Slut påverkan

Lyssna klart!  Du gick upp i spinn innan vi hade förklarat vårt tänk. Sedan var du oförskämd nog att smälla igen dörren och gå utan att säga något.

För tioå år sedan hade jag fått ont i magen av det men den påverkan är borta. Däremot så blev jag irriterad över hur oförskämt du bär dig åt.

Det påverkade den "hejdåvisessnart"stund  jag precis skulle gå igenom. Vi grejade den ändå, jag och hon, men varför ska vi i den stunden ens behöva stå och fundera på hur du egentligen mår?!?!

Sedan vinkar du när du far som om ingenting hänt  och ännu har du inte kontaktat mig och bett om ursäkt för ditt oförskämda uppförande i mitt hem.

Det enda positiva det förde med sig var att jag upptäckte att jag inte blir rädd/orolig när du blir arg - jag behöver inte bli det längre, jag har klivit framåt och är förbi det där.


Utkast: Åh, idag ...

Åh, idag skulle jag behöva skriva av mig en massa men det går inte. Formuleringsförmågan har slagit slint, det brinner så mycket tankar och känslor i huvudet som jag inte får förståeliga när jag försöker trycka fram dem via tangentbordet.

Det enda som varit bra med den här dagen är två saker.
Precis när jag skulle gå från jobbet säger ett av barnen: Annika, jag vill ge dig en kram. Å det ,mina vänner , var precis exakt vad jag behövde då!
Den andra bra saken sträckte sig över flera timmar -  jag har varit med min dotter i eftermiddag.  Å det var en eftermiddag när våra ärenden löpte vår väg bättre än vi vågat tro och när alla expediter i stan verkade ha tid med precis just oss. Å vi åt en försenad men god lunch kryddat med bra prat.

F ö så vill jag bara tillägga att här snöar det igen,


Helgen har varit

  • Jag har inte röjt klart
  • Jag har inte varit ute och njutit av det fina vädret
  • Jag har inte städat bilen.

Jag har däremot röjt lite grann, strukit,myst till  det i mitt kök, läst dagstidningar, sett innebandy, träffat dottern och pratat i telefon....så lite har jag gjort i allafall eller hur?


Fredag igen

Vart tog veckan vägen? Inte fick jag mycket gjort inte.

I kväll kommer mitt favoritbarn! Sent i kväll ska jag hämta henne på flygplatsen. Å snusa lite på henne och njuta av att hon är här igen. En liten stund innan hon är framme där hon ska ha sitt sportlovsboende.Hennes pappa är  nämligen på plats i bygden . Givetvis ska vi träffas i allafall, i morgon t ex ska vi gå på innebandymatch. Å onsdags eftermiddag ska vi ägna åt att leta balklänning...Kräver nog sitt av oss bägge! Så vi kommer att ses i allafall lite mer än vanliga veckor.

Annars så är det lugnt i kväll, gäspningarna kommer tätt och dammråttorna ligger så bekvämt i hörnen att de får ligga kvar ett tag till. Gäääääsp på er!

Mina tankar är hos er,

älskade pappa och mamma!

Igår var det sex år sedan min pappa dog och idag skulle min mamma fyllt åttio om hon levt.

Jag och min syster valde att fara till kyrkogården idag med tre mörkröda rosor som stod så vackert i all den vita snön. Att vi for dit idag och inte igår var av den anledningen att egentligen så tyckte vi inte att det var något att "fira" den sista fm vi satt hos pappa. Vi var inte till kyrkogården på mammas dödsdag heller. Däremot så kändes det rätt för oss att uppmärksamma att det faktiskt för åttio år sedan skedde något så fantastiskt som födelsen av vår mamma. Dessutom så är vi nästan till hundra procent övertygad om att varken mamma eller pappa ansåg att det var deras dödsdagar vi skulle uppmärksamma. Fast det gör vi ju ändå - vi minns dem de dagarna också.

Ibland far jag upp till kyrkogården och berättar för dem om det som rör sig i huvudet på mig  och aldrig är sorgen så stor och aldrig smärtan så påtaglig över att de inte lever längre som då.

En bloggkommentar

Bloggvärlden kan vara på gott och ont, ibland blir den lite fel och skev. Ibland är den alldeles, alldeles underbar att vara en del av.
I kväll fick jag ett mejl ifrån en bloggare i vars blogg jag skrivit en kommentar. Ett mejl med en inbjudan till mig, en inbjudan som jag jättegärna vill ta del av. I morgon går jag in och pratar med chefen.
Fram tills dess ska jag bara njuta (och nästan gråta en skvätt) för att det finns så snälla människor, och speciellt den här. Som ger mig en möjlighet som jag inte unnat mig och som chefen inte har utrymme för i budgeten! Bara så där.
Fantastiskt, tusen tack Christina!

Snön faller

å faller och faller - det har den gjort hela helgen och idag har jag gjort två rejäla snöröjarpass och det blir nog ett tredje också. Det bara fortsätter och fortsätter.

Arbetsrummet? Tja, inte klart men halvklart.


Slödagen

Lördag har blivit min slödag - jag är så seg, så seg.
Ute har  det snöat och det har jag tagit rätt på - snön var mer än lätt som en plätt!  Så det var ingen större prestation. Det är här inne i arbetsrummet jag behöver prestera - allt är i kaos eller lådor.Ända sedan elrenoveringen...Usch så trist. Tror jag bryggerm ig en påtår innan jag börjar. Om jag hinner före lunch...


Är det dyrt är det bra!

(bild hämtad på internet)


Jag brukar ha en Amaryllis i mitt köksfönster till jul. Så även den jul som så nyss(?) passerat.
På den tiden jag bodde i stor, stor lägenhet och hade värsta höga fönstren så brukade jag pryda ett par fönster med varsinn Amaryllis. Inhandlade hos Pia, "min" blomsterhandlare.

När livet tog en annan vändning så gjorde ekonomin det också  och jag inte bara minskade ner amaryllisantalet till en, jag köpte billigare också. Som man kan hitta i bland på Konsum, Ica etc. Å de har varit bra - blommat ståtliga. Ibland har de varit dubbla, fast det har bara kommit upp en stängel som blommat i allafall.

I julas hann det nästan bli jul innan jag tog mig för att handla min julblomma. Å då återvände jag till Pia, för på Konsum började de mest bara vara halvdekiga kvar. Köpte den sista hon hade, en dubbel. Förmodligen bara för att jag inte närde någon annan förväntan än att den skulle ge en blomma lagomt till jul så blev det bättre än så!

När den första stängeln blommat ut så övervägde jag att ta bort blomman, julen var ju slut. Det var då undret skedde - den andra stänglen praktblommade med 6 stycken klockor, så vacker så!  Å kanske är det så: är det dyrt är det bra!?

Å med detta juliga inlägg hoppas jag att ni inser att det snart är dags igen!


Ps. Jag vill inte ha några hurtiga råd om hur min Amaryllis ska vissna ner, ställas ut och bäras in etc. - jag kommer inte håg att göra det/det blir ingen ny blomma.

RSS 2.0