att hitta vettiga arbetsuppgifter!


Hm, ska jag blogga?

...jag funderar  på om detta är något för mig....andra verkar fixa så fina bloggar, ha så vackra bilder och så mycket åsikter...Fast det är ju så att alla har väl varit nybörjare?! Jag fattar inte riktigt hur dettta fungerar ännu men jag kanske lär mig...

Ute är det snö fortfarande och det gör mig så gott! Så nu ska jag nog ta en promenad och hörra knarret under skorna och andas in den härliga vinterluften! Fast  först blir det nog en kopp kaffe och en överbliven lussebulle. Knepigt med lussebullar - det verkar alltid vara risk att de är slut da'n efter lucia men sedan finns det alltid någon rackare kvar i nåt fryshörn. Ibland kommer de fram först framemot midsommar!
Mot köket!

Första inlägget - från en nybörjare

Välkommen till min nya blogg!
Det är ett nytt år och jag har bestämt mig för att det ska få bli lite nytt i min tillvaro. Tänker bli en bloggare.
Man kan ju undra varför? För att tillfredställa mitt behov av att skriva, för att få dela mina tankar, åsikter och funderingar. Jag har försökt så många gånger att skriva dagbok...Det misslyckas alltid för att jag inte fixar att skriva till "ingen" , jag vill rikta den till någon. Kanske blir det bättre med blogg - kan ju alltid inbilla mig att det sitter någon därute i cyberrymden och inget heller vill än att få ta del av mina tankar!

Hur är mitt liv just nu? Tja, det är en nyårsdag då det snöar - vilket är underbart! Det innebär visseligen att jag måste skotta lite utanför min radhuslya men det är det värt! Världen blir vackrare och vitare och det känns som naturen är i rätt fålla igen!
Jag ska vara ledig i en vecka och det känns jätteskönt - ska umgås med mitt älskade barn innan hon far till sin skola igen!  Sedan ska jag börja arbeta 75 % vilket är 25% ökning - det känns lite tufft men det ska nog gå. Det inte bara ska gå det måste gå, annars blir min ekonomi en katastrfof !
Jag har sakta och ibland ganska; säkert kommit tillbaka efter en sjukskrivning. Jag gick inte ändå in i den berömda väggen men min kropp och min själ haltade mer än vad jag var medveten om och sjukskrivningen var det som räddade mig från att tappa greppet om både mig själv och min tillvaro.
Nu njuter jag mycket bättre och mer!
Hoppas både ni och jag får ett alldeles underbart år!


RSS 2.0