Världens dyrase fotbad?

Åh, jag har inte orkat kolla runt på bloggar och än mindre skriva  - min dator la av häromsistens och nu nyttjar jag dotterns tills vidare.

Jag satt en dag med mina 36:or i ett välbehövligt fotbad, avrundade med lite filande och smörjande av dessa.
Å vad händer när jag ska flytta datorn från bordet för att inte snubbla på sladden när jag kliver upp?!  Jo, den lilla manicken på trådlösa bredbandet tog också ett bad...å då la ju lilla Såny av. Nästan jag också.

Jag har ännu inte förmått gå till affären och avslöja mina bravader men jag ska...måste ju få veta om det går att göra något åt.

Ett nytt modem har jag i allafall köpt, ett sånt som han kravlar upp ur vattnet med i reklamen! Å det kostade dryg 1200 kronor och om det inte blev världens dyraste fotbad så blev det i allafall mitt mest kostsamma!

Jag kan bara sucka över mig själv  och trösta mig med att min mamma älskade mig som jag är. Vilket inte kan ha varit lätt. Å kanske dyrt också.

Semester i Jämtland?!

Solsäker semester i Jämtland är möjligt - det finns två alternativa veckor som brukar fungera.

Tyvärr hinner du inte med den ena - den är avklarad redan. Den inföll förra veckan. Det är Storsjö - cupen  som går av stapeln tisdag- lördag den första juliveckan. Varje år. Å den cupen är uppskattad och lovordad av många - jag tror egentligen inte att den är bättre än andra bra fotbolls-cuper men den har så gott som alltid bra väder!  Det bidrar  säkert till lovorden,

Den andra veckan är i slutet av samma månad, den sk Yranveckan. Som kuliminerar i en av landets större gatufester sista dagarna i juli.
Solen brukar skina och värmen brukar dallra runt husväggarna. En del år är det bara sol, andra år både sol och vind men nästan aldrig har det hänt att det regnat  h e l a den veckan...Ja, nu kan det ju bli så i år men oddsen, oddsen kära vän, är inte så höga om man tittar till statistiken.

Så varför har inte jag semester då? Jo, det är så att jag har världens bästa jobb sommartid!
Är det bra väder så kan man göra massor av alla trevliga sommaraktiviteter tillsammans med barnen. Är det dåligt väder (vilket egentligen inte lär finnas) så är jag bara glad för att jag inte har semester!


Jag har sett Barca!

Just nu sitter jag på altanen och avnjuter ett litet glas vitt och en bit brie. Gott i den ljumma sommarkvällen.
På avstånd hörs emellanåt ljudet av visselpipor, applåder och glada tillrop. Det är fotbollscup i stan och en del matcher går på en arena nära mig.

I kväll har jag varit på en arena i andra änden av stan för att se Barcelona spela semifinal i samma cup. Häftigt!
Ja, nu var det ju inte de stora pojkarna som lira utan P12. Men av det jag såg så har Barca sett om sitt hus och har et tgäng talanger att förvalta!  Ojoj, det var ett passningspel som hette duga!

Fotboll är lite kul, eller snarare väldig kul. Tycker jag. Å det är tur annars skulle jag verkligen inte ha någon som helst förståelse för dotterns största fritidsintresse!  Fast det är ju inte helt enkelt att ta till sig att det  är så kul att man vill fara till Usa för att utöva det!  Eller, jo, jag förstår det också och tycker hon gör helt rätt - men mamman vill ju helst ha henne inom kramavstånd!


Sjungomstudenten

I lördags gick den försenade studentfesten av stapeln. En skön och varm kväll -  även temperarturmässigt. Tur var det, för annars hade jag inte fått plats med tjugoen personer varav  3 var rätt spralliga barn.

Studenten gruvade sig lite för att stå i centrum men vid välkomstskålen överraskade hon mig  - efter min välkomsthälsning till gästerna uttryckte hon sin glädje över gästernas närvaro och tackade sin Gudmor för att hon hjölpt mig så hon slapp få så kaotisk och stressad mamma!  : D
Det var alltså inte så svårt att ha allas blickar riktade mot sig!

Jag dukade ute i min lilla trädgård, med flera olika trädgårdsmöbelgrupper och somriga dukar. Det såg nästan ut som en liten taverna.

Å nu är det över - det känns som hela våren har varit en tid av planering, förberedelser och fest. Bal, studentdag och dito fest.  Tidskrävande javisst, men kul!

Å nu är det en alltför kort sträcka av tid tills nästa epok börjar  - dotterns collegestudier i Usa.

F ö så försöker jag vara glad åt att få svettas så mycket som jag gjort de senaste 5-6 dygnen. Inte klaga - snart är kylan och drivisen tillbaka!


RSS 2.0