VMhjärtat

VMhjärtat Hittade ingen bättre bild att kopiera in än den här. Symbolen för årets händelse i staden, snökristaller formade till ett hjärta. Fint, tycker jag. Om det har undgått någon så kan jag berätta att vi ska ha skidskytte-VM här i staden närmsta veckan. I går var det invigning, jag var där. I Badhusparken stod  vi, massvis med folk, och fick oss till livs ett härligt invigningsprogram. De flesta som uppträdde var elever på estetlinjen och vinterakrobatiklinjen, kanonduktiga.

Parallellt med VM pågår en Vinterfestival, massor av kultur i både gallerier, kyrkor och på stadens gator. En festival i ljusets tecken - kolla in den här länken
Häftigt va? Det är vårat Rådhus och tillika kommunalhus, som och genomgår alla årstider, brand, nedisning, jordbävning mm. i ett helt otroligt ljusspel.

Som kommunalanställd fick jag en veckobiljett till VM i julklapp, jag gillar den kommunal tomten.( I fjol fick vi en biljett till alpina VM i Åre) Det innebär att jag kommer att ägna min vecka åt jobbet och VM . Allt annat går mer eller mindre bort.

Idag börjar tävlingarna och jag ska dit. I kväll blir det en tur på stadens gator och torg för att få sig till livs mer härligt "spektakel"! Om jag sedan hinner innan morgondagens tävlingar ska jag sätta mig med fötterna högt och bara vila dem...


Godmorgon!

Morgonpigg mot min vilja...Nu är klockan drygt halvsju och jag har redan varit vaken i lite mer än två timmar! Puh.
Vad gör man i den arla morgonstunden när John Blund har tröttnat på att flyga runt och söva ner folk? Tja, man läser tidningen, man vilar, vrider sig, försöker sova, läser lite mer. Till sist kryper rastlösheten runt i kroppen och man kliver upp och kollar runt hos sina bloggvänner. Kommenterar lite här och läser bara lite där och ögnar igenom andra sidor som ligger under mina -favoriter-knappen, vips har det gått en timme framför datorn.
Å frukosthungern är  i antågande så nu återstår bara att önska er alla en trevlig dag!

Vardag

Tillbaka i verkligheten - dags för jobbet. Å det med en arbetskväll dessutom...Jaja, det brukar bli bra kvällar i slutänden men det känns alltid så segt, drygt och trist innan.Hela dagen går man och "inteserframemot"  kvällen.

I går kväll var det rejäl vintertemp här - sjutton minusgrader hade termometern krupit ner på, idag är det tiotalet. Det är, hur befängt det än kan låta, väldigt lagomt.

RSS 2.0