Jag har haft semester!I lite drygt en vecka har jag befunnit mig i min dotters närhet...Härligt!

Förutom blommande och väldoftande trädgårdar fick jag umgås med min dotter. Å se fotboll.


En kväll satt jag och hennes kompis länge med fika och pratade, en sådan där kväll som man bär i hjärtat för att man blir inbjuden i närhet och får dela tankar, funderingar, trams och flams.


En annan kväll sov jag på hennes internat. Det var av en trist anledning - en tuff insats i fotbollsmatchen fick en hjärnskakning som följd. Så den ömma, oroliga modern låg där på madrass på internatgolvet och sov mindre än lite.


Nu är jag hemma igen och enligt dotterns egen utsago, telefonledes, har huvudvärken försvunnit. Å jag har jobbat idag och det var helt okej. Resten av veckan blir i form av "fullt ös och mer ös". Det ska väl gå bra det med.


Grillsäsongen

Är det så här hos er? Som ensamstående får man antingen se till att bli bortbjuden eller fixa allt själv, det brukar bli gott det med.

  


         
               Grillsäsongen är här!

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här. Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör. Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv). När en man erbjuder sej att grilla händer följande:


Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.


Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!


Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.


Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.


Och viktigast av allt:

10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag ???  När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!


Snörvel

Täppt, täppt är det i min näsa - vilket sätt inleda maj månad på! Annars är det lugnt, inga skandaler, skvaller eller mystik att förtälja om.

I går var det säsongspremiär för damfotbollen i division två, jag var givetvis på plats. Eftersom jag numera är en rätt rutinerad åskådare så insåg jag att trots plusgrader var det bäst att gardera klädseln. Med dunjacka! Den behövdes frampå eftermiddagen när bister vind svepte över idrottsplatsen. Så hårt är det att vara supporter i norrländska inlandet!


Annars så är nog våren i antågande och Marta-bilen har fått vårstassen på i form av sommardäck. Själv har jag ingen lust med vårstass - jag försöker fortfarande få någon ordning på kroppkakan min. Vilket är segt, svårt och trist. Men med tanke på vad som förmodligen finns i arvsmassan min är det nog säkrast att minska midjemåttet!


RSS 2.0