Dagens andra inlägg!

Oj, två inlägg på samma dag - jag tar mig som bloggare eller hur?
Hela min kväll har försvunnit - först var jag så trött att jag bara drällde runt på nätet och sedan drack jag kaffe för att pigga på mig. Å då tog jag itu med kvällens måste - fixa en vikarie till jobbet. En hade vi redan men behöer två..Men den rutinerade vikarien och jag kom fram till att vi grejar eftermiddagen ändå. Å det gör vi nog. En dag i allafall. Egentligen tror jag att det sticker mest i ögonen på den som är borta.

Nåväl, dessa vikarieanskaffningsförsök (wao, vilket ord!) medför oftast långa samtal, de tilltänkta vikarierna är ju ibland människor som jobbat mycket på skolan tidigare och vi har en del att samtala om...Så vips var min kväll nästan försvunnen. Dammsugaren, tvätten och disken - det får bli en annan dag.Helst redan  i morgon för på torsdagkväll ska jag ta tåget mot kungliga huvudkommunen.

Däremot så ville jag inte avstå från mitt samtal till dottern, ibland är det jätteviktigt att få säga "Godnatt" via telefonen och inte bara i tanken. Det stackars barnet är snuvig och hes, hostar så sömnen försvinner och är m a o jättetrött. Klokt nog har hon bestämt sig för att vara hemma i morgon. Precis vad jag skulle ha sagt åt henne. Vad skönt när dom börjar göra som man säger redan innan man sagt det!

Nu är det lilla kvällsteet som väntar och sedan godnatt!

image37

image37
´
Så här mycket snö hade vi för två veckor sedan. Efter det har det kommit mer och tinat och kommit mer...Nu verkar det vara plusgrader igen, förhoppningsvis inte så många och inte så länge...

I går var jag på ett sk homeparty, hemfest blir det på svenska kanske?  Det var inte plastburkar, inte smink, inte kläder utan smycken och sjalar!  Jag gick dit utan plånbok, medvetet val, för att inte handla. Det var silver, pärlor och guld om vartannat. Mycket som var vackert och egentligen inte dyrt heller. Jag hade ingen plånbok med mig och hade inte för avsikt att handla. Men det blev två par örhängen och en sjal...Det kostar mig tvåhundra. Det var helt ok att vänta med betalningen tills idag. Så då ska jag fixa det i em och samtidigt titta på en sjal till som hon tror ska falla mig i smaken....


F ö så är det här en dag när jag jobbar lite mindre och då ska förmiddagen ägnas åt diverse småärenden. Väl på jobbet så blir det bl a lite planering och elevvårdskonferens. Eller EHT - elevhälsoteam- möte som det heter här numera. Fast det är i princip samma sak. I arbetslaget har vi pratat ihop oss om vilka barn vi behöver ta upp och varför så det kan nog bli rätt strukturerat möte.


Hoppas ni får en fin dag, gärna med lite lätt snöfall och några minusgrader. Det skulle jag vilja ha!


Elva månader

160316-35

Alltså - vad tycker ni om detta julpynt? En plastig tomte i en bur? Eller ska det föreställa en lykta, strunt samma vilket, den är på något sätt höjden av smaklöshet, tycker jag. Min fd svägerska gav den till mig i julklapp för 6-7 år sedan. Jag tyckte den var ful då, jag tycker den är ful nu. Undrar om hon tyckte den var "piffig" när hon köpte den eller om den var ett "jagmåstehittanågotisistaminuten"-inköp? Var sak har sin plats, den här hänger lite uppkäftigt vid min bro varje jul...Fast jag tycker att den är FUL!

Anledningen till att jag visar den nu är att jag fotade den för er skull innan jag tog ner den. Allt annat var nerplockat när jag upptäckte den. Som vanligt var jag övertygad om att i år då hade jag verkligen kommit ihåg att ta ner allt! Vilket jag inte hade gjort i år heller...
Tyckte att det passar bra idag att visa den, för att påminna er om att om knappt elva månader är det dags igen!

Jag är tillbaka!

Hej på er igen!
Det var inte meningen det skulle bli ett så långt uppehåll i mitt bloggande! Dagen efter mitt senaste inlägg försökte jag verkligen men jag fick radera hela tiden. Jag var nog för arg. På Bup, på grannkommunen och på en del andra vuxna. Det var en rätt allvarlig incident på jobbet och man undrar hur diverse sk experter tänker. Jag raderade mitt inlägg och sedan gick luften liksom ur mig på bloggeriet. Jul anföll från alla håll och även om jag fixade till den rätt bra så var den lite tidskärvande. Under några dagar därefter innehöll tillvaron rejäl snuva, dotter och tv. Massor av tv - det var fullt upp med Ski de tour, skidskytte, småkronor och alpint.

Visst tänkte jag blogga men jag hade helt plötsligt en tröskel som var så hög, så hög. Jag gick inte ens in och kollade era bloggar och definitivt inte min egen. Varför blir det så? Som om man inte har kraften att engagera sig?
Jag läste men kommenterade knappt i den blogg jag följt längst, Ellas blogg, Livet efter heter den.
Idag har jag läst i kapp hos några av er och jag ska ta mig an era andra också. När jag gick in på min blogg och läste alla jul- och nyårshälsningar så blev jag glad och varm och  skämdes också lite.Inte ens hälsningar kom jag  till skott med. Å därtill läste jag att en del faktiskt undrade var jag tagit vägen. Taskigt av mig, man går inte bara i väg sådär. Nu ska jag skärpa mig!

TACK för att ni finns och KRAM på er!

RSS 2.0