Dags för reseri

Klockan hastar mot midnatt och här dånar tvättmaskinen för fullt och grejor ligger utspridda på  golvet. Å allt ska ner i resväskan, förhoppningsvis hinner tvätten torka innan.

I morgon kväll bär det av mot Kungliga Huvudkommunen. På kurs, träffa vänner och kanske, kanske någon liten shoppingsväng. Äh, det sistnämnda har jag vikt fredagen åt, även om jag inte shoppar så mycket så kan jag strosa runt  och nypa, känna och betrakta både det ena och det andra.

Första natten ska jag bo på hotell - jag längtar redan till frukosten! Bara plocka för sig, äta och sedan inte behöva bry sig om avdukning och disk, vilken lyx!

Därefter ska jag "dottra" mig i en dryg vecka! Åh, vad jag längtar!  Distansmamman blir vardagsmamman - kramas,lagar mat, fixar och förbereder och får tillgång till lite mera nära prat. MSN, telefon och mejl i all ära men de har sina begränsningar!


Vips så är jag hemma  igen och då har jag varit borta i 14 dagar!

Omställning

Klockan ska ställas om i natt.

Jag behöver också ställas om. Från lördagslat till lördagsrask. Får bli en annan lördag.

Fler omställningar som behövs? Tja, från tjock till smal, från halvpank till helrik.  Från lite sömn till mycket.
Det sistnämnda kommer ju att lösa sig tillfälligt - i morgon vaknar jag en timme senare än jag brukar.

F ö så snöar det, mer och mer ju längre grådagern lider.  Snöskottningskvoten är uppfylld med råge så jag inväntar blidvädret istället...

Ha en trevlig lördag!


En reseberättelse

I dag har jag varit till Egypten! Tittat på pyramiderna medan min reskamrat ägnade sig åt bad i poolen. Dessutom så fixade han med sig en robotmumie hem. Hem ja, dit tog vi oss på skidor på isen eftersom det var så dyrt att flyga. Vi åkte i var sitt spår och mumien åkte emellan oss.

Ja, vad är det för konstigt med det då?

Ibland måste man resa i fantasin när skidorken tryter och det ser så jättelångt ut till land och den grillade korven!

Kan själv!

Kolla - jag fick till den, nya datorn! 

Vi lullade in i vår relation lite sakta och lugnt, Såny och jag. Jag fick igång den, fixade återställningskivorna och det kändes verkligen som om vi kom bra överens.

Det blev dags för det mobila bredbandet, först gjorde jag rätt men trodde att jag kryssat fel i nån' ruta och det var då det blev fel fast det var rätt. Hänger ni med? Så när Såny började protestera försökte jag vara tålmodig och len i munnen. Vilket inte gick så bra, fick ringa hit min svåger. Å då ordnade det till sig så Såny och jag återfick vår goda relation igen.

Lite gnissel blev det innan läggdags men det berodde nog på att vi var lite för trötta för att koppla rätt.
Idag känns allt okej.Såny


Från ord till handling på en halvtimme. Ungefär. Undrar om det skulle bli smidigare om jag tog alla beslut så snabbt?

Jag såg annonsen i den ena lokaltidningen på jobbet, jo vi har två stycken i den här lilla staden. Väl hemma så letade jag i den andra lokalavisan, där fanns ingen annons. Ring, ring till affären. Jo, de hade fyra stycken kvar.

Raska knapptryckningar på datorn och vips for pengarna från ena kontot till det andra och sedan for jag. In till staden och den lilla butiken. Ingen stor kedja, vet inte ens om de tillhör någon. Vänligt bemötande och tålmodigt förklarande av en expedit (som var i åldern att  han kunde kallat mig mamma, moster eller tant). Å då - en halvtimme efter att jag ringt -fanns det en kvar.Måste ju varit avsedd för mig eller hur?!

Jag har packat upp den ur kartongen, klappat lite på den och öppnat locket. Vår relation startade liksom i raketfart så nu får vi lite sakta lära känna varandra. I em ska jag nog koppla ihop den och eftersom vi förhoppningsvis ska kampera ihop några år ska jag ta det lugnt så vi får en bra start tillsammans. Gruvar mig redan...tänk om jag inte får till det?

Äh, på något vis måste det gå! Förhoppningsvis skriver jag mitt nästa inlägg från min nya Sony, som är Såny!


Otäcka saker

Jag har blivit utmanad av Anneli    
Skriv 5 otäcka saker att äta och skicka den dåliga maten till 5 andra bloggare som utmaning och se om de vågar äta den. Det kursiva bakom är min kommentar... 

Annelis lista
Bruna bönor   bör inte ingå i menyn
Paltbröd med vitsås  är  jättegott
Broccoli  äter jag ofta!
Grisfötter är inte mat
Kåldolmar  smakar lika illa som det låter

MIn lista
Blodpudding
Leverbiff
Svartsoppa
Potatisbullar
Gröt

Jag utmanar bara tre stycken - jag tror nämligen inte att jag har så många läsare; Micke, Anki , Lena men är det någon fler som känner sig manad så lista på!

RSS 2.0