Musikaliska funderingar till stryktvätten

Jamen nu börjar jag bli riktigt pigg - jag har tagit itu med stryktvätten! Den brukar ligga där ett tag och anklaga mig för att ha övergett den. Vilket ju förståss inte är fallet, jag är ju bara en så´n fruktansvärt upptagen kvinna!

Just nu lyssnar jag på musik på Spotify och det är ovanligt, jag är kanske sjuk iallafall? Jag fick låna nån mackapär av min svåger som är som en lite behändig högtalare och med den kopplad till datorn låter det riktigt bra! Så nyss har jag avnjutit Sång till friheten med Björn Afzelius. Å lite Sinnéad O´Connor - håller hon på än? Som synes är mina musikval att härröra till betydligt yngre dagar men behöver det vara sämre för det?

Appropå det -undrar vilken musik små klämkäcka trios kommer att spela för oss i min ålder på hemmet? Ibland brukar jag tänka att det fastnat, som om dom tänker att gamla gillar en viss sorts musik per automatik.

Jamenvisst, jag kan också sjunga Calle Schevens vals som allsång eller Rönnerdahl mfl. De är ju s a s klassiska men nog måste det väl vara så att många som är gamla nu nästan hellre lyssnar på Svensktoppshits från sextiotalet?
Vad tror ni?

Fortfarande hemma

Meeeeen, jag är hemma idag också. Det känns som om jag är varken pigg eller trött, nåt konstigt mellanläge som liksom innebär att jag inte har någon riktig kraft och ork. Så jag tänker vara hemma i morgon också.


Hallå!

Hallå, hallå - nu har jag latat mig igen! Eller egentligen inte, bara här på bloggen! Jag har pluggat och jobbat och däremellan har jag tränat. Å blivit så trötter på kvällarna att jag inte orkat gå och lägga mig...Ni vet när man liksom blir sittandes och inte kommer sig för. Så jag har alltså även sovit för lite. Vilket förmodligen också är en bidragande orsak till att jag så lättvindigt tagit emot alla bacillerna som fladdrar runt.

Så just nu är jag lite snorig och febrig och har varit hemma idag men jag tänker allt sega mig i väg på min Specialpedagogik i kväll.

Förra helgen tog jag avsked av min före detta svärmor, jag tror att hon ville att jag skulle komma. Så jag satte mig att råplugga på lördagen och sedan körde jag tolv mil enkel väg i söndags för att under några timmar sitta hos henne. Det kändes inte så tungt och svårt bara skönt att jag gjorde det. Även om hon inte var "klar" så är jag övertygad om att hon visste att jag var där och att hon tyckte om att jag höll hennes hand och småpratade.
I måndags somnade hon in lugnt och stilla, enligt personalen.

Så det är mycket som snurrat runt i min tillvaro nu ett tag - att bli rejält förkyld är kanske bra för jag blev tvungen att sakta in.

Näe, skärpning!

Jamen jag vet! Men just nu känns det inte som om jag har så mycket att skriva om...

Jag ska egentligen plugga idag men jag har insett att först måste jag få till det lite ordningsamt runtom mig - här har väskor, tidningar, papper, böcker och kläder fått ta ytrymmen som de inte ska ha!

Så nu har jag ägnat mig åt att försöka bringa i allafall lite ordning, köksbordet är dock lite belamrat och det ska jag ta itu med om en stund.  Å så försöka få till min studiehörna i vardagsrummet, den är lite utspridd just nu.

Plugga - tja, det får jag väl göra i helgen då...


Lyssning

Undrar vad jag lyssnade mest på i dag - kroppen eller latmasken? Egentligen hade jag tänkt mig att gå på cirkelträning men jag kände mig lite vek. Lite trött efter en natt med dålig sömn, lite lätt darrig ibland och dessutom har jag ont i ryggen.

Och ja, jag var på frigörande dans igår. Kan vara den som orsakar mina "krämpor". För ryggontet t ex. är nog mer träningsvärk om jag känner efter.

Å kände efter gjorde jag ju - det var så lockande att åka hem i stället. Så då gjorde jag det. Men var det kroppen eller latmasken?

Nu ska jag läsa lite till min kurs och det beror varken på kroppen eller latmasken, snarare på knoppen där det dåliga samvetet härjar. Det är dags nu, annars blir det sen natt innan jag kommer i säng på torsdag. Litteraturjournalen ska vara inne på fredag. Jag är allt lite seg men jag jobbar på att skärpa till mig. Tror jag...

I afton dans!

Sedan några veckor ägnar jag ett par timmar varje måndag åt att dansa! Å idag har jag averkat ett pass och jag känner mig både trött och frusen!

Det är ingen sk styrdans utan Frigörande dans. Jag kan inte beskriva det, det är lika flummigt som det låter!  Efter varje gång är det nya ställen i kroppen som ger sig tillkänna. 

Frigörande dans är skönt. Både under dansandet och efteråt.

Nu ska jag dansa mig till sängs!

RSS 2.0