Skärpning!

Ja nu måste det verkligen bli skärpning! Jag tappar taget om bloggen så fort och lätt. Detta fastän jag ofta i vardagen t o m formulerar en liten tanke,  eller beskriver en upplevelse som jag vill dela med mig av. Där någonstans tar det stopp.


Hur kommer det sig att jag tar tag i bloggen just i dag då? Jo, det beror antagligen på att det är städdags! Mitt hem förfaller, till dammråttornas förtjusning, samtidigt som  latmasken har mig i sitt våld.  Den stackars dammsugaren står uthungrad i städskåpet och skurtrasan längtar efter att få blöta ner sig och sedan gno runt ordentligt i alla vinklar och vrår. Det ska åtgärdas idag, lovar!


För övrigt så gör jag inte så mycket, jobbet tar inte bara tid utan också kraft. Lite för mycket kraft - beror det på mig eller uppläggningen av jobbet? Kanske en kombination?


Jag ska återigen försöka skärpa mig på bloggandet - både att skriva, att läsa och att kommentera. Lovar det också.


När jag ändå är inne på löften - ute finns löfte om sommar och sol, just nu är det våren som så sakteliga tar plats. Träd och buskar har inte fått "musöron" ännu men det kommer väl. På min gräsmatta finns ännu en liten snöplätt kvar och i horisonten ståtar Oviksfjällen fortfarande med den vita varan.


NU ska jag inleda städattacken!


Min lördag

Hm, morgonen bjöd på sol men den förvandlades till gråmulet dis. Sent i går kväll snöade det lite lätt här, vilket var helt enligt tv-meteorologens  prognos. Liksom det regn som kom på eftermiddagen. Vad det ska vara för väder i dag vet jag inte riktigt, ägnade mig mer åt förstörelse- program igår än väderleksrapportering.


Däremot vet jag vad min dag ska innehålla. Alldeles snart blir det lunch och sedan är det dags att plocka en banankaka ur ugnen. Hemköp hade krav-odlade bananer för 9.90 kilot häromdagen  och då kan väl bakande av en banankaka anses rätt befogad?!


Sedan drar jag i väg på en liten kökstur, dvs jag ska titta lite på köksinredningar. Jag vill och behöver byta inredning och vitvaror i köket men...Pengarna räcker kanske inte till exakt ett drömkök, så det får väl bli billigare variant och förhoppningsvis minst lika praktiskt. Kanske  t o m mer praktiskt - drömkök har väl en tendens att vara just ett uttryck för drömmar och inte för den verklighet man susar runt i.
Någon som har lust att komma och hjälpa mig att riva ut det gamla?!


Den sena eftermiddagen sitter jag på vår rätt nybyggda fotbollsarena och tittar på fotboll. Det är semifinal i dm-spelet, de som möts är klubben som fotbollsfostrat min dotter nästan ända upp i a-laget och den klubb som välvilligt erbjudit henne att träna med dem under skolloven.

Å jag tror att jag håller på det senare laget.


Sedan är det väl till att dimpa ner i soffan och zappa runt...I går såg jag en film som jag redan sett en gång och ändå var jag tvungen att se den till slut. Fast jag visste ju att det skulle gå bra för Sandra Bullock och Hugh Grant, i Two Weeks Notice. Jag gillar nog lyckliga slut, tror jag.
I morgon kanske jag kan berätta för er om Kyrk-bion jag var på häromdagen.


Ha en skön lördag!



Söndagsinlägget på tisdag!

Det har varit lite knas att ta sig in på blogg.se några dagar, typiskt när jag hade kommit igång med bloggandet!
Å då får ni här serverat det inlägg jag skrev i söndags:

Lanefeldt kanske hon heter - denna fantastiskt viga kvinna som för evigt är förknippat med "kniiiip". Jag var lite förvånad att hon inte tog sig längre i Let's dance. Detta skriver jag med anledning av mitt förra inlägg. Jag gillar att kika på programmet och kanske är det behovet av glitter och glamour som tillfredställs? I alla fall blir de fantastiskt duktiga på att dansa dessa kändisar. Å jag hävdar att det måste vara lättare för dem - som antingen redan har tv-vana och/eller tävlingsinstinkt utöver det vanliga. Lättare än för vilka andra? Ja, vanliga ena - som du och jag och grannfrun och brevbäraren. Min brevbärare skulle verkligen göra sig i programmet - han har varma, snälla ögon och ett vackert leende och en lång, lockig hästsvans. Grannfrun och jag - nja, kanske inte riktigt. Fast det vore väl kul att få prova på att få en egen danslärare, vackra kläder och massor med tid att träna?!


Nu till något helt annat - jag har varit ledig sedan skärtorsdagen klockan 15.30 och det har varit så skönt. Jag känner mig utvilad men inte så sabla sugen på att jobba som jag borde. Eller borde jag inte det? Nåväl, jag har bestämt mig för att hålla mig lite lugn och inte ta åt mig så mycket av understucken kritik. Den går förmodligen bara ut på att dölja osäkerhet och bekräftelsebehovet. Tyvärr så är jag dålig på att bekräfta den som alltid anser sig ha rätt och tar sig tolkningsföreträde varse den har det eller ej.


Ute skiner solen och jag ska gå ut en sväng i den, innan jag ska göra en annan sväng - den med dammsugaren. Å kanske lite med skurmoppen också.  Jag vet - det är söndag och vilodag men jag vilar mycket bättre resten av veckan om jag har attackerat dammtussarna klart.


Ha det gott!


RSS 2.0