Till min läsekrets

...som kanske inte är så stor men ack så välkommen! Jag måste meddela att mitt blogguppehåll denna gång inte beror på leda, tristess och allmän slöhet. Utan på att min dator lagt av...Å jag kommer inte åt att låna så ofta. Å ja, jag ska försöka komma iväg med burken till datordoktorn.

Kommentarer är bra!

Ibland dyker det ner en kommentar som får tankarna på rätt spår! Tack till Sylvia!
Efter mitt förra inlägg så skrev hon:

"Känner igen det. Ibland är man i otakt med varandra. Jag får verkligen jobba med mig själv för att inte ta det personligt. Känslan av avvisande ligger nära ytan tyvärr. Oftast handlar det ju inte alls om mig utan om att den andra har nåt problem eller inte känner sig bra."
Klokt va? Jag väljer att tro att det är så för det mår jag bäst av!


Vän eller inte?

Idag mötte jag en människa som jag faktiskt räknar som en av mina närmaste vänner. Det blev ett snabbt möte men det i sig gjorde väl inget, utan mer det faktum att samtalet kändes lite krystat. Jag känner det när vi står där men jag kan inte göra någonting åt det - det känns som om hon vill inte prata med mig. Jag blir så stressad av min känsla att jag knappt kommer på något att säga och det blir som sagt ett kort möte. Fast det blev långt på ett sätt för jag bär med mig den lite sorgsna känslan det gav. Jag vet att hon kan vara lite "tung" i sin framtoning men det tröstar inte mitt sårade ego just nu.

Kura

Det här med årstider är egentligen rätt skönt, tycker jag, Det finns en njutning i alla fyra, just nu konstaterar jag att det blir mörkare om kvällarna, det är inte höst ännu men jag börjar se fram emot den. På hösten kan man börja kura skymning med lite stearinljus eller drälla runt med ljuslyktorna för vämreljusen överallt. En höstpromenad kan vara alldeles underbart härlig - tänk när luften är så där hög och klar, den är en fröjd att andas in!

Kura skymning gör jag faktiskt redan utan stearinljus i en del rum - snart, snart är det min tur att få elrenoverat och jag har plockat ner en hel del lampor redan. Funderar på om jag måste ställa en ficklampa brevid sängen - slog  i överallt i morse klockan tre. Då hade den bärbara telefonen laddat ur och låg och pep,,,Jag famlade mig nerför trappen, runt i köket tills jag yrvaket kom på att den låg nog i hallen. Då hade jag redan hunnit införskaffa mig några ömma punkter på tår och fotknölar. Det värsta är att det är ingen annan än jag som ställt grejerna där de står...Förmodligen skulle jag inte göra mig som inbrottstjuv - tänk att famla runt i okända lägenheter och hus i mörkret och försöka både röra sig tyst och hitta värdeföremål!

Appropå att röra sig - det borde jag göra mycket mer, idag blev det  bara en kort kvällspromenad. Attans att det ska vara så svårt att få till det där med den dagliga dosen motion, det dagliga brödet är lättare att få i sig!
Näe, nu ska jag kura ihop mig i sängen, godnatt på er!


I gång

Så är då första dagen efter semestern avklarad.
För att sudda bort dess intensiva påverkan på mitt tänk så tog jag mig en timmes promenad i duggregnet. Så jag antar att jag kommer att vakna vacker som en dag i morgon - för visst är väl duggregn bra för hyn?
I morse var jag varken vacker eller vaken, bara trött efter att ha tittat i taket mellan tre och halv sex, skulle upp en timme senare.
Nu ska jag titta ner i en tallrik fil med jordgubbar.

OS-fotboll

ÅÅåh, det är så spännande - andra förlängningskvarten snart! Tyskland leder med 1-0 men....


Uppdatering: Det blev 2-0...Jag vill nästan svära lite men nöjer mig med att sucka djupt...å försöker tro att de förlorade mot det lag som kommer att spela final.

Godmorgon!

Ny dag, nya insatser - grått idag också men jag känner mig lite mer på gång. Fast det kan ju gå snabbt över.Men näe, idag ska det bli lite röj i förrådet. Om inte spännande OS-inslag kommer  ivägen...Fast jag måste säga att jag inte tittat slaviskt hittills, det är som om alla skriverier och tv-program innan fått mig att tappa lite lust och ork för hela evangemanget.

Det blir så i bland, media får mig att bli less, inte nyfiken. Därför har jag t ex inte ännu läst Stieg Larssons böcker  - de blev så uttjatat runt både honom och böckerna att jag liksom tappar intresset. Mediaexponering behöver nog vara väl avvägd för att fungera. Det tog lång tid innan jag läste något av Liza Marklund också - hon var överallt ett tag, i våde tidningar och tv skulle hon tycka och tänka om diverse. Fast när jag till sist läste henne så gjorde hon inget större avtryck i min läsarsjäl, lite mer sådär okej bara.

Just nu har jag en bok av Marie Ljungstedt på gång, det har den varit ett tag. Det blir nog ingen favoritförfattare hos mig, det är för lätt att lägga i från sig boken. Jag vill känna att boken ligger där och nästan ropar på mig när vardagen tvingar mig att göra anant än att läsa.

Allra precis just nu är det dags för frukost! En varm kopp te, fil med körsbärsylt och en grov macka med ost och gurka

Slutet närmar sig...

..på semestern. Som varit bra och rätt lång, i snart fyra veckor har min ledighet varat. Egentligen är det lite länge för mig - jag tappar liksom lusten och "goet" för jobbet...det är nu jag utan tvekan skulle säga upp mig om jag vann lite miljoner!
Eftersom det knappast lär inträffa innan måndag så är det väl dags att trimma in hjärnan på att verkligheten närmar sig.
En verklighet som kommer att ta en del kraft så här i början av läsåret, det vet jag och jag ska försöka begränsa mig, inte låta hjärnan gå på högvarv runt scheman, planeringar, metoder mm.

Dagen är grådaskig, jag känner mig likadan - kommer liksom inte igång riktigt. Ta till ex det här med packningen, den står där och vill verkligen upp...Efter treveckor "på turné" är den rätt diger. Diverse saker som dottern växt ur/inte vill ha i sitt internatrum längre, nya saker inhandlade på mina små shoppingrundor och så både rena och smutsiga kläder. Ja, det är ju bara att hugga in i skroten!
Fast först ska jag dricka kaffe!

RSS 2.0