Inlägg om allt från leda till städning

Igår var jag lite less efter jobbet. Jag hade pratat med min chef om hur hon tänker sig arbetslagen till hösten. Å det blir jag och Mr Gnällspik som ska fortsätta tillsammans med en del ny personal och en del gammal. Åh,åh så tråkigt! Det kommer att sluta med att jag får stora hjärnsläppet och exploderar!
Jag tycker inte om att jobba med honom bl a för att han har en kvinnosyn som är rätt förlegad. Han visar den inte öppet men det pyser som ut lite då och då, inlindat i kommentarer som är lite svåra att bemöta.
Förutom att han då jobbar med mig, har han dessutom en kvinnlig chef!  Hårt va?
Fast han inspirerar mig på ett vis - jag blir mer och mer motvierad att läsa genuspedagogik, för att hitta argument och arbetssätt som ger utrymmer för bägge könen på lika villkor.

Jag tog ,trots min leda ,bussen till F&S, där baspasset leddes av en tjej som var allt det som hon i söndags inte var. Pepp, distinkt i bytesrörelserna och det bästa av allt; att kombinera ihop rörelserna med armarna kändes naturligt! Det var inget jätteroligt men lite roligt pass och det ska mycket till innan jag tycker så!

I dag har jag varit hos tandläkaren - för att dra ut en tand! Min tandläkare han var beredd direkt med bedövningen och när han sedan började greja i munnen hade jag förväntat mig sprak och rätt hårt tryck mot min stackars käke. Det gick så galant att jag inte fattade att den var borta! När han gick iväg en stund så trodde jag att det var för att hämta något annat instrument. Men när han kom tillbaka fick jag instruktioner om hur jag skulle förfara med min lilla trut de närmsta timmarna och sedan var det bara att gå. 

Teklabilen glömde jag inte när jag gick därifrån heller och de tror jag hon var nöjd med, startade snällt och direkt.

I går var less på bloggen också - det var jättesegt att ens komma in på Blogg.se så jag struntade i att skriva. Inte ens kommentarer i andra bloggar fungerade, väntade i fem minuter i en för att publicera en kommentar sedan gav jag upp. Kan det vara så att vissa tider är det kö i cyberrymden?

Ute skiner solen och snön tinar i rasande fart och jag måste börja plocka ihop lite. Det har blivit lite brötigt, jag har haft hyllorna lite långt ner tycks det som, golvhöjd ungefär. Sedan ska jag till jobbet och då får dammsugaren vila till i morgon.
Ha en skön dag!


Tekla förlåt!

Hur kunde jag glömma min Tekla? Vad har jag för ursäkt att göra som jag gjorde efter jobbet? Bara gå rakt ut i den ljumma eftermiddagen och glömma bort henne.

Jag ska förklara mig. I dag tog jag bilen, for til frissan på förmiddagen och återvände betydligt fräschare på utsidan av huvudet än jag var när jag kom på morgonen. Insidan på huvudet? Ja, den ev fräscheten där ska vi inte diskutera här och nu, basta.  Jag jobbade på bra, det måste jag tillskriva mig själv i dag, det blev en bra mix av möten, barn och planering. Strax före fem klev jag ut i den som sagt ljumma eftermiddagen och gick glatt ner mot stadens centrum. När jag var nästan framme började jag fundera på var min plånbok befann sig. Detta p g a att där förvarar jag mitt busskort. Jag backade bandet - "hm, jag betalade hos frissan och sedan la jag plånboken i bilen, efter det har jag inte använt den".
Det som sedan hann dra runt i min hjärnan gjorde det så gott som samtidigt - det ena var ungefär "skit också, då måste jag ju gå hela vägen hem för då har jag ju varken pengar eller busskort" och det andra, samtidigt som jag kände efter i min byxficka efter ev pengar, "å här har jag bilnyckeln, varför har jag den med mig?"
Därefter kommer jag i samma nanosekund på att "jag hade ju bilen till jobbet i dag".
(Ni vet man hinner tänka tjugotre saker samtidigt känns det som och efteråt är man gald att ingen kunde se hur krokigt och tokigt tankebanorna löpte.)

Ridå!

Det var bara att vända tillbaka till jobbet och hämta Tekla., hon heter så min bil. 
Eftersom jag kände mig lite positiv idag så tänkte jag på tillbakavägen att det var ju ett bevis på att jag börjar få in det som ett vardagligt inslag i tillvaron att gå från jobbet och ner till stan. Att jag faktiskt börjat använda bilen så lite att det känns riktigt naturligt att gå.

Lämna Tekla och hämta henne i morgon? Nä,nä, det skulle det aldrig kunna bli frågan om! Mitt jobb gränsar till ett bostadsområde med dryga trettio år på nacken men dras fortfarande med vissa besvärande olagliga händelser nu och då. T ex är det det område i stan där de flesta bilstölder sker. Dels kanske beroende på att det är rätt lätt att göra det obemärkt då bilparkeringarna ligger "bra" till. Å våran jobbparkering är verkligen undanskymd. Så där törs inte jag lämna min Tekla en hel natt utan tillsyn!

Tack och lov var Tekla till det yttre inte sur - hon kunde ju inte veta om att jag slutat en halvtimme tidigare, jag passerar inte parkeringen när jag går till stan.  Men tänk om hon känner eller anar att jag betedde mig så illa?
Om bilar har en själ så har jag ju verkligen sårat henne nu eller ?


Det blev bättre

Lördagen blev bättre - det gör mycket att man sätter ord på det där som känns inuti. Jag gjorde inga större husliga insatser men fick i allafall sängen renbäddad och en tvätt ren. På eftermiddagen tog jag mig en promenad - halvägs kommen vek jag av från rutten och in till klubbstugan där det var årsmöte i den idrottsförening iv är med i. Eller varit i allafall, jag vet inte om jag ska betala ny medlemsavgift nu när "Lilla barnet" är så stor att hon flyttat i väg och gymnasiestuderar. 

Nåväl , det var ju sedvanliga årsmötesförhandlingar och ibland undrar jag om man inte kan ha mötet på nätet eller något sånt - det är ju bara en massa formalia och alla är så glada att valberedningen lyckats besätta alla styrelseposter med folk att alla bara säger "Ja". Tar man det på nätet kan ju alla bara trycka sitt "Ja" och sedan är det klart.
Ibland skulle jag vilja vara lite obstinat och säga emot - "Nej, jag tycker inte att Kalle Kula ska vara ordförande i fotbollsektionen och inte vill jag ha Gamla Greta som kassör i huvudstyrelsen heller". Men jag vet ju att ska man protestera måste man ha något annat namn att föreslå själv. Å budgeten och styrelsens ansvarsfrihet hit och dit det klubbas på nolltid. Tänk om någon sa: "Äh, det verkar inte stämma med siffrorna, gör om budgeten"!?

Nåväl, jag var en nickedocka jag också och sedan drack jag kaffe och pratade med lite bekanta. Fortsatte sedan promenadrutten hemåt och kände att jag mådde bättre.

Söndagen kom och jag tog bussen till jobbet - for ditt och gjorde undan lite grejer så jag ska kunna fara till frissan mitt i min arbetsdag i morgon! Sedan tog jag mig en glass i den varma soliga dagen och promenerade till centrum. Därifrån blev det buss till F&S, alltså Friskis och Svettis. Vårt F&S blir 25 år så idag var jympan grattis o c h terminskorten var nersatta 25%. Nu är det ju inte så mycket kvar av terminen men jag köpte ett i alla fall.  Det  ska jag förhoppningsvis utnytta. Fast jag tycker inte det är lika kul som nyttigt!

Gick på ett baspass och vi var få deltagare så det var gott om plats. Ledaren var sådär -  pratade lite och var inte så distinkt i att makera när hon bytte rörelse och inte peppade hon speciellt heller. Men hon kanske tyckte det var trist med så liten grupp? Jag missade emellanåt - det blir bara för mycket när benen ska åt ett håll samtidigt som armarna ska med i inte alltid så naturlig medrörelse.

Så gick jag hem - lite segt i sista backen eftersom hungern började slå till. Men jag höll den stången och duschade först. Å nu är jag mätt, har sett Navy CSI  och ska försöka sova, är nog  lite trött trots att det är vintertid i kroppen ännu.

Men hu så långt inlägg det blev idag då, tack för att du läste!

Grålördag

Lördagmorgon och världen ser lite gråmulen ut. Den är faktiskt det, även om man kan befara att mina oputsade fönster bidrar till det gråa. Jag vet inte om jag ska ta vara på den här dagen - göra något nyttigt eller så.
Jag inser att det kan inte fortgå såhär - jag jobbar och sedan gör jag knappt något mer än sitter vid datorn, tittar på tv och läser tidningen. Inte samtidigt - min simultankapacitet är inte vad den varit.
Trots att jag promenerat rätt mycket, försökt att inte göra för mycket på jobbet och som sagt inte så mycket hemma så sover jag inte mer och bättre. Inte heller får jag någon ork och energi. Trots frisk luft,nyttig mat och motion.
En del dagar är jag på väg att kolla med min doktor om jag kan få gå ner i tid och hitta igen orken, jag känner mig så slut efter jobbet - mentalt och fysiskt fastän det inte egentligen behövs. Andra dagar tänker jag att om jag tar tag i qigongen så kanske den på verkar min sömn positivt men när sängdags kommer är jag trött så då orkar jag inte och så blir det fem timmars sömn bara. Dessutom har jag börjat vakna till på nätterna igen - inget bra tecken, även om jag inte är vaken i timmar utan bara en liten stund.
Jaja, det ordnar sig väl , det blir säkert bättre bara jag ätit frukost. Jag vill inte att dagen ska bli en "depplördag" så jag får väl ta tag i min lördagsmorgon och göra mig en god frukost, lite näringsriktig men framförallt god!

Dagen i går - en mötesdag

Igår var jag på möte - mest hela dagen. Det var planeringar hit och infomöten dit. Jag lyckades fylla dagen med två planeringsmöten, två infomöten och  sedan två  andra. Ett av dom var tillsammans med Fru Tal. Vi hade stött ihop några timmar tidigare i personalrummet. Raskt for det genom huvudet på mig att det låg på mig att normalisera vår relation, jag var den som måste hälsa först. Så jag hejade glatt, inte för glatt och inte för forcerat, utan i den närmaste perfekt skulle jag tro. Hon hejade tillbaka. Så kanske är hon inte långsur av sig, fast hon brukar tugga det hon tycker är oförätter ett tag...Nåväl, jag  antar att det kan bli både bättre och sämre i umgänget mellan oss.

Solen har strålat i dag och det har varit en riktigt härlig vårvinterdag. Hoppas det blir en till i morgon!

Nu är det dags för mig att börja retirera mot sängläge, det är en ny arbetsdag i morgon, det kommer oftast fem sådana på raken, har ni märkt det? Jag menar det hade ju kunnat dimpt ner någon då och då bara så hade man sluppit bli så trött. Fem efter varandra - det är väl inte konstigt att man behöver vila på helgen!?
Godnatt!

NIX

Nu har jag Nixat mig! Om två dagar ska jag ringa dem igen för att bekräfta mitt nix.
Jag har tröttnat på att ideligen bli uppringd och erbjuden den ena varan efter den andra för att inte tala om alla prenumerationer som jag kan tjäna så mycket på! I bland, måste jag , skam till sägandes medge att jag säger "Ja, det blir bra" och så kommer det en bok eller en strumpa vars efterkommande jag glömmer att avbeställa.
Ibland ringer det från någon pensionsförvaltare men de samtalen brukar bli ganska korta - min lilla kommunala peng är inte i den storleken att de finner den intressant att förvalta.

Jag vet att detta är många människors levebröd att ringa och försöka övertyga mig om att jag behöver ditten och datten och jag avundas dem inte deras jobb. Nu har det varit så tätt på given med erbjudande om böcker, prenumerationer, hälsokost mm. att  jag fått nog. Dessutom är risken överhängande att jag blir en sådan där som bara ryter åt den där stackars människan som haft oturen att få mig på sin ringlista.

Jag har haft en del samtal i helgen om diverse erbjudanden och jag har varierat mig mellan "Nej, tack jag är inte intresserad"  - vilket i en del uppringares svada är en heroisk insats att lyckas pressa in och " Jag har itne råd eftersom jag varit sjuksriven en längre tid" . En del blir då lite lågmält förstående, andra tycker att deras erbjudande är så billigt att jag inte har råd att avstå.

Bläh, jag blir så less och nu har jag alltså nixat min telefon och då lär det väl bli i mobilen i stället. Kanske kan man nixa den också?

Stad, bio, snö och stresshantering

Söndag igen och det snöar. Igen. Det gjorde det i går också. Även denna helgen har jag varit duktig - lyssnat på min kropp och själ. Så har jag sovit gott också! Vilken ynnest att få sova dryga sex timmar på raken! 

I går promenerade jag in till La Stada och strosade runt, inte så mycket för att jag måste som för att jag ville. Plånboken blev inte så hårt åtgången - jag köpte tre par strumpor för 59 kronor. Då hade jag ett presentkort på 50 kronor så egentligen kostade de mig bara 9 kronor!?! För tre par strumpor - håll med om att det var billigt?!
Å sedan köpte jag te också, för ungefär lika många pengar som strumporna kostade. Utan presentkort.

The Queen - filmen med Helen Mirren stod på kvällsprogrammet och det genererade även lite prat över tekoppen både före och efter filmen med Netavännen.
Mirren fick väl en Oscar för rollen som drottning? Hon var magnefik - såg mycket värdig ut när så krävdes .Utan stora åthävor och med distinkt mimik, som aldrig blev för yvig, var hon verkligen drottning. Hon lyckades även visa en mer mänsklig sida av drottningen, t ex när Charles påtalar Dianas storhet som mamma - alltid intresserad, närvarande och stöttande. Sevärd pga Mirrens insats och i övrigt var väl de flesta rollfigurerna bra spelade. Så vips var den slut - kändes tyvärr lite som om den tog ett avstamp i Blairs tillträde och Dianas död och sedan blev det inte mer.

Nu ska jag läsa lite om stress och stresshantering, dottern har fått det i skolan och tyckte att jag behöver läsa det...Rätt, antagligen, det är ju hon som levt närmast mig under de år jag "jobbat" ihop till mina utmattningssymptom.

Fast först blir det lite förmiddagskaffe!

Jag - en kränkare!

I går gick jag inte till jobbet. Fast jag var ju där förståss - jag menar att jag inte gick utan det blev bussen.
Jag har gått och bussat rätt mycket i veckan, så jag känner mig både miljövänlig och "rik" pga alla insparade bensinpengar.

Igår fick jag skäll. För något jag sa i tisdags. Fru Tal och jag var på samma möte och hon refererade till vad vår chef sagt angående lönesamtal. Jag protesterade - varför kan jag aldrig vara tyst? - för jag hade fått annan information från chefen. Fru Tal envisades och runtom oss undrade folk vad vi har för chef som säger olika till olika männsikor, om samma saker.
Detta kom hon med bestämda steg in till min avdelning för att diskutera med mig i går och berättade hur kränkt hon kände sig, ett numera rätt populärt tillstånd som folk ramlar in väldans lätt, tycker jag. 
Eftersom jag gått emot henne i frågan, krävde hon en ursäkt av mig. Jag gjorde som jag blev tillsagd - jag bad om ursäkt och sa att det inte varit min mening att kränka henne. Suck, Fru Tal fortsatte att mala på, så då fortsatte jag att uttrycka min åsikt och jag förklarade igen att det inte varit min mening att kränka henne.
Hon var inte nöjd när hon gick, inte tyst heller. Så jag antar att det var bara för att "sätta mig på plats" som hon sökte upp mig. Nu blev jag varken bestört, ledsen eller speciellt ångerfull så hennes facit blev  nog inte det hon tänkt sig.
Fru Tal har ett stort nöje - det är att vara en nyfiken skvallerkärring i ordets rätta bemärkelse och hon kan älta en oförätt hur länge som helst, så gissa om jag fått en fiende nu!?

Nog om trista tanter - jag måste berätta att igår gjorde jag en insats i köket - tog och bakade en morotskaka!
Givetvis blev den god men det tog ett tag innan den blev klar.  Min miljövänliga gloria föll på sned, jag blev tvungen att ta bilen till affären eftersom jag inte hade något bikarbonat. Det fanns på affären och lite mer saker också...

Idag ska jag ut och åka skidor på jobbet och jag ska försöka att inte kränka varken barn, vuxna eller skog. Men jag lovar ingenting.

Ibland är jag riktigt klok

Redan tisdag. Nyss var det ju helg! En helg vilken jag bestämt mig för att lyssna på signalerna som kropp och själ skickat under veckan. Samma tystnad och samma ensamhet som förra helgen men så mycket skönare - jag njöt av den. Lyckades t o m somna om en morgon!

På söndagen ramlade jag in i en familjefilm mitt på dagen, jag tog täcket och svepte om mig i soffan och jag kunde göra det utan att känna en massa "måsten" gnaga i mig.
På em dök "lille" Mårten upp - han är cirka 195 cm över havet och en fd arbetskamrats son. Han hade vägarna förbi och ville bara "morsa" innan han for vidare. Vi pratade om bloggeri och han var in och visade mig några han brukar besöka. Jag tror han var in hos några av er jag läser. Å vi var lika novisa på hur man fixar till bloggen - det kändes skönt för "tanten" att även en pojkvasker på lite drygt 20 behöver fundera på teknikaliteterna!

Frampå söndagskväll luftade jag min kropp och mina tankar i en promend  i 1,5 timme. Skönt.
Sedan väntade arbetsveckan och den är nu två dagar gammal. Å då blir jag trött, så i em har jag inte pressat mig till någonting, det blir onsdag ändå. 

Vissa dagar tycker jag att jag är så klok!

Årets vardagsbild

160316-15

Den här bilden  är från ett älderboende på Frösön iJämtland, den blev blev årets vardagsbild. 
Visst är den fin?!!! Vänskap, värme och närhet mitti vardagen.
Fotografen heter Robert Henriksson och tog bilden åt Länstidningen

Ja, jag fixade det!

Tänk vad glad man kan bli - jag klarade att fixa länkning i texten till andra bloggar! Kände mig jätteduktig och då är det egentligen inte svårt och "alla" andra fattade nog på en gång! Men jag blir lite irriterad -var hittar jag den informationen om hur saker och ting fungerar på bloggen, det är så jäkla teknisk och "fördensomärinsatt"enkel text på infosidan hos Blogg.se.
Jag skulle vilja ha en liten bok - på svenska - som jag kunde läsa i samtidigt som jag prövade mig fram på bloggen. En del bloggar är rena konstverken och jag kommer på mig med att mera sitta och föröska räkna ut hur de gjort än att ta till mig det som står där. Å det var väl kanske inte deras avsikt riktigt...

I kväll är det Melodifestivalen -  jag tänker titta, det gör jag nästan varje år trots att jag ofta tycker det är lite segt. Luuk får en massa beröm för sin programledarstil såg jag i dag - jag måste vara konstig för jag tycker inte att han verkar riktigt bekväm i rollen, tycker han har gjort många bättre grejer än detta.

Det låter inte klokt men jag har ätit spagetti och kyckling till middag i dag igen, det blir lätt lite reprisartad meny när man som nu t ex öppnat en påse med färsk pasta. Den måste ju ätas upp och jag är ju bara jag i hushållet för närvarande. Gott blev det i allafall, jag dukade fint och tänfe ljus och drack en 3,5% öl till. Uppslagen i ett vackert glas. Det är lätt att man börjar fuska både med mat och guldkanter i tillvaron när man är själv.

Ha en trevlig lördagkväll!

Kan jag länka min utmaning?!??

Jag har blivit utmanad - en gågn för ett långt tag sedan och den utmaningen går jag och suger på ännu. Nu har jag blivit utmanad av Anneli och jag måste först prova om det funkar för mig att länka till en annan länk. Anneli har varit snäll och förklarat för mig och det verkade ju inte så svårt. Vilket i sig inte är några som helst garantier för att jag  ska lyckas!


Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Så var så goda, här får ni veta lite om mig!
1. Jag har alltid döpt mina bilar efter vilken namnsdag det varit den dagen jag köpt dem. Just nu har jag en Tekla.

2. Det ser ut som jag har två fotknölar på utsidan av mina fötter, det är en sena som ligger tvärsöver fotknölen och skavsårsläget är perfekt...

3. Jag dricker inte whiskey, inte ens för att "hålla magen lugn" på utlandssemestern. Enda gången whiskey rinner ner i min strupe är den i en Irish coffee.


4. Jag har en porslinskrona i stället för en hörntand och på den är det målat en liten Blåklocka.


5. Blodpudding är något jag försökt men inte klarar av att äta.


6. När jag var i tonåren så kunde jag minnas exakt hur en snygg killes hand såg ut men inte alltid hans ögonfärg!

Jag tror att det ska vara lite mer oväntade och "knäppa" saker än vad jag skrivit men allt är ju relativt! Det finns dom som tittar på mig med förvånad  mycket förvånad min när jag tackar nej till whiskey och ännu underligare brukar (framför allt män av någon anledning) minerna bli när jag kallar min bil vid namn!
Jag utmanar Frida, Latmasken, CamillaAnekdoter~M~ och ja, jag kan inte komma på någon fler, det flesta bloggar jag läser har redan utmanats.
Å nu törs jag inte förhandstitta på det här för då försvinner det!


Igår igen

Igår skulle jag ju berätta om i förrgår kväll - när jag snusade på lilla M. Hon är drygt en vecka gammal och såklart en ljuv liten varelse!

Jag berättade också att jag börjat tidigt igår igen och det eftet ännu en natts urusel sömn...Jag undrar vad John Blund har emot mig? Han verkar bara svischa förbi här och knappt strö nåt sömnstoft på mig alls! Å antagligen sveper han förbi några gånger varje natt och petar på mig med sin paraplyspets bara för att störa min sömn. Varför vet jag inte - aldrig har jag sagt något elakt om varse hans pyjamas eller paraply.

Sedan berättade jag också om min eftermiddag - jag tog faktiskt en promenad in till centrum och marknaden där. Tog till och med ut pengar för att kunna inhandla lite, det brukar mest bli ätbara saker. Det blev 5 vykort för lika många kronor. Sedan gick jag hem och på vägen stannade jag och handlade på Konsum.

Min delikata middag blev färsk pasta med spenatsmak, kyckling och wokgrönsaker, smaksatte det hela med lite cremé fraiche med solorkad tomat - och fetaostsamk.
Min kväll avrundade jag med Let's dance - precis vad mitt lite sega jag behövde, se lite glamourösa kläder och  lite vacker dans. Min favorit är Erica Johansson och igår var det en helgjuten insats!

Å nu törs jag inte förhandstitta på det här för då försvinner det väl!

Förbannat!

Precis när jag ska förhandsgranska mitt inlägg så blir det fel, det kommer upp en text om fel och felrapport.
Jag orkar inte skriva om just nu!

Fel håll!

Inte nog med att jag börjat skriva i bloggen mycket mer nu gör jag det på morgonen också! Klockan har precis passerat 6 och  jag har redan varit vaken i två timmar...Timmar när jag försökt sova, läst tidningen, varit p å toa, försökt sova, varit på toa osv. Till slut är det bara att ge upp, att kapitulera för vakenheten.

Innerst inne vet jag, tror jag, varför det blir så här. Jag är på väg igen - åt fel håll. Fortfarande är tydligen min kropp i lite lågfart, den klarar inte av att jag gör nästan lika mycket på 75% som jag gjorde på 100%.
Det är svårt att låta bli, det syns ju inte utanpå mig så omgivningen tycker nog att jag verkar i "topptrim". Det är säkert jättesvårt att förstå att ens jobbarkompis som klarar av att hålla överblick över 10-12 barn samtidigt spelar spel med två av dem och hinner svara på frågor från både barn och vuxna egentligen inte är riktigt frisk, att hon inte klarar av 100%.  Å att den stunden när jag gör allt ovanstående kräver så mycket av mig att jag får betala för det sedan. Som i natt, sover inte sammanhängande ens fem timmar och är faktiskt rätt snart på jobbet igen i tankarna.

Vad ska göra? Vilket "åtgärdsprogram" ska jag ta till?
 

  • Be min doktor sjuksriva mig mer? Näe, det har jag inte råd med. Eller rättare sagt jag har ingen lust att pressa ner mig ekonomiskt så mycket just nu.
  • Boka en tid hos min "prattant"? Det är nog ingen dum idé eftersom jag känner att jag inte riktigt får tag i mina strategier för att må bättre, jag känner att jag är mera känslosam - blir både lättare arg och lättare ledsen igen.  
  • Inse att jag måste sänka ambitionerna på vad som ska hinnas med bäde hemma och på jobbet. Att hitta balansen mellan att planera in sådant jag mår bra av och sådant jag verkligen vill och måste göra.

Jag tror att jag börjar beta av listan nerifrån och upp, förhoppningsvis behöver jag inte beta av den ända upp!
Nu börjar jag bli trött igen och idag börjar jag sent, så jag tar och sover en stund - jag hinner nog fixa med lite "måsten" ändå  sedan.


Tisdag har varit isdag

Så har även tisdagen övergått i kväll. Det har varit en lång dag - ibland är det inte så enkelt att vara pedagog och ibland inte ens kul...Det finns rädda barn, snoriga barn, uppkäftiga barn, allergiska barn och dryga barn  och i och för sig även några som bara är och gör och mår gott i det lovgäng vi har.
Fast det var skönt på isen, korvgrillningen utföll till belåtenhet och inte ens Mr Gnällspik hade så mycket att klaga på idag! Eftersom jag börjat klockan tidigit fick jag gå hem tidigt också - fast det gjorde jag inte, det blev en lov på stan först. Jag inhandlade lite små och söta och föralldel väldigt flickiga kläder till lilla M. Som jag kanske kan få snusa på framemot torsdag.Hoppas, hoppas!

Pratat med min älsklingsunge har jag också gjort, hon tyckte verkligen att hennes dyra moder skulle gå på ett Friskispass. Jag råkade nämna att jag funderade på det...Så då kände jag att det var dags att ta kordinationskråkan i nackfjädern och flaxa runt lite! Det gick rätt bra - jag hade ju tjuvtränat när Elsa körde sista genrepet på sitt nya program. Det var ett baspass och mer än så törs jag nog inte ge mig in på. Det var inte jättetråkigt så jag kan nog gå fler gånger. Kanske. Nån gång. Ibland.

Nu är jag nyduschad, sängen renbäddad och efter te och tv någon timme och lite hopplock så blir det nog skönt att krypa ner i sängen. Kanske kan jag t o m sova, det var lite snurrigt med det i natt igen.

Väldans vad ni blir uppdaterade med mina förehavanden numera!

Mest bara grrr och morr!

I lördags var jag faktiskt en stund på kalas! Ett 80-års, det är onekligen en aktiningsvärd ålder eller hur? Den jubilerande är min ingifta farbror  och han är rätt bra med på den sk banan.
Fascinerande var att uppleva hur glad både han och min faster, alltså hans fru, blev för att jag kom. Det kändes skönt  i lilla mig att mötas av den reaktionen, den  var så äkta.

Jobbat har jag gjort i dag och det kan ju vara både roligt och tråkigt och så var det. Mr Gnällspik, som var så rädd för att det skulle bli för tight med personal, hade åtagit sig att även ha hand om ett barn från en annan avd. i morse. Han hade lovat J att ta lite komp på förmiddagen. Å varför gnällde han då om vikariebehov förra veckan?!? Jag blir så skitless. Så skitless att jag inte ens orkade fråga honom om det, jag vältrar mig hellre i min anti-känsla som jag har för honom! Lågt va?

Dottern har en lärare som jag tycker ger lite otydliga instruktioner och sedan rättar deras inlämnade jobb med en massa pekpinnar om vad som är fel - hur i helsefyr ska eleverna kunna göra rätt när hon inte innan gått igenom saker?!  På skolan har de markerat att de betrakatar eleverna som vuxna och behandlar dem därefter - så jag får väl sitta här och inte bry mig?!

Vad mer har jag retat mig på idag? Verkar vara lite stingslig eller hur? Känner mig irriterad och samtidigt lite skör - jag blir lite orolig, jag vill klara 75%, inte behöva tvärnita strax innan väggen igen.
Ska titta på Cityakuten i kväll, har jag "tur" är det ett avsnitt som berör så jag kan lipa ut lite ilska eller vad fasen det är jag går och drar på!


Resten av min vecka

Tulpanerna på förra inlägget fick jag också av mina gästande fd arbetskamrater. Det är egentligen ett stearinljus och rätt dekorativt tycker jag.

Min förra vecka innehöll en del bra saker - speciellt tisdagen som var månadens 27:e dag - en välkommen dag för oss kommunlaanställda då den är lönedag. Fast välkomnandet övergår snart i dyster "hurskapengarnaräckatill"suck i och med att räkningarna börjar betalas...
Under tisdag fm så gjorde jag  något som jag tycker är kul! Jag fick lite anteckningar av två kollegor, dvs de hade försökt göra en liten skrivelse till Försäkringskassan. Det gällde ass.hjälp för en av våra elever. Jag åtog mig att slutföra den. Å det gjorde jag rätt bra, tycker till och med jag själv. Den landade någonstans mittemellan normalt uttrycksätt och kanslisvenska. Skrev t o m chefens bilaga. Så alla var nöjda och glada. Sedan återstår att se hur hårdhudade FK resonerar!
Dagen följdes sedan upp av Mr Gnällspik - mitt schema som jag gjort för sportlovet var det givetvis fel på  - klart det blir eftersom en kollega upptäckt att föräldrapenningsdagarna snart fryser inne. Å jag kan visst förstå att han var orolig för hur arbetsstiuationen kommer att bli - men det är sättet som det sägs på! Gnäll,gnäll men inga förslag på alternativ eller erbjudande om att lösa problemet. Jag var så iriiterad hela eftermiddagen - fy fanken att det är så enkelt för en del att gnälla utan att behöva göra någonting åt det!
I rena ilskan så gjorde jag om schemat - det blev ändringar för mig - och bifogade att om någon inte var nöjd fick han/hon ordna om i schemat och ordna vikarier. Givetvis är det ingen som gjort det  - det hade jag inte räknat med heller!
Precis när jag skulle till att gå hem kom dagens glada inslag! Min mobiltelefon ringde och innehöll (nåja) en stycke glad syster - hon hade blivit mormor! Å jag har alltså fått ett litet mosterbarnbarn! Senare i veckan fick jag i samma mobil en liten bild på underverket - lilla M.
 
Väl hemma korrekturläste jag en text som min dotter skickat, en svenska uppgift. Det gillar jag också - hon lyssnar faktiskt mer och mer på mina åsikter och för vidare resonemang utifrån dem. Så hon gjorde lite omdispositioner och det blev nog rätt bra.
Klockan 21.30 var jag så trött, för mig var det en mycket anstängande dag - mycket reaktioner och engagemang. Så jag beslöt mig för att det var sovdag. Jag fattade dessutom beslutet att den halva Propavan jag brukar ta under veckorna inte behövdes. Jag sov nog innan klockan var 22. Klockan 03.00 - ping - då var jag klarvaken! Blä, fy och pest. Jag har haft tillräckligt med vakentimmar mitt i natten! Hatar det!!!!
Strax före fyra kom tidningen så då läste jag den och en halvtimme senare beslöt jag mig för att sova igen, ställde om klcokan till 8. När den var 7 ringde telefonen!!!

Resten av veckan har innehållit alldeles för lite promenader, för mycket tankar, arbetskväll och årsmöte.
Så jag var rätt tom på fredagkväll och då kom lilla helgdeppet, men även det går över rätt snabbt. Blickar jag tillbaka på min vecka så vet jag att jag lagt alldeles för mycket tid på att blogga runt - jag har läst och kommenterat lite överallt och oftast känns det både lättare och roligare än att skriva i min egen blogg!
Men idag har jag ju skrivit så det räcker för hela kommande veckan också?!

det blev lite fel...

det blev lite fel...

Det blev ingen rubrik, bara bildsiffror. Dessutom så har mina länkar försvunnit och i skrivande stund fattar jag inte riktigt hur det blir heller eftersom det inte visas någon bild utan bara en massa text...Många har övergivit blogg.se och jag tror mig börja förstå varför...

160316-6


160316-6 Det blev en bra kväll och varför har jag inte skrivit om den och alla andra dagar denna vecka? Kanske för att någonstans i  mig ligger det en liten trötthet och gnager.
Vi hade en jättehärlig kväll som inleddes i köket med en drink och lite tilltugg i from av korv, oliver mm medan jag gjorde klar huvudrätten.
Tyvärr var vi en kort, Elisabettan hade fått halsfluss. Å hon grät när hon lämnade meddelande på min telefonsvarare att hon inte kunde komma. Så ni förstår att den här kvällen var efterlängtad av fler än mig!
Jag hade lagt ut menyn på mejlen så det låg lite förväntan i luften och jag började bli orolig för att den inte skulle falla gästerna i smaken, fjantigt va?
Meny: Gorgonzolafylld lax med maiderasås och pressad potatis. Vitt vin
             Glass med fikon i cognac och vispad grädde. Sherry
              Kaffe med chokladbitar och ett glas Kaluhalikör.
Vi pressade ner lite snacks och mera vin sedan också. Å pratade och pratade -  det fattades inte samtalsämnen och det var en varm. skön känsla runt kvällen.Sådär som det blir i riktigt goda vänners sällskap.
Tulpanerna på bilden fick jag och har njutit av i en vecka nu, jag älskar tulpantiden!
Dagen efter var jag trött och nöjd och hungrig...så där som man kan bli när man ätit en massa under lika massiga timmar och dessutom druckit en hel del olika sorter av alkoholhaltiga drycker. Så den dagen åt jag en hel del - det fanns ju t ex chokladbitar kvar! Det har en tendens att bli sega och tråkiga om de blir gamla eller hur?! Bättre att äta upp dem!
Eftersom mitt hem var välstädat inför middagen så blev det en lång och lat helg, skönt!

RSS 2.0