Ledig pga av barn!

Snart är mitt "lilla" barn hemma - i flera veckor!  Å jag tar en veckas semester för att vi ska kunna göra lite kul och må lite gott. Efter en vecka är hon nog rätt mammamätt...så då ska jag jobba några veckor igen.
Jag har ett sådant där jobb som är perfekt på sommaren - är det sk bra väder så har jag världens bästa jobb och är det dåligt så är jag glad åt att jag inte har semester!
Tänker även  försöka ta semester  från både min och era bloggar denna vecka!!! Om jag kan...

Karens

 Läste hos Ella och på textteven om regeringens senaste fundering, två karensdagar i sjukförsäkringen kan vara på gång. Hm, det är ju en försäkring som jag betalar för via skattsedeln (och inget bidrag) vars enda kriterium för att jag ska få ta del av den borde vara att jag är sjuk.

Två karensdagar - leder till att folk går till jobbet fast de är sjuka och smittar ännu fler och så är cirkusen igång. T ex vid magsjuka...
Å har du varit hemma en gång en månad och fått två karensdagar och sedan ev blir sjuk en gång till - ja, då är vi nog många som mer eller mindre släpar våra kroppar till jobbet pga av att vi inte har råd att vara hemma.

Så "glada" alla småbarnsföräldrar ska bli när en febrig, hostig dagispersonal tar emot deras lilla barn. Å nästa dag är även resten av personalen dåliga. "Tryggt" att lämna sina barn till feberyra och genomtrötta pedagoger!
Å alla infektionskänsliga gamlingar som ska tas om hand av vårdpersonal som tar en sväng förbi toaletten och spyr innan de går in och lägger om dem gamles ben.
Hur kul är det när busschauffören jobbar fast hon/han har brutet ben?  Eller när bussen åker av vägen för att chauffören har ögoninflammation och får en något grumlig syn?

Om det nu är ett såndant otroligt svinn av fk-pengar - hur kan det komma sig att det inte finns metoder att hitta dessa svindlare?!  Jag känner ingen som idag är långtidssjukskriven utan att behvöa vara det - själv är jag det på 25% nust nu och jag ska börja på heltid snart. Å hade jag inte fått komma tillbaka i långsam takt så hade jag  förmodligen inte jobbat alls idag.

Å inte lär det bli fler moderater bland folket på det här viset - enklare kan inte Mona Sahlin gå mot statsministerposten! Fast vi kanske inte ska få rösta heller i fortsättningen om vi inte har noll sjukdagar och tjänar mindre än 100 000 i månaden? Eller kanske vi inte ska ha några val alls - detta fuskande folk klarar väl inte av att rösta på ett regelmässigt riktigt vis?!?!!

Två karensdagar=friskare folk?!  JAG BLIR SÅ ARG!


Dags igen!

160316-20  Så var det dags igen!  Avslutningsdag eller examen som vi sa förr. Å vädret är inte så där härligt sommarlovssoligt men sommarblommorna är här. Fördelen med det dagens väder - knappt tio små plusgrader, lite vind och småmolningt och misstanke om regn - är att det kanske blir lugnt på stan.
Tyvärr så kryper seden att fira sin examen med att dra runt på stan längre och längre ner i åldrarna... Här firades studenterna förra helgen och de brukar träffas och skråla på en av stadens större grönytor. Denna tradition har niorna övertagit och från kommunens alla högstadium strömmar de in och ska fira. Å tyvärr är det många andra som vill fira med dem - de blir allt yngre. Jo, det är väl kul om många vill fira tillsammans men när firandet handlar mest om att dricka sprit... Vem f-n är det som har mage att köpa ut sprit eller ge bort till ungar som knappt vet var bolaget ligger?!?! 
Men som sagt, dagens väder kanske bidrar till lugnare stad i natt!? Hemskt va'? Att man ska tycka det är bra med dåligt väder på skolavslutningen!  Om en liten stund ska jag bege mig till "min " skolavslutning, alla barnen ska sjunga, rektorn ska prata och intet ett föräldraöga ska vara torrt. M a o som på de flesta andra skolor.
Ha en bra dag!

Trött & avundsjuk

Värmen är väck, jobbet innehåller som vanligt denna årstiden bara en massa snurr och jag sover dåligt. Å när jag sover så drömmer jag oftast jobbrelaterat. I morse var jag klarvaken 03.40! Tjugo minuter senare hämtade jag tidningen och när den var läst och jag surfat runt lite på datorn så var klockan 06. Då varjag trött, äntligen. La mig och lyckades i allafall slappna av och vila fram till nästan åtta. Å snart tolv timmar senare är jag jättetrött men jag törs inte lägga mig nu - då vaknar jag väl redan vid midnatt!

Avundsjuka ligger inte för mig så väldigt hårt men på dem som har god sömn är jag rejält avundsjuk! Att sova gott natt efter natt är en ynnest, njut!!!


Ledig dag - för mig, hur är det för dig?

Dagen bjuder 27 stycken plusgrader redan före åtta på morgonen! Å den här helgdagen mitt i veckan lär väl generera ett kollektivt grillos över landet, det gäller att ta vara på den grillsäsong som finns. Funderar på att grilla en kycklingfilé till middag. Men innan dess ska några timmar passeras med både frukost, lunch och kaffe pauser.

Visst är det skönt att vara ledig en dag mitt i veckan men...själv hade jag hellre behållt annandag pingst.
Osökt kommer jag att tänka på att det är många som inte är lediga idag, en del får kanske  t o m mer att göra en sådan här dag! Jag tänker på sjukhuspersonal - både alkoholen och grillandet som  man kan förmoda flödar en sådan här dag  kan resultera i diverse skador som måste omhädnertas akut. Å hur är det att vara polis en varm och solig helgdag mitt i veckan? Dessutom i uniform - är sommaruniformen anpassad för en normal, svensk sommar eller fungerar den även under en värmebölja? Å visst går bussarna fast det är helgdag, om än inte lika tätt som vanligt och det lär väl vara diverse livsmedelsaffärer och kiosker öppna? Å både tåg och flyg har väl lite avgångar?
Inte ens kommunens alla anställda är lediga - skolorna, kontoren och daghemmen är stängda men t ex hemtjänsten måste ju fungera även om dagen är röd i almanackan.
Så för vilka är det helgdag?!  Inte för alla i allafall, vilket väl är tur för den som är sjuk, den vars hus börjar brinna etc.

Till er alla som jobbar idag - tack för att ni får hjulen att snurra trots helgdagen, solskenet och slappandet hos oss andra!

F ö så önskar jag er alla - både lediga och icke-lediga en riktigt härlig dag!


RSS 2.0