Stockholmstripp del 2

Lördagsmorgonnen startade med ett bad! Å vad jag njöt - jag som inte har något badkar - av att ligga där i skummet och bara slappa.

Så kom ett efterlängtat samtal, från min älskade unge som meddelade att hon var på svensk mark igen! Hon har sommarlov från college nu i tre månader så nu ska jag vara mamma på riktigt ett tag igen. Eftersom hon skulle åka till sin gymnasiestad senare på dagen skulle vi hinna ses några timmar. Men först...hotellfrukost!!!

Vi åt och njöt av ett rejält utbud av frukostmat. Konstigt vad mycekt som ryms i magen när man inte behöver stöka fram frukosten själv!?!

Sedan klev jag in i en roll - tidsgestapo blev jag. Den rollen behöll jag fram till 15.00. Vi skulle möta dottern, tillsammans alla tre försöka hitta något i klädväg till mig inför ett fyrtioårskalas. Det gick rätt bra - en fin blus och en kofta hittades på Åhléns. Sedan var det lunchdags och det blev het indisk mat, gott, gott.

Eftersom jag denna dag hade två stycken med lokalsinne med mig så behövde jag bara koppla av den biten, men klockan mina vänner, klockan den hade jag stenkoll på. Eftersom mitt sällskap är sämre på det, tidsoptimister kallas det visst.

Efter lunchen avvek dottern för sin fortsatta resa och vi kollade lite i affärer igen och helt plötsligt var tidsmånen minimal igen! Vi hade koll på busstider och hållplats men glömde räkna in att vi var i Stockholm och att bussen kanske kan bli lite stilla i bilköer...Men vi hann, 14.55 gled vi in på Cirkus för att se Björn Skifs.Vi hann t o m gå på toan först!

Det var en superdupershow och vilka härliga scenlösningar, ljusdekoren var enormt bra. Björn Skifs är en riktig entertainer, tycker jag. Hans mellansnack var avslappnat och roligt. När han berättar så kommer en knorr som man inte kan förutse och så får man sig ett härligt skratt. Dessutom alla låtarna - onekligen rätt tidlösa, det förstod jag när jag hörde dem igen och insåg att en del var rätt gamla, de var från mina tonår...vilka ligger en bit bakom mig.

Efter Cirkus återvände vi till city och äntrade ett pendeltåg. Å for på fyrtioårskalas.


Stockholmstrip, del I

Förra helgen var jag i kungliga huvudkommunen och förlustade mig!

Jag anlände vid 11-tiden till centralstationen på fredagen lämnandes ännu en hektisk vecka bakom mig. Mitt bagage skulle jag låsa in i det för mig nya boxsystemet och jag lyckades klura ut hur det skulle gå till. Stärkt av denna framgång gav jag mig ut i stora stadens myller.

Jag har ett lokalsinne som är på den nivån att jag kan gå vilse i min egen garderob. Så det går åt en del kraft till att hålla koll på var jag är och framförallt så att jag hittar dit jag ska. Däremot är mitt bildminne rätt bra så jag samlar på mig kännetecken som jag kan referera till. Så jag klarade av att hitta till Hötorget, Sergels och Gamla stan. Det där blåa konserthuset vid Hötorget är ett superbt riktmärke!

Shoppade jag? Nja, inte så mycket - mest utan att använda pengar! Lugn, jag snodde inget! Bara shoppade med ögonen och kände lite med fingrarna.

Vid 18-tiden träffade jag min väninna från södern, Petra från Småland. Vi avnjöt en härlig köttbit och vin innan vi pendeltågade oss ut till Älvsjö och hotellet vi bokat. Vi bodde på sjuttonde våningen - häftig utsikt som fick en att bortse från det faktum att hotellet faktiskt ser ut att ligga på en parkeringsplats!

Vi packade upp oss och sedan hade vi några timmar fulla av garv och minnen! (Ja, det slank ner lite godsaker också,  i form av vin ost, frukt och choklad.) Sådana där garv och kommentarer ni vet som knappt någon annan än vi har utbyte av.

Nu ska jag laga lunch! Det blir restlunch, söndagsteken åt vi i går.


Sverker och jag

I fredags fick jag en present. Av mig själv. Det är bra när man får av sig själv av flera anledningar. En är ju såklart den att man får det man vill ha. En annan är att man faktiskt får en present, så där av ingen orsak alls en valborgsmässoafton.

Jag fick en, näe, två nya teflonstekpannor. Jag hittade dem till lite nedsatt pris på Ica Maxi. Å då slog jag till. För att Sverker sagt det. Inte att jag skulle köpa dem utan att de var bäst.

Så nu har jag två nya - en som har diametern 24 cm och en med 28 cm. Ja, jag hade ju kunnat köpt en bara men då hade jag haft så svårt att bestämma vilken storlek jag skulle ha. Å nu låg de där så käckt förpackade tillsammans.

En gång sa Sverker att Ikeas värmeljus var bäst och sedan dess köper jag nästan bara deras. Mina utsvävningar till andra sorter har bara verifierat att han hade rätt.

Näe, jag har ingen liten Personlig shoppare utan det är naturligtvis Sverker på Plus jag menar!


Våren är väck!

Det som är bra, med den här dagen, det är att det befriar mig från trädgårdsarbete.Denna, som jag tycker, rätt tråkiga syssla kräver att det varken är isande, bitande kallt eller gassande, svettigt varmt. Idag är det inte det sistnämnda. 
 
Jag firade vårens ankomst (?) hos vännen Elisabeth i går. Lite mat, lite vin och lite choklad. Vi eldade en brasa i hörnet av hennes stora trädgård och det precis innan det kom en intensiv regnskur. Härligt välgörande vårregn trodde vi.

I morse tog vi en rejäl långpromenad - i isande, bitande kallt väder. Vem tog hand om våren?

RSS 2.0