Här


Det är söndag.
Det sänds från friidrottsVM på Svt.
Det är haövmulet/halvsoligt ute med en lätt vind.
Det är fortfarande jätteostädat i mitt hem
Det är mindre än fem timmar till "tjejerna" kommer för att fika med mig...


Här har det varit fuskstädning hela sommaren.
Här finns en ansvarig som heller läser era bloggar än brottas med dammsugaren.
Här finns en latmask som funderar på om golven verkligen behöver torkas.
Här finns en som ska avsluta plock, disk och städ med en välbehövlig dusch.


Å näe, jag har inte hört av dottern idag. Hon har tidig morgon just nu och kanske är de t o m utan ström.


Mer Irene

Nu har jag chattat med dottern igen. De tränade klockan 6 i morse! Allt för att hinna dels innan andra lagidrotter skulle ha planen,dels innan det är dags att hålla sig ínomhus. Vilket de är tillsagda att göra i kväll och i morgon.

Det är inte någon evakueringsorder för ön, men däremot är de ombedda att ställa saker för fönstren i det eller de rum de ska hålla till. Huset är ett gediget tegelhus från slutet av femtiotalet så förhoppningsvis ska det stå pall.

Jag har blivit beordrad att lugna ner mig och att inte tro allt det jag läser i tidningarna. Tro ni det är lätt?Fantasi och orkan

Jag har så livlig fantasi att när det kommer till katastrofer är den mer en belastning än en tillgång.Hela dagen har hjärtat tickat på i 290 och skräcken legat som en stor klump i magen. Det beror på Irene, orkanen. Spm om jag förstår rätt ska dra in över Long Island utanför New York i morgon. Där befinner sig den som är mig allrasom kärast, dottern.

Jag har förbannat tidskillnaden och det faktum att hon tränar ett par gånger per dag så det har varit svårt att synka för att få tag på henne. Å på ungas sorglösa sätt har nog bara läst mitt meddelande till henne på Facebook och konstaterat att "jaha är det så dom skriver om orkanen i svenska tidiningar" (jag skickade en artikel från Aftonbladets nättodning).

Så det faktum att jag inte vet hur fotbollscoachen mfl tar varningarna om orkanen och vidtar några säkerhetsåtgärder i kombination med att jag inte fått tag i henne (jag har pratat in på hennes mobil nyss) och den nyss nämnda fantasin gör att stresspåslaget är stort, mycket stort.

Känner mig redan skör efter en jobbig arbetsvecka och för lite sömn så  därför kan de här orosdemonerna härja än mer fritt. Å det där klivet över till storgråt är så litet att ta att jag kan ta det på tusendelen av en sekund!

Jag ska försöka stoppa fantasin i nån mörk vrå i hjärnan och sedan gå i väg och försöka avnjuta en födelsedagsmiddag.Höstgruv

Gruvar mig för den här hösten rent jobbmässigt. Vi har en liten barngrupp, väldigt liten och personalen är intakt. Det kan faktiskt bli jättetråkigt. Stress åt fel håll s a s.

Dessutom är chefen sjukskriven. Det var vi i och för sig förberedda på  att hon skulle bli. Men det höll på att gå alldeles fel efter operationen! Så vi är glada om hon ens kommer in på jobbet före årsskiftet.

I min kalender börjar det nu skrivas in både det ena och andra...Det är styrelsemöten, arbetskvällar, nätverksträffar, föräldramöten mm. Den har levt ett väldigt tillbakadraget liv i sommar, kalendern.

En bra sak är att jag har samma arbetstider som förra läsåret, jag slipper ställa om hjärnan. Den har jag fullt upp med att ställa om till att det är jobba som gäller nu...Inte långa morgnar med tidningsläsande i sängen, inga långfrukostar men tider att passa!

Å defentivt måste jag lära mig att komma i säng i tid så nu blir det godnatt!Jag lånade en hund...

... for ut till stugan igen.  Så där har jag bara sullat omkring i tillvaron i fyra dagar. Å promenerat, ty hundar kräva dessa aktiviteter. Emellan promenaderna har vi vilat. En tolvårig hund behöver det lika väl som en något äldre tant. 


                                

                                 Alice heter hon.


marmesylt?

                                                 
                                                          


Rödvinbärsyltmarmeladen blev riktigt god! Å i frukostyoughurten tillsammans med en banan blev den mums! Fast jag vet fortfarande inte vad det är. För fast för att kallas sylt men för lös för att vara marmelad.Sylt

I kväll  har jag kokat rödvinbärssylt eller dito marmelad - har inte kollat riktigt vad det blev.
Det är allt.


Utgiftsdags?

En trög dag efter att ha vaknat för tidigt. Försökte somna om flera gånger men det var tji. Dagen har känts seg, grå och trist.

Tog och strök lite med mitt lånta strykjärn, mitt la av häromsistens. Står på inköpslistan men det är en sådan där tråkig sak att prioritera. Det är nåt som behövs men om man köper ett så ska det helst hålla jäääääättelääänge! Å det tycker jag inte att nio år är i det här sammanhanget.

Diskmaskinen började helt plötsligt bli svår att stänga, jag placerade om disken, tog ur lite grann och till sist så.Sedan visade det sig att den inte tömt vattnet...Inte heller den vill jag köpa mig en ny, den är yngre än strykjärnet.

I kväll blev det fotbollsmatch, nästan förlust fast "mina" flickor egentligen var bättre! Det blev oavgjort. Det regnade en del men mig gjorde det inget, jag mådde bättre och bättre - tror det var för att jag träffade lite folk.

Suck, jättesuck ändå på vägen hem när jag tänkte på min diskmaskin. Konsulterade grannen rörmokaren. Jag skulle prova att köra den på tömningsprogrammet, i värsta fall var det pumpen, sa han. Sagt och gjort och den tömde!

Så mitt mollstämda sinne tog ett lite skutt mot dur så nu när dagen går över mot nästa känner jag mig nästan lite rik - ingen rörmokarräkning, inget diskmaskinsinköp står på betal-och inköpslistan. Så okej, strykjärn då. Fast jag kanske ska kolla om det fungerar en gång till?!Vad är det för dag?

Är den här dagen en bra dålig dag eller en dålig bra-dag? Tja, jag vet inte - den har gett mig många funderingar i allafall.

Är jag en kompis man halvbokar med och sedan helavbokar med? Blåst på en, som jag trodde, trevlig helg i min stuga. 

I efterhand kan jag ju se att det där samtalet som jag var så glad över i förra veckan egentligen handlade om att den helgen hade varit bra. Att umgås med mig, för då var maken hennes inte hemma. Men då skulle ju jag bort så då bestämde vi denna helg. Trodde jag, i allafall till 99% säkert kändes det som.

Idag fick jag veta att det inte passade - dvs jag fick kolla om det gjorde det. Om man har mer än halvbestämt något borde det inte vara den som drar sig ur som tar kontakt då? Eller är jag lite kinkig? Å är jag lite larvig som faktiskt blev lite lessen?

Jag har i allafall haft en bra dag med dottern - hon har varit här och våndats med packningen. Japp, i morgon bitti åker hon med sin pappa till Stockholm och sedan till Usa igen, på fredag. Så dröjer det några månader igen innan hon kommer till Sverige. Å mig.

Vi hann ta ett riktigt gott fika på stan och vi har sett Bridemaids, det var skönt att få skratta lite. Mitt känsloliv var ju redan stört så jag kunde t o m bli lite gråtmild bitvis.

Vi avrundade kvällen med lite kvällste och sedn skjutsade jag henne till hennes pappa. Som jag också är lite arg på, men det kan jag leva med utan att bli lessen.

Så var det en bra dålig dag eller en dålig bra-dag?


Baltanfest!

Japp, jag ska på fest, i morgon kväll.

Kompisen och hennes kärlek har byggt ut sin balkong till en altan. Så då firas det med en Baltanfest!

Jag ser framemot kvällen. Dels för att vi inte träffats på länge och dels för att de kommer lite andra människor jag gillar. Å så kommer det några som jag bara har hört talas om men aldrig träffat, jag misstänker att det är samma från deras sida. Fast tvärtom då så att säga. Eller hur det blir. Vad jag menar är alltså att de hört talas en del om mig de också. Å följdaktligen har de ju inte heller träffat mig.

Men hursom så känns det bra att ha en Baltanfest som semesterstart!


Snart så!

I morgon är det torsdag. Hela dagen.

Sedan blir det fredag. Förmodligen också hela dagen. När jag susar ut från jobbet så är klockan bara tidig eftermiddag. Det är bra för då börjar sommarens andra semesteromgång! I allafall för mig.


RSS 2.0