Nyårsafton

Jamen då var det årets sista dag då. Jag inledde den med att sova till klockan var nästan 10! Svårt chockad av detta pallarade jag mig uppoch ägnade mig åt frukost, tv och läsning. Å lite mera tv.

Till sist så kom jag i allafall i väg för att försöka införskaffa en ny vattenkokare, den jag haft bara självdog häromdagen. Väl på plats i köpcentret så lyckades jag med ett fantstiskt trollerinummer - helt plötsligt hade den välbehövliga vattenkokaren blivit en brödrost. Inte fullt lika behövlig men nästan.

Så kan jag fortsätta trolla så blir det ett alldeles underbart år det här 2012 som står och väntar på mig! Å till er alla;

                                               Gott nytt år!   
                                                         


                  

30 december 20211

Jamen då så, då är årets sista arbetsdag avklarad. Den innehöll bl a ett besök på badhuset så jag avrundar med att vara nytvättad.

Min blogg har haft julkoma men vi ska väl sega oss  ur det också vad det lider. Dottern kom hem torsdag före jul och vi har myst på med julklappsböckerna, julkolan och jultv. Så nu är det nog färdigjulat!

Dagmar hette min farmor, hon var liten och rask men hennes namne som drog fram här för ett par dagar sedan var inte lika gullig! Framför allt tog hon i från  mig nattsömnen trots att hon kanske hade tappat lite styrka innan hon fräste fram över min trädgård.

Å nu ska jag äta någon slags middag - dottern firar nyåret i Stockholm så jag lär väl slarva lite som vanligt...Kanske finns det några små rester av diverse slag som kan få trängas på tallriken!Julkonsert

I kväll har jag varit på julkonsert. Jag for mest för att Elisabeth sjunger där, min kompis. Jag visste att hon skulle bli glad - hon har liksom sällan någon som kommer för hennes skull på konserterna.

Men nu känner jag att det var bra för mig att jag for. Känner mig behagligt avkopplad. Det var skönt för mina livsandar att ta del av deras sprudlande sångglädje!

Så nu struntar jag i julförberedelserna, som släpar efter nåt otroligt i det här hushållet, det blir en kopp te och liten macka innan jag kryper ner i sängen och läser lite.


Det kom ett mejl...
Städtips inför julhelgen

Om du har stökigt hemma gör så här:

1. Skapa en ny mapp i datorn.

2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."

3. Gå och ta ett glas vin.

4. Högerklicka för att ta bort mappen.

5. Datorn kommer då att fråga: Vill du ta bort Stöket i huset permanent?"

6. Klicka på JA-knappen.

7. Lägg fötterna på bordet, drick ditt vin och bara NJUUUT. ;) Jamen så gör vi eller hur?! 


Den här bloggposten innehåller nötkräm


Barn-och-notkram


Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.Spenderbyxor på!

Idag byltade jag på mig både täckbyxor och dunjacka, bra i isande snålblåst.

Varje år är det julmarknad på vårt muséeområde, vårt historieland. Den är full av allt från genuint hantverk till rent krafs som man funderar på vem som köper...Tyvärr har det gått från att vara  gemytlig till alldeles för stor...Jag orkade inte ens kolla in allt, jag snabbskannade det mesta. Ändå spenderade jag en hel del - kassen blev full.Mest fula av ätbara saker. Typ ekologisk pepparkaksdeg, tunnbröd mm. Å lite strumpor och två mössor, jag behövde egentligen bara en....

I morgon ska jag ha samma täckbyxor men inte spendera så mycket.Mer än tid och hejarop, jag ska nämligen på skidskytte. Ja,jag vet det är en perfekt tv-sport men den där stämningen som man får av att stå tillsammans med både kända och okända och heja, susa besviket och hoppa jämfota av spänning (och ibland även av kyla) den kan man aldrig framana för sig själv i tv-soffan.


RSS 2.0