Parasiten

Den här fulingen är det som ställer till det! (Har lånat bilden från nätet)

                                
Den fnns i vår sjö, så nu har Storsjöodjuret lite sällskap i vintermörkret. Den finns tydligen i både vårt inkommande vatten och det utgående. Men inte i själva sjön (så stackars odjuret kanske fortfarande är rätt allena) utan förmodligen i in- och utloppen.

Det är hanterbart - herregud, nog kan vi koka vattnet ett tag. Allt vatten som ska användas, det gäller tandborstvatten, kaffevatten, vatten till grönsakssköljning etc. I ett vanligt hushåll fungerar det väl utan större åthävor? Men jag kan känna sympati med dem som bor eller arbetar t ex på ett älderboende, sjukhuset mm. Speciellt om boende/patienter dessutom redan fått kontakt med den lille rackaren - då är det magsmärtor och diarré också.

Den här veckan är det förberedelser i staden, världscuppremiären i skidskytte går av stapeln på onsdag. Så det är ju några "extra" som ska informeras och ev tas om hand...Men f ö så ör det väl ingen världskatastrof? Snarare ett lite i-landsbetonat problem eller hur? Tänk de som har de här som vardag - att vattnet aldrig är drickbart eller kanske t o m en bristvara. Det är inte synd om oss här i reppubliken - bara lite annorlunda i tillvaron.


Slölördag

Coca-cola tillhör inte min normala kosthållning men nu har jag på ett dygn druckit 2 liter!!! Så nu verkar jag ha fått bukt med min mage. 

Intaget av den koffeinhaltiga läsken och en småbubblig mage gjorde att sömnen inte riktigt ville infinna sig, det blev en konstig natt - somnade först vid 3-snåret. Så det blev inget skutt upp i arla morgonstunden precis...

Jag har ägnat dagen åt just ingenting, läst lite och ätit lite och tittat på tv lite mer än lite. Trött i zappfingret.Nu har jag slöat nog - ska jag adventspynta lite här!


Kommunen uppmanar sina innevånare

Jahaja, bubblet jag känt av lite ett par dagar har sin förklaring...
Så här är påbudet i staden denna kväll så det är väl bara att koka på om man ska bli kvitt eländet.


Läs!

Läs hos Christina - inlägget som heter "Svårt att förstå, lilla gubben?"! (vet ej om ni kommer direkt till det på min länkning)
Vilken härlig ung kvinna va? Det finns hopp!


Sakta men säkert

Det går inte fort men det blir en del gjort i allafall - idag har jag strukit (eller heter det strykt?) juldukarna,alla utom favoriten som fortfarande ligger i tvättkorgen...Å julgardinerna är upphängda i vardagsrummet, bara där jag har sådana.

Så om jag städar på torsdag ( i morgon är det träning, matinköp och sopsortering som gäller) så kan jag pynta till det lite på fredag. Vips så är jag med på banan när advent träder in på jularenan! Känns rätt bra faktiskt, brukar ligga fjorton varv efter annars.

Kanske hinner baka mig en lite lussebulle också!Egotid

Ibland blir det bara stopp, nu blir det en veckas vila.
Inget jobb, bara mig och mitt.


Skitonsdag!

Idag är det onsdag och jag bara väntar. På att veckan ska ta slut.

Just nu är det för lite ork. För mycket som behöver göras dessutom.

Det måste finnas bättre onsdagar än den här!

Kunskapsinhämtning

 Jag har varit på HLR&Livräddningskurs i kväll...Har m a o repeterat gamla kunskaper som jag hoppas slippa få användning för!
Födelsedagsöl
När jag fyllde år någonstans i slutet på sommaren, strax innan början av hösten så fick jag fem olika öl, i present av två kompisar. Å jag tyckte det var en trevlig present!

Jag tycker det är gott att avnjuta en öl emellanåt men som med alltingannat är det lättast att ta det man redan känner till, trots att det finns många sorter man kan fundera på när man botaniserar bland systembolagshyllorna.Så man kan ju säga att mina kompisar underlättade för mig, kanske kommer jag att hitta någon ny favorit bland de fem?  

Ikväll har jag avnjutit den första, en ale (jag gillar oftas ale). Den här var helt okej för mig, lite lagom maltig. Nu åt jag ingenting till och kanske, kanske är den lite "tunn" i smaken men å andra sidan var det bra. Ikväll ville jag nämligen inte ha någon "tung" öl, ni vet sådan som man nästan blir mätt på. Den här är brygd av Oceanbryggeriet som ligger i Göteborg och är certifierade för ekologisk produktion, bara detta medför ju ett plus innan jag ens öppnat den.

Nu återstår alltså fyra öl men dem tänker jag inte öppna i kväll - hur tror ni sista recensionen (eller vad det heter när man återger vad alkoholhaltiga drycker provsmakas och bedöms) skulle se ut då ?!?!?!!!


Jag hade tur!

Det var en härlig dag i skogen, lärorik som bara den! Så jag hade turen på min sida, annars är det ibland lite av "köpa grisen i säcken" när anmäler sig till en kompetensutvecklingsdag. Det kan vara allt från bu och blä till jättebra.  Flow in nature var en alldeles jättebra dag, konkreta tips och spännande övningar där alla deltog av hjärtans lust. 

Å en helt ljuvligt god gulaschsoppa på älgkött och hembakt mumsigt bröd till lunchen. Jag backade idag också...

Men jisses så trött man blir - vara ute i skogen en hel dag och med alla sinnen på vid gavel tar på en tant! Fast tröttheten är så där behaglig - ända inifrån och ut, både knopp och kropp alltså.Mingelfia

I dag haver jag minglat i mig en superb buffé och cider, såpass att jag kunde hoppa över middagen! Vi invigde den nyrenoverade och utbyggda delen av vårt personalrum som utgör kök. Så fräscht - både köket och buffén.

Så nu har jag väl blivit mätt på skattebetalarnas bekostnad, det tycker jag att jag var värd!


Potatislov

Första dagen på höstlovet, som faktiskt förr kallades potatislov. Nu är det ju lite sent i den här delen av landet att ta upp potatisen men lov har vi i allafall.

Första dagen har vi personal fått ägna åt att i tvärgrupper prata om våra arbetsplaner. Det är rätt kul eftersom vi på en och samma skola har både grundskola, grundsärskola, träningsskola och en autismgrupp. Fast vi vid en första anblick kan ha väldigt olika verksamheter har vi ändå så mycket gemensamt i våra arbetsplaner på fritidshemmen.

På onsdag ska jag på en kurs anordnad av "Skogen i skolan" - den handlar om "Flow in nature". Jamen har man tur tillför den något nytt. Jag har varit i den sk branschen så länge nu att det allt som oftast dyker upp kurser, program mm som är samma som vi lärde oss på anno dazumal (i allafall i slutet av sjuttiotalet), fast bara med nytt namn.

Jo, man kan tycka att jag låter lite cynisk och som en riktig gnällkärring och kanske är jag det, jag skulle helst vilja vinna några miljoner och sluta jobba! Å då är inte otrivsel den stora anledningen utan att det finns så mycket annat jag skulle vilja göra. Å att jag skulle vilja slippa vardagsstressen, som äter mig med jämna mellanrum.


RSS 2.0