Omvänd skrivkramp?

I dag har jag skrivlust men inget att skriva om!  Kan det också kallas skrivkramp fast tvärtom?

Mitt liv i den kommunala verksamheten fortskrider, idag har vi haft arbetslagsutbildning. Ovanligt kul för vi fick köra lite rollspel och det bor en lite teaterapa i mig.

Tidigare i veckan har vi haft en dag med att göra vår arbetsplan utifrån vårens kvalitéetsredovisning. Barnen har haft lov och lite trist, tycker jag, det är att vi inte är där med dem.

I kväll har jag varit på en liten träff och den var trivsam och leder mig framåt, i vad och hur ska jag berätta framemot jul. Jag mådde gott i både kropp och själ när jag gick därifrån. Bra va?

I morgon ska jag på hälsocentralen och sedan arbeta. Å sedan är det helg och jag har inte en susning om vad jag ska göra! Skotta snö kanske? Det känns som om det är på gång med vinter nu och här i mina trakter är det ingen riktig vintér om det inte är snö!

Nå väl, nu har jag lyckats knåpa ihop ett inlägg, om än något intetsägande. Skrivlust fast tvärtom är det detsamma som omvänd skrivkramp?En av mina favoritbloggare

Den här är en människa som jag gillar, verkligen störtgillar att gå in och läsa hos, Christina på Tara  eller Tara-Christina, om man vill snabba sig lite. Jag har träffat henne, så jag vet att hon finns! 

I våras bjöd hon in mig på ett tvådagarsforum för fritidspedagoger och det var två dagar alldeles fulla med toppenföreläsningar. Själv var hon i full gång bägge dagarna och presenterade och sammanfattade föreläsningarna på ett enkelt men ändå strålande vis. Hon utsrålade värme och engagemang så man själv blev glad i hjärtat.

Christina skriver ibland så klokt, ibland så vackert att man berörs ända in i innersta hjärteskrymslena. Hon är engagerad till 100 % i den dagliga tillvaron som kallas livet.

I bland åker hon på rejäla smällar men reser sig upp långt innan tio och går sin egen väg, läs det här. Vad Mia Törnblom och förlaget sysslar med verkar inte riktigt rumsrent!  Finurligt nog så behöver du inte köpa det plagiatet, Christina är en generös människa så hon såg till originalet finns att tanka hem det här! 

Idag skriver hon om något jätteviktigt! Dessutom länkar hon till en annan varm och klok kvinna, som i dag skriver intressant i dagen DN Kattis Ahlström.

Såja, nu har ni lite att läsa under lördagskvällen! Annars går det ju bra att ta det en annan dag, bara ni gör det!


 

Möte med ett proffs

Eftersom jag är sjuker fick jag lov att avboka min tid hos banken idag.

Jag ringde och fick tala med en kvinna i växeln som meddelade att min banksnubbe satt i telefon. Ville jag vänta? Näe, sa jag, jag vill bara avboka mitt möte med honom i eftermiddag.Jag kan inte komma eftersom jag är sjuk. Kan du meddela honom?

Javisst, sa hon glatt och berättade för mig hur hon formulerade sig samtidigt som hon skrev.

Jag tackade och hon avrundade med vårt samtal med: Krya på dig!

Det hör väl till vanlig hyfs tänker du att hoppas att någon ska krya på sig. Ja, kanske det men det skumma var att hon faktiskt lät som hon menade det! Proffisgt va?


Musikalhelg

Jag har varit i kungliga huvudkommunen jag! I helgen som var.

Jag inledde min helg med att vara ledig hela fredagen, fast vi inte for förrän på eftermiddagen. Det var jätteskönt ända tills jag insåg att det där skumma i halsen övergått i halsont. Å att det där i näsan inte var någon reaktion på de små,små (allt är relativt!) dammtussarna som bosatt sig i mitt hem.

Trots en alltmer påstridig förkylning intog vi musikalvärlden på kvällen - vi såg My fair lady. Vi hade inte så bra platser men det var ok att se allt lite uppifrån. Ärligt talat så kändes den lite seg och nästan lite omodern.

Tyvärr så var Mr Higgins sjuk liksom Elizas pappa, Mr Doolittle. Två roller som istället spelades av två i och för sig mycket duktiga skådespelare men...jag tror att dynamiken t ex när Elizas pappa kommer hem till Higgins för att få sig lite pengar för sin dotter, hade blivit mycket större med de ordinarie. Tommy Körberg och Jan Malmsjö.

På lördagen var halsontet borta men lite feber och rejäl hosta anlände i stället! Lördagskvällen var vikt åt ännu en musikal, Hairspray. I den spelar bl a Rolf Lassgård och Morgan Alling. Det var full fart från början till slut - härliga scenlösningar och strålande rollprestationer hela vägen. Ingen var sjuk heller.

På söndagen kom vi hem och jag kände mig sisådär, men for frejdigt till mitt dagliga kall på måndagens morgon, klockan 11 på fm for jag hem...Å inte blev jag bättre.

I skrivande stund slår mig tanken på att om detta varit en talande blogg hade ni knappt kunnat höra mig, jag har en djup, rosslig och väsande röst!


Jag försöker!

Jag försöker vara snäll. Det händer att jag lyckas.

Jag försöker vara snäll. Även mot telefonförsäljare. Det händer att jag inte lyckas.

Det kan ju inte vara världens roligaste jobb det där. Så jag försöker verkligen att inte vara otrevlig utan bara förklara mitt ointresse. Tänker att den där ynglingen i andra änden av luren bara gör sitt jobb. Tänker att det är väl en himla tur att han har ett jobb, det är ju inte alla som har det. Tänker att han förstår säkert att den här tanten faktiskt menar det hon säger; jag är inte intresserad.

Jag vet, man kan nixa telefonen. Det har jag gjort. Kruxet är bara att har man handlat av ett företag en gång så finns man liksom med i deras kundreigister och då funkar inte nixet. Eller ja, jag tror att det är så.

I kväll ringde ynglingen för ett tidningsförlags räkning. Å han hade rätt - jag hade tagit en provprenumeration tidigare. Jag försökte - jag lovar! - lugn och med snälla rösten. Redan innan han påbörjat sin rabbling om vad jag erbjöds yppade jag mitt ointresse.

"Två nummer av PC-tidningen för 69 kronor och... "då gick jag in med snällrösten igen, fast lite bistrare och sa: Jag är inte intresserad.

Ynglingen gav inte upp utan följde strikt sin rabblande, inövade "information". Då sa jag med tydlig markering på varje ord:
J a g   ä r   i n t e   i n t r e s s e r a d. 

Han gav upp, insåg väl att det var ingen mening att försöka få till lite provision på den där tanten som avbröt honom hela tiden.

Jag försöker vara snäll. Jag lovar.

Söndag igen

Jahaja, så var det dags att knyta ihop sig inför nästa arbetsvecka.
Den förra slutade med att jag ringde efter ambulans! Det var ett barn som krampade, tack och lov var jag inte ensam personal.

Helgen har varit lugn med lite plock och såklart kollande på den förbaskade matchen.

Promenaden runt berget avverkades i Ulla-sällskap och den var skön. Men faktiskt tyckte vi att det tog emot lite, vi är nog nertränade, haha!

I veckan är det arbetslagsutbildning igen. F ö kommer det att bli en lång vecka - jag längtar till fredagen då jag ska fara till Stockholm. Å kolla in både det ena och det andra, först My fair lady och sedan Hairspray.

Nämen nu gäspar jag snart käkarna ur led! Go´natt.


Ja, se det snöar!

Äh, jag bara skojar, fullt så här mycket snö har vi inte! Men lite lätt snöbeklädd är den här slänten nu i kväll.
Gräset lyser igenom ännu och det är väl möjligt att allt har tinat till i morgon bitti.

Det här är andra snön, den kom rätt tätt inpå den första. Å kommer den tredje lika tätt inpå då har vi en tidig vinter att ta itu med!

Ibland blir tillvaron liksom så komprimerad - den här snöattacken kombineras  med att det blåser friska höstvindar som sveper av löven.

Det kanske inte är så underligt att tiden går så fort när det är två årstiden på en gång!?!


Söndagsinlägg

Altanen blev röjd efter sommaren. Å diverse saker ditställda på vinterförvaring. Cykeln t ex, som jag skamligt nog inte använt en enda gång i sommar!

Jag tog mig en promenad en timme i höstkvällen. Ja, jo, det är bara höst än så länge. Fast det var lite snö i morse, precis som utlovats från SMHI. Cirka fyra mil sydöst om sta´n hade plogbilen kört!


Mera kax!

                      
                                                   

De här är gladaste tjejerna i stan just nu! En lång säsong är krönt av avancemang upp till div.1!

Ja, jag har varit på fotboll i dag. Igen. Å det var kallt - finns det överhuvudtaget någon fotbollsarena där det inte blåser satan ? Det var långkalsonger, täckbyxor, lovvikavantar och dunjacka som gällde för min del.

Men idag gjorde det ingenting! Först har de här tjejerna gåttt obesegrade genom serien - 18 matcher och sedan fixar de kvalet också! Sen gäller det bara att klara sig kvar...Men det tar vi itu med nästa säsong!

Så nu är jag lite kaxig i kväll också eftersom det är mitt favoritlag! Å för övrigt har det varit lugnt.

I morgon är det dags att rusta ihop lite på altanen. Det  är tråkigt så då har jag inte så mycket att kaxa mig över.

 

 


Lugna gatan

I kväll är det lugnt, har slöat framför tv:n och datorn mest hela kvällen. Välförtjänt efter arbetsveckan kan man ju inbilla sig, bara för att legitimera det hela.

Ikväll har jag "skajpat" med dottern, finner det fortfarande fantastiskt att jag kan prata rätt i in i datorn sådär och hon hör mig på andra sidan Atlanten! Lite skorrigt ibland men ändå...

Hon hade en kul sak att berätta. Precis när den hände hade hon nog varit lite generad men lite glad blev hon nog också. Att som förstaåring av tränaren bli omtalad inför hela laget som ett gott exempel på en bra lagkamrat var nog både oväntat och roligt. Dessutom frambringar hon detta fotbollsliv vid sidan av planen p g a en skada.

Ja, kammen växte på mig, det är modersstoltheten som triggar i gång den. Å dessutom den förmätna tanken att jag lyckats lite i min fostran av den unga damen.

Lugn kväll med kax, skulle man kunna säga!


RSS 2.0