Igår

I går hade kunnat bli en tung dag men den vart lätt och skön, med värme både vad gäller väder och själen.

Min f d svärmor dog i slutet av mars och igår skulle vi se igenom hennes kvarlåtenskap.Hos min f d svägerska, jag och dottern. Min f d man ( många f d här men sånt är livet, det ena följs av det andra) var inte med eftersom han jobbar inte bara en bit bort utan flera bitar, närmare bestämt i en annan världsdel.

Svärmodern, hon hade flyttat två gånger på ålderns höst - först till en liten lägenhet och sedan till ett älderboende.Så det var redan lite utsorterat och framförallt var det ihoppackat i lådor. Vi betade av en låda i taget, i strålande sol stod vi där på gården och mindes, sparade, skrattade och slängde. 

Det hade kunnat bli en tung som sagt, men vi hade en verkligt trevlig dag - Stina (min f d svärmor) skulle haft lika roligt hon om hon varit med.Nu får vi lita till att hon såg oss i sin himmel och njöt av det.

Min f d svägerska var mycket generös - när smyckena skulle delas så såg verkligen till att min dotter fick det hon ville ha och utan knussel så ansåg hon att jag skulle ha bl a några örhängen som jag alltid tyckt om. Hon fick själv en dotter i slutet av januari (hon har två söner sedan tidigare) och när jag påpekade att hon kanske skulle se till att dottern fick någor så sa hon: Hon får ju efter mig och dessutom så hade hon ju inte hunnit få någon relation till mamma, du har ju i allafall haft det.

Det var en bra dag, jag kände mig uppskattad för den jag är och för min egen skull. Sådana dagar ska man spara i hjärtat eller hur?

Midsomrar jag minns

Visst är han väl söt lille Plupp? (Bild hittad på internet) Han är där det nog är som vackrast om midsommar, på fjället. Där det bara är ljust och ljust och oändliga vidder.

Jomen jag vet - det finns massor av vackra ställen att tillbringa midsommar på. Ett par gånger har jag varit på västkusten, seglat till en liten ö och njutit i goda vänners lag. Å första gången nästan grät jag, tillsammans med en kompis från Västerbotten; det ska ju var ljust på midsommarnatten!
En gång var jag i Kalix skärgård och såg midsommarsolen gå ner över ett vindstilla hav i den ljusa natten. Sedan gick den upp direkt, över samma stilla hav, i samma ljusa natt. Mäktigt.
Ett par midsomrar har jag firat i Kashmir, på en camp. Varmt var bara förnamnet. När vi klädde midsommarstången andra året jag var där, i +45 graders intensiv hetta sa jag (som visste att kommande år skulle jag var tillbaka i Sverige); jag lovar - jag ska inte gnälla om jag måste ha vantar och mössa på mig nästa midsommar!

I morgon firar vi midsommar här i lilla radhuset - tillsammans med min syster och svåger.Fira och fira, det blir väl mest ett tillfälle till att äta gott och umgås några timmar.

Hursomhelst - GLAD MIDSOMMAR ALLA!

Semester, så skönt...?

Å hur mycket hinner man på semestern? Jag har tvättat bautatvätten och strykit ännu mer. Å så håller jag på med vår lilla toa - röjer igenom skåpen, sabla så mycket gammal smörja det kan bli.Däremellan lagar jag mat, handlar och sköter diskmaskinen. Ändå ligger jag efter mitt tänkta schema...

Fast idag så hann jag ner på facket också och fick lite koll på mina medlemsförsäkringar - usch vad dålig jag är på att hålla kollen på sådant. I tre år har jag betalat en försäkring för min före detta make, inga fantasisummor men jävligt onödigt!

Idag passade jag på att klippa gräset också - det hade växt till sådan höjd att det kunde påverka prisbilden av bostadsrätterna negativt...tror jag. Men nu är det gjort, skönt!

Avslutade dagen med att unna mig en fotbollsmatch tillsammans med dottern, näe vi spelade inte utan tittade. Å inte på VM utan på en division 2 match, några mil utanför staden. Jag glömde filten, som vi skulle ha om oss när isande vindar svepte in över läktaren. Det var bra gjort av mig, det var nästan pustvarmt! Men jag hade i allafall rätt om myggen - de var också där.

Nu återstår bara att knyta ihop mig och ta en fight med John Blund! Natti!

Semester!

Jaha ja, nu har jag semester i veckorna tre...å idag har det regnat så det räcker för de veckorna och förmodligen lika länge till. "Det är bra för potatisen" brukar vi säga när det regnar men fullt så törstig tror jag inte potatisen är.
Hur som helst så var det skönt att få gå hem idag och veta att nu är det semester!

Vad jag ska göra? Tja, inte åka så långt - i år blir det lite budgetsemester. Å nyttosemester förhoppningsvis, jag behöver ta itu med både de ena och det andra i mitt lilla hem. Liksom rensa och röja.

Lite småutflykter blir det nog men annars känns det rätt bra att vara hemma och komma i kapp sig lite. Eller helst komma i kapp sig mycket!


Surr från soffan

I morgon är det skolavslutning för våra små godingar! Idag njöt i av solen (!) och värmen och glass. Imorgon ska det visst regna...

Jag ska snart kliva upp ur soffan och plocka upp alla matvaror jag lyckade trycka ner i kassarna när jag storhandlade. Undrar vad pensionärer äter - de har gjort en undersökning här i stan och plötsligt är Coop Forum billigast! Det har nästan jämt varit Willys. Å där upplever jag att de är billigare, i allafall på frukt och grönsaker och det ingår till stor del i min kost. Coop Forum brukar faktiskt vara rätt dyra på både frukt och grönt men framförallt brukar de inte hålla lika hög och fräsch standard.

Jaja, ingen av butikernas sk överlevnad hänger väl på om lilla jag är köptrogen hos dem eller ej. Jag är lite otrogen nu och då och handlar även på Ica Maxi ibland - där var de dyrast i stan! Å här på ön brukar jag gynna "min" Konsummarknad, eller vad den heter nuförtiden. Annars är jag den trogna typen, tycker att otrohet är lite fegt.

Å nu ska jag ta itu med mina matkassar, hej och hå! Å sedan stryka kläderna till morgondagens stora stund, det är alltid lite speciellt med avslutning.

Dessutom ska jag äta lite - rostbiff och potatissallad passar bra en varm afton som denna, imorgon är vi bortbjudna jag och dottern. Lite bra har jag det allt!

Från råttfärg till mörk koppar

I går var jag till frissan! Väldigt välbehövligt och lite till. Jag missade min klipptid i april och redan då var det verkligen klippdags! Så jag har inte bara varit ofriserad utan också vildvuxen.

Dottern fick äran att tona håret på mig kvällen innan jag skulle till frissan. Hon är ju inte hemma så ofta så det gäller att passa på. Alltså det är dottern som inte är hemma så ofta, frissans vara eller inte vara i hemmet har jag ingen koll på.

Det blev rätt bra, t o m frissan godkände det hela.

Färgen? Tja, mitt mörkblonda hår med inslag av grått ( läs: råttfärgat) tonades i "dark copper". Jamen hejsan, vad orolig jag var. Tänk om det skulle bli riktigt rött? Såg faktiskt så ut ända tills det var dags att skölja håret. Det blev brunt, i en snygg ton tycker jag.

Mina tankar kring detta med att tona håret är lite tveksamma, hur bra är det egentligen för kroppen att trycka dit dessa kemiska produkter? Men det är nog ett par år sedan sist så det är ju inget jag konstant använder.

Det är inte nåt behov av ungdomlighet som gör att jag tonar det, mer ett behov av förändring. Jag tycker att det är helt ok att låta naturen ha sin gång och gråna mitt  hår. Men just nu kändes det som sagt som nåt jag hade behov av. Dessutom slapp jag göra det själv...det hamnar så lätt nån färgdutt där man inte vill ha den. Å inte behövde jag bli trött i armarna heller!


På stan

Jag har gjort stan idag, tillsammans med dottern. Så äntligen fick jag mig ett par jeans införskaffade. Näe, nu ljög jag allt, det blev två par(!) när jag liks handlade.

Det är liksom lite enklare när man som jag idag, har någon med sig som kan springa ut och in i provrummet med kläderna, allteftersom man inser att det finns både flera storlekar och färger av samma plagg. Idag hade jag dottern med mig och jag har absolut inget dåligt samvete för att hon fick sitta där och säga "bu" eller "bä" om det jag provade. Eller byta storlekar. Man kan lugnt påstå att hon är skyldig mig några sådana ronder.

Ett par tygskor hann också registreras på bankkortet. Så nu är  jag lite nöjd.

Å nu ska jag bara vackra på fejset för att sedan fara till bästa väninnan som fyller år och bjuder på smörgåstårta och vin! Å gissa vem som får lämna och hämta?! Även där har jag lite innestående!


RSS 2.0