Mätt och belåten ser jag framemot morgondagen!

Jag är jättemätt, har nyss torkat golven och ute är det inte riktigt mörkt fast klockan är 23.15. Fantastiskt!
Det är bara att njuta, det vänder runt midsommar igen och mörkret smyger sakta på oss här i norr . Fast då brukar jag övergå till att gilla att man kan sitta och mysa med ljuslyktor kors och tvärs. Allt har sin tjusning.

I kväll har vi varit ut och ätit gott i arbetslaget, den halvan som arbetar med de lite äldre barnen och jag är ju som "päran" (potatisen) - går att använda till det mesta så jag brukar jobba med dem också. Vi har haft handledning udner året och vår handledare ska flytta så vi passade på att bjuda med honom också. Det var jättegod mat och nu är jag så mätt! Har försökt jobba bort mättnaden genom att dammsuga och torka golven. Det hjälpte inte. Mot det mätta alltså, golven blev så fina så!

I morgon bitti kommer en härlig kompis och hon stannar ända till söndagkväll, det ska bli kul!  Jag har tagit ledigt tor-fre så vi riktigt ska kunna umgås. Å vi ska tona håret på varandra, det brukar vi göra. Vad hon inte vet är att hon ska få hjälpa mig att röja till på altanen och ev även lite i trädgården...Bussig kompis jag är va?
Tänkte släpa med henne på någon handelsträdgård  så hon kan berätta för mig vad jag behöver för växter, hon är bra på att piffa till det på altaner etc.

Nu är det sovdags!


En droppe

image1613

Genom att adoptera denna droppe och placera den på Din egen hemsida/blogg
visar Du också sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla utnyttjade barn som lider i ensamhet.

Jag adopterade min droppe av: flimmra.blogg.se

Gräsligt

Äntligen! Nu är det klippt. Gräset alltså. Det gick bra med handjagaren, fast jag fick ju köra mer än en gång på en del ställen. När jag ändå var i tagen så sopade jag fram gamla löv under bron och tog upp lite annat skräp. Å skurade bron. Samt tog bort tallriset. Ja, det har stått sedan i julas...

I morse stavade jag. Hade tänkt mig en längre sväng men helt plötsligt blev jag tvärhungrig, så det var bara att stava hemåt. Å väl hemma unnade jag mig en långfrukost med en hel kanna te och goda mackor med både skinka, keso och grönsaker på. Å fil med frukt. Det är extra skönt med helg vid frukosttiden tycker jag.

På mitt jobb så flyger dagarna iväg och det är tusen miljoners saker som ska göras innan skolavslutningen.
Å alla som har s k uppehållstjänst (läs Lärare) de suger ur sig de sista krafterna och förväntar sig att alla runt omkring ska hänga med på tåget. Men
HALLÅ ALLA NI SOM ÄR  LÄRARE   (jag vet att mitt  fack kallar oss alla för lärare men det tycker inte jag är rätt, pedagoger borde vara samlingsnamnet): Vi är ett stort antal kollegor till er som faktiskt ska ha krafterna kvar i flera veckor till - vi jobbar på fritids! En del av oss har inte semester förrän i slutet på juli, vi kan inte sätta oss ner som "ursketna" päron efter utvärderingsdagarna och njuta av tanken på att det ligger "ett hav av lediga dagar" framför oss. Så försök förstå om vi sätter ner klacken i bland och varken vill eller orkar med alla aktivitetsdagar så här i slutet av terminen! Det är inte av illvilja utan av ren och skär överlevnadsinstinkt!


Om jag nu hänger en tvätt, stoppar i en till och plockar ihop lite i min stökiga hall - visst kan jag få ta mig ett glas vin till maten då? Iofs gör jag ju som jag vill men det är alltid trevligare om mina laster bejakas av någon fler än mig själv! 
Ha det gott i majkvällen!


Hemma

Ja, jag är ju hemma nu sedan några dagar. Det var underbart att vara ledig och träffa dottern och njuta av all den grönska och blomning som  var i gång! Att en ljum kväll flanera i kvarter med charmiga gamla villor med härliga lummiga trädgårdar och känna ett stråk av syrendoft - det är onekligen rätt behgaligt.

Vad händer annars i livet? Ja, det är segt. Jag får ingenting gjort, jag jobbar för att jag måste och snart kommer det nog en lapp i lådan från styrelsen i bostadsrättsföreningen om att min trädgård är en skamfläck för området. Fast jag kanske ska ta tag i den i helgen?  "Tjuvlåna" föreningens motorgräsklippare och klippa mitt alltför långa gräs, "handjagaren" orkar nog inte med detta tjocka, långa elände.

Alltnog - nu är det snart arbetsdags och det känns inte motigt idag - vi ska ut i skogen och både leka, gå en liten bana och laga lunch på Trangiakök. Dessutom så är det den godaste platsen att dricka kaffe på, skogen.

F ö så ska ni ha en bra dag!


Midnatt råder!

Klockan går mot midnatt och här sitter jag . I mitt badrum jobbar lilla maskinen - jag är som inte så välplanerad just nu känns det som. I morgon kväll ska jag äntra tåget för att hälsa på min lilla snorpa. Å tror du att jag hade de kläderna rena som jag ska ha med mig? Näe, så nu tvättar jag. Å jag befarar att jag blir uppe en stund till,  jag som försöker få ordning på min kassa sömn...Men jag ska försöka sova på tåg i morgon och det är inget jag brukar vara så bra på. Så jag tänkte att om jag vrider lite på dygnet så kanske jag är så trött att jag kan sussa på tåget. Utan att störas av rälsskarvar, omkopplingar, övergång till heldragen räls, stopp, kupégrannars snarkande och framför allt dessa idioter som tror att det är ljudisolerat på tåget och pratar med hela stora alfabetet varse klockan är morgon, natt eller sen kväll!

Ja, visst verkar jag gnällig och frågan är om sådana som jag ska åka nattåg...Det finns dagtåg - slöseri med semesterdagar tycker jag. Det finns flyg - men t o m det billigaste avgångarna var dyrare än tåget och flödet in i plånboken verkar inte vara riktigt i takt med behovet av utflöde... J ag har ju kunnat stanna hemma och sovit i min säng  och sluppit allt besvär. Men nu är det faktiskt så att jag längtar efter att få träffa min dotter och jag längtar efter att få vara lite ledig och jag längtar efter att få, förhoppningsvis, lite varmare än vad vi haft här idag. Sådeså.

F ö så vill jag lämna en duktighetsrapport: Jag har promenerat en halvtimme idag o c h varit på ett F&Spass, man blir ju rent imponerad eller hur?! Å kanske, kanske har det börjat synas i lite lägre siffror på vågen...

Men nu är det dags att hänga tvätt och sedan "nanna kudden"!

Rörelsebehov har uppstått?!?

Inte blev det någon tidig kväll i tisdags - jag fick ett sug efter en promenad så jag tog och knatade iväg i fyrtio minuter. Det var jätteskönt, jag började allvarligt fundera på om jag blivit beroende av att röra på mig! Det vore väl inte fel isåfall.

I går var jag på Ki-jympa igen och det var kul, svettigt och skönt - va? var det jag som skrev det? Fast jag undrar vad den triggar i gång  - precis som förra gången hade jag svårt att sova och när jag dessutom nös flera gånger i morse blev jag fundersam värre. Sist blev jag ju rejält förkyld efter Ki-jympan.
Men det verkar lugnt med snuva nu, det var kanske utlöst av "husdjuren" - de sk dammråttorna?! 
 
Jag har varit på kurs i dag - Skogen i skolan. Det var en jättebra dag och även om jag blev varse om min okunskap så fick jag många tips och insikter att ta med mig. I hur man kan använda sig av skogen i skolan på ett insoirerande sätt. Två tjejer från Jägarförbundet gnuggade oss i bland annat i spårsökning - vad kunde vi se i skogsgläntan - spillning, älghorn, tjädergrop etc mm och dylikt. Att läsa de spår som finns i skogen - inte bara i form av fotavtryck. T ex se om det är en sork, en hackspett eller en ekorre som ätit av kotten. Eller om det är en älg eller en hare som gnagt på slyet. Dessutom var det diverse tassar, ben och fågelfötter vi skulle gissa/känna igen.
Vi fick oss också till livs en synnerligen härlig skolskogsplats - där fanns en jättehäftig och utmanande kamratbana och vi fick lära oss att surra fast bräder/stolpar etc för kamratbanestationer. Man spikar ju int ei träden! Kursen fortsätter i morgon och då ska vi bl a få lära oss lite om hur man på ett lätt och kul sätt lär barnen orientering i skog och mark.Jag gillar kurser där man får konkreta tips och dessutom får tipsen sig till livs genom praktik, inte bara genom prat och läsning.

Ikväll har jag bara tagit en kvarts promenad - för att sträcka ut mig lite efter en lång dag och en rejäl middag.
Å nu ska jag hänga en tvätt, prata med dottern och sedan knyta ihop mig till ite sömn!

Sommarkläder

Tekla behöver lite nytt tilll sommaren och nu har jag ordnat det. Fyra stycken små,nåja, runda och förhoppningsvis slitstarka saker. Ja, den minnesgode läsaren vet ju att Tekla är min bil. Nu ska hon få nya sommardäck - ja, jag vet att det skulle varit klart till sista april men vips var det  maj. Jag hann liksom inte riktigt med.

Som en duktig konsument  så började jag ringa runt för att kolla priser. Jag ringde i allafall två ställen och sedan funderade jag. Å kom fram till att jag skulle ringa J-A, han brukar ha koll och kanske kunde råda mig. Som tur var så svarade han inte och då bestämde jag mig. Det var precis som om jag bara kände att jag är ingen velpotta - klart jag kan bestämma själv över vilka sommardäck Tekla ska få.
Så jag ringde och beställde dem, innan jag for till jobbet lämnade jag in de gamla däcken och i morgon är det nya däck på fälgarna.

Tänk att det ska kännas så stort att fatta ett beslut runt bilen. Jag fattar ju mängder med andra beslut både nu och då. Fast just runt bilen är det ju ofta rätt många nollor efter första siffran...Fyra däck, som en restresa till Kanarieöarna...
Som tur är har jag ingen längtan till Kanarieöarna just nu, min längtan handlar mer om att krypa ner i sängen i tid, läsa lite och sedan sova lite.Gärna lite mer än i natt, det blev bara fem timmar. Fast de måste ha varit behagliga timmar för jag har inte varit speciellt trött idag. Förrän nu.

Ha en fortsatt trevlig kväll ni som orkar vara uppe och dona. Godnatt!


Fönstertittar

Precis som Ella ägnar jag mig mest åt att "fönstertitta" i bloggar just nu. Det blev så i går och det känns som om det kan bli så någon dag eller tretton.

I övrigt så går väl tillvaron sin gilla gång och ibland är det lite extra piff på den. Som t ex den härliga fredagen. Den innehöll både god mat och dryck, spetsat med skratt, allvar, flams och trams med ett litet gäng av fd arbetskompisar. En sådan där kväll man gottar sig i länge efteråt.

I början av mars berättade jag  i min blogg om att jag gjort en överklagan angående en elevs rätt till personlig assistent till Försäkringskassan. Jag skrev t o m min chefs lilla bidrag. Å idag gottar jag mig åt att FK nu bestämt att han har rätt till personlig assistent, jag inbillar mig lite lätt att det beror på min välformulerade skrivlelse med hänvisning både till FN:s barnkonvention och FK:s eget regelverk. Nu kan det ju vara så att det hade gått vägen ändå med en enklare skrivning men jag har bestämt mig för att tro att jag är en bidragande orsak till godkännandet. Det gick ju inte igenom i höstas och då var det inte jag som skrev....

I kväll har jag varit på ett ryggpass på F&S och det innebär att jag gottar mig åt det också - tycker att jag är en fena på att utmana min kroppkaka till aktivitet. I allafall i dag.

Så som ni förstår har jag fullt upp med att vara lite självupptagen just nu,  är det så att ni tycker det är okej så är ni välkomna tillbaka fler gånger - jag kan ju vara ödmjukare en annan dag. Om ni  inte tycker det är okej så är ni också välkomna tillbaka - av samma anledning, den ödmjuka.

Å det är fritt fram att fönstertitta men även att kommentera!  


Favvokoppar


Sent omsider ska jag ta efter en idé från Anki - att presentera favoritkoppar/muggar. Som vanligt kan jag inte bara nöja mig med en - det får bli tre. Den första fick jag för fyra, fem år sedan av min dotter, på alla hjärtans dag. Jag använder den så gott som dagligen och då för att dricka te ur. Den gavs med kärlek och omtanke och jag använder den mest varje dag och det med glädje och det är bara jag som får dricka ur den.                                                                                                                                        
160316-19


Det här är en nykomling, jag fick den i slutet av förra sommaren, i födelsedagspresent av vännen Lena. Den är lite "inbucklad" för att passa handens grepp. Jag fick två, så även en gäst kan föräras att dricka kaffe ur den. För den används bara till det, fast jag tror att även ett glas nypressad juice skulle smaka gott i den.
160316-18


Det här är arvegodset i samlingen, efter min mammas faster. Jag har sex stycken av denna tekoppsmodell. Den går inte att diska i maskinen men jag brukar använda den på helgerna - när jag unnar mig en långfrukost och brygger en hel kanna te. Dessutom så hinner jag med att diska den då. ibland dricker jag kaffe ur den också, det tunna porslinet förhöjer kaffesmaken på något vis. Dessutom tycker jag den är lite somrig, gammeldags och stilfull.

160316-17

F ö så finns det X antal av olika koppar och muggar , ibland kraschar någon  men det bryr jag mig inte om så mycket längre. Jag klarar mig ändå ju. Fast den jag fick av min dotter vill jag nog ha med mig även på "hemmet" - den är nog den som betyder mest för mig.
Vad har du för koppfavoriter?

Ah, sicken meny!

Jag har ingen riktig bloggskrivarlust just nu, jag läser tidningar, böcker och andras bloggar i stället. Antar att många funderar på det gamla vanliga "Vad ska vi äta  till middag?", det gör inte jag. I kväll är jag  bjuden på middag; vill gärna delge er sicken delikat meny jag ser fram emot att äta mig igenom!

                                                                                            Förrätt

En välkyld limemojito serveras tillsammans med en halloumibruschetta klädd med

cocktailtomater (möjligen pärltomater), basilika, persilja, hackad chili samt olivolja från Italien.

Till detta serveras även små frestelser med melon och fetaost.

 

Huvudrätt

Huvudrätten består av rosépepparkyckling med stänk av mortlad svartpeppar. Denna tillagas i en sås av grädde och fransk senap.

Till detta avnjuter vi en polentakaka med chili och västerbottenost och en frisk sallad.

Som dryck serveras det vita vinet Moselland Spätelsen Riesling 2005.

Om så önskas finns även ett rött alternativ att tillgå.

Samt alkoholfritt. För er som tränar. Hehe.

 

Efterrätt

Naturligtvis när middag vankas i palatset serveras det choklad. En limechokladmousse med ett stänk av rom serveras

tillsammans med körsbärsvin eller en cognac - beroende på vad ni önskar och tål.

 

Kanske att det tillkommer någon detalj jag hittar på längs vägen. Men detta är den tilltänkta menyn.
 


RSS 2.0