Tipsen

Tusen tack för hjälpen om vart jag hittar hjälp om bloggdesigen! Jag kommer förhoppningsvis att ha lite tid framöver för att exprimentera lite - ni lär ju märka när!

Efterlysning!

Är det någon som känner till någon bra bok om hur man fixar med bloggen?
Helst ska den vara på svenska, så jag slipper slå i lexikon också.

Har försökt fixa, trixa lite men det blir inte riktigt som jag vill. Har du lyckats designa din blogg utan att vara datanörd kanske du kan skicka mig nåt tips? På hur man gör, någon bok eller sajt.

Tusen tack för att du hjälper mig!?!!

I backfickan

Man lär sig nåt´ nytt varje dag, sägs det. Idag gjorde jag det..

Eftersom jag har lite stegräkningsnoja så brukar jag försöka gå omkring med en stegräknare varje dag. Problemet är bara att när man som jag bär sina extrakilon framför allt på magen så viker sig de flesta byxlinningar, iallafall på jeans. />Å då blir den lilla stegräknaren i fel läge och räknar inga steg alls.

I dag blev det så av någon anledning, minns inte vilken, att jag stoppade den i bakfickan. Å jag kollade efter - den räknade stegen då också!

Det är inte alla dagar lärdomarna finns i bakfickan!


Premiär

Jag är mätt, proppmätt.
I magen vilar mandelpotatis, rödlök på tunnbröd. Till det lite god öl och en liten snaps och efterrätt kaffe, biskvie och likör.

Jag är jättemätt.

Ja, just det - det var surströmming på tunnbrödet också.

Det är ju surströmmingspremiär idag. Visste du väl?!

Telia - dagens hatobjekt!

Suck!  Erbarmligt att man är så utlämnad i den här landsänden! Till Telia och deras bredband. För just nu skulle jag glatt  och villigt hota dem med att jag ska byta leverantör.  (Som om dom skulle bry sig!)

Ringde nyss 90 200 och fick turordningsnummer 84!!!  Men va f-n har de fått svininfluensa, mässlingen, magsjuka och kramp hela personalstyrkan utom två ? 

Bredbandet kopplar ur sig lite nu och då, mest nu och jämt. Dessutom är det segt, förbaskat segt.

Ja, jag är lite irriterad. Lite mycket irriterad.


Söndagskväll

Jag hade en jättetrevlig kväll i går och den vart nästan morgon innan den var slut. Vi åt så gott - kräftorna var helt okej men pajen på västerbottensost...ljuvlig! Efterätten med värdinnans kronjuvel Tiramisu och dessutom fanns det melon och massor med nyplockade smultron!  Att vara proppmätt fick en ny innebörd.

Vi gick en sen kvällspromenad i mörkret, alla väglysen var släckta i byn. Å ärligt så var det lite läskigt, nästan kompakt mörker bitvis.

Sedan var det alfapetspelande i flera timmar, hjärnorna vart skärptare för varje omgång och det beror väl på att vinnarinstinkten tog över.

Redan då regnade det och det har gjorts så hela natten, hela dagen. Nu har nog både potatis och annat fått så de klarar sig. Mer ska det komma. Jag har börjat kolla vädret på yr.no, den norska vädersajten som alla pratar om. Fast egentligen tycker jag inte att den är nå märkvärdigare än SMHI:s sajt.  Å ibland är det fullt tillräckligt att titta ut genom fönstret!

Lördagslistan

Renbädda säng
Plocka ur diskmaskin
Plocka ihop - det var värst  så slarvigt det blev i veckan!

Ovanstående är gjort, återstår lite plock.
Resten av den soliga lördagen består av:   
Promenad
Lunch
Dusch
Fotboll
Kräftor

Å  dessutom skiner solen, så jag har nog inget att klaga på.

kalasgestapo

Häromkvällen var jag till en väninna som fyllde år. Denna G är inte bara en tidsoptimist av rang, mycket hög rang utan också en som får både små och stora saker att falera hux flux. Å hon har ett effektivt enerverande sätt att få andra att jobba åt henne. Hon upprepar sin tacksamhet som ett mantra och till sist blir jag så less på att hon bara pratar att jag börjar bossa henne! " Ta fram kakfat" och "gör i ordning bryggaren nu" etc. Som nån slags kalasgestapo.

Den här gången var det tårtfyllningen som gick åt  fanders.  Bakpulver istället för vaniljsocker. 

Nu var det inte så mycket klart för övrigt heller så det blev ett rejält pass i köket. Normalt har jag inget emot att hjälpa till men den här dagen hade jag gärna bara kommit och varit gäst.

Så nästa år ska jag inte komma i tid...


Skaplig på skajp

Nu har jag pratat! På skype, dvs via internet med dottern. Å det var väl bra om än lite knastrigt. Å lite ljudförvrängning. Men det är i allafall fantastiskt att kunna nå varann på en liten blink eller snarare ett tryck. Så nu är jag en Skypare eller en Skajpare om man försvenskar det hela och det gör jag så gärna.

Det är rätt varmt hos dottern - tänk er att träna i 40-gradig värme...Jag föredrar mitt lite svalare norrländska inlandsklimat!

Jobbar gör jag den här veckan och många till följer på den. Det är bara att konstatera att det blir nog bra strax innan höstlovet - då är alla inskolade och alla rutiner på plats. Näe, det kan nog bli bra innan dess, inskolningarna är påbörjade och solen har skinit och maten var god. Så det var en helt okej dag.

Å nu är det skapligt okej att krypa ner i sängen och inleda en liten sovning! Natti!

Hon är där nu

Jaha, det känns konstigt. Ibland hugger det till av oro i magen. Ibland glömmer jag bort att det är så långt, känns som det har gjort i tre år. Ibland ler jag för mig själv för att hon "får leva sin dröm".

Alltså nu är hon på plats i staterna dottern. Å jag har bara fått ett sms när hon kom fram till flygplatsen. Men det känns ok. Får förhoppningsvis veta mer när hon är internetuppkopplad så smånningom.

Hon har varit hemma i nästan två månader och jag har haft henne tillgänglig lätt som en plätt. Nu blir det lite mer bökigt men med Skype, mejl och sms ska det nog gå. Bara jag kan räkna timmarna i tidskillnaden åt rätt håll.

Det finns inte på kartan att jag skulle förvägrat henne att prova på detta, att läsa på college och spela fotboll.

Jag har återtagit hennes rum här - bred säng, mörkt och svalt - det gillar jag. Där ska jag grotta in  mig under duntäcket när kvällarna blir riktigt mörka och kalla. (Just nu är det så varmt att duntäcke känns som en utopi!)

Så det verkar ju som jag hanterar min tillvaro rätt bra eller hur?  Ändå känns det konstigt ibland.

Arlanda nästa

I morgon bär det av - till Arlandatrakten. Näe, jag ska inte på någon sista-minuten-resa. Det är mera tvärtom - en resa som varit planerad länge, ett år drygt.  Jo då kan det ju vara kul att resdagen äntligen är här.

Men sååå himla jättelajbanskul är det inte, jag ska nämligen inte åka resa- det är min dotter ...På lördag förmiddag åker hon till Usa. För att plugga och träna fotboll på collegenivå. Jo, jag vet, det är nyttigt att klippa navelsträngen men nu är det så att just det har vi redan tränat på.Hon har ju s as redan gjort tre år på bortplan, på fotbollsgymnasium. Å nu är det dags för nästa stegoch hon kommer att klara det galant.

Men i allafall måste mamman få känna som hon (dvs. jag) gör. Jag är två personer  - en som unnar henne detta av hela hjärtat. Den andra undra hur fasen jag uppfostrat min dotter. Till att bli rackarns självständig eller till en som vill så långt bort i från mamma som möjligt?

Oavsett vilket är det nu sovdags! Natti!


Såny tycker om mig!

å jag vet att det är saaaant!
För idag var vi till datoraffären och träffade en ung man som hade koll på läget.
Å det visade det sig att jag hade haft också! Det var klokt av mig att låta lille Såny ligga och vila sig utan att starta. För se nu  hade det torkat och han startade sig så snällt. Å alla bilderna var kvar! Å jag blev allt lite, näe, mycket glad!


RSS 2.0