Längre

Om någon säger "han är nära två meter lång" så låter det mer än "han är 1 och 97".  Tycker jag då. Tretusen meter hinder låter kortare än tre km hinder.

En halvlek i fotboll är 45 minuter - låter det längre än trekvart? Det är oavsett vilket rätt lång tid när det är en halvgrå lördageftermiddag i februari...Jo, jag har varit och tittat på en träningsmatch idag.

I förmiddags åkte jag skidor, jag åkte en halvmil! Vilket är längre än fem kilometer, bara så ni vet!


Vi får dricka vattnet igen!

...men det har jag redan gjort i två veckor. Det bara blev så och det har gått bra. Det har ju inte varit så svårt att koka vatten - problemet har väl varit att komma ihåg att göra det! Jag är rätt bra på det - glömma alltså. En del har köpt vatten i parti och minut men därtill är jag för snål! I såfall ska det vara med lite bubblor i. Men nu är allt frid och fröjd och våra Icahandlare, Konsumföreståndare kan tillsammans med Loka. Ramlösa mfl sluta gnugga händerna över denna överraskande vatteninkomst. I 85 dagar har vi haft "drickförbud".  Nu kan vi lämna detta i-landsproblem åt dem som ska göra studier, slutsatser och handlingsplaner om denna vattenparasit. 

Så det var det jag hade att meddela världen.
 
Jag hade kunna skriva lite om min skitdag på jobbet igår, finns parasiter där också. Men eftersom jag har gulliga barn som arbetsmatrial så gick det bra även i går.

I värsta fall hade det kunnat bli ett tråkinlägg om min sega fredagskväll men helt plötsligt messade en väninna och ville titta in när hon var s a s i mitt område. Så det blev en småtrevlig kväll med lite småkik på Let´s dance och prat,prat.
Ändra textredigerare

Jag prövade att gå in på Inlägg i helgen och då tryckte jag på Ändra redigerare under inläggsrutan och vips var knapparna där igen! Men idag var de borta igen, så jag fick trycka till på samma ställe igen.

Å idag fick jag svar från Blogg.se (eftersom jag mejlat dem mitt dilemma):
Klicka på "Ändra textredigerare".
Detta gör du nere till höger, under delen där du skriver dina inlägg.

Om den inte kommer tillbaka i alla fall:
Prova gå in på Verktyg > Internetalternativ > Allmänt. Där rensar du tidigare och tömmer cookies. Sen startar du om datorn.

Logga in och klicka på "Ändra textredigerare" igen.

Om inte det heller fungerar, testa med en annan webbläsare.

Här kan du ladda hem firefox:
http://www.mozillafirefox.se/

Så nu vet vi det.

Jomen, byta webbläsare har jag funderat på så det kanske jag gör i allafall.

Annars då? Tja, köldgraderna är tillbaka och dessvärre i kombination med isande vindar så det blir svinigt kallt.
Å på jobbet bjöd de barn som har hemkunskap i klassen oss andra på Alla-hjärtans-dagsbakelse. Å då kan man ju inte tacka nej, dvs i allafall inte jag!

Hemkommen från jobbet låg ett kuvert från älsklingsungen som befinner sig på andra sidan Atlanten och ett gulligt kort, så det gjorde min dag!


Blogg.se - utbytbart?

Ibland stöter jag på att någon bloggare jag läser tröttnat på blogg.se och flyttat sin blogg. Jag börjar mer och mer inse att de gör rätt. Häromkvällen skulle jag skriva ett inlägg - minns inte nu om vad - och då kom jag aldrig in på Blogg.se. Lesamt. Försökte efter en stund igen och då kom jag in men då ganns inga "knappar" vid inläggsruta,det gör det inte nu heller. Så vilken himla tur att jag inte tänkte infoga en bild eller en länk. Det var inte detta jag tänkte skriva om i kväll utan om lite annat. Försäkringsbolag, tidningsprenumerationen och så. Nöjer mig dock med att meddela att jag åkt längdskidor i kväll och det var skönt, jätteskönt! Fast jag har så sträva vallningsfria skidor så jag blir förbiåkt i både ner - och uppförsbackar....

Delikat lördagsmiddag!

En Dramatenvagn mot en önskemåltid! Det uppgöret ordnade jag i somras med vännen Elisabeth.Hon behövde och fick min Dramaten, ni vet en sådan där tantvagn med hjul.

Idag gick middagen av stapeln. Eftersom jag fått önska vilken mat det skulle bli så tog jag en rätt som jag ofta önskade mig av min mamma, när jag skulle hem på vardagsmiddag. Å de sista åren min mamma levde lagade hon inte så mycket mat så det är ett tag sedan jag åt det.

Paltbröd med vitsås och fläsk.


Helgvånda

                             (lånad från internet)
Amen, hur ska jag veta? Var är jag bäst försäkrad för billigaste pengen?

I flera, för att inte säga många år, har jag haft hemförsäkring i Folksam och bilen har jag via Renault i If. Å alltsom oftast så ringer det någon och talar om att det finns bättre alternativ ijust deras bolag. Men det brukar det faktiskt inte vara - i allafall inte när jag så där "lite gent över snett" lyssnar av deras erbjudande.

Min bankaffärer gör jag med Swedbank, nästan av födsel men defintivt av ohejdad vana. Var på väg att byta för nåt år sedan, till Länets. Då handlade framför allt omskrivningen av mitt huslån och räntan. Jag kanske hade fått det lite bättre på Länets men precis den dagen jag måste ta ett beslut om lånet så var min kontakt där sjuk. Så då fortsatte jag med Swedbank.

Där har jag nu lyckats få en kontaktperson som pratar så jag begriper - i allafall precis där och då! Hon fattar hur jag lever och vill leva, tipsar mig utifrån det. Det är viktigt för mig.

För ett tag sedan blev jag s k Nyckelkund och det ska visst vara bra. Nu ringde en karl från Swedbanks försäkringsbolag, givetvis så tjänar jag på att byta till deras försäkringsbolag eftersom jag är Nyckelkund.

Hm, det värsta är att jag nog tror att han har rätt...i allafall rent ekonomiskt. Men det är säkert en massa klausuler jag behöver traggla igenom för att få en total överblick. Puh.

Dessutom så undrar jag varför det känns som jag sviker - jag har väl egentligen inga skyldigheter mot Folksam?Tänk om de tippar omkull, är det mitt fel då? Å ibland så känns det som om de här gamla välkända bolagen är mera "riktiga", ungefär som att Kexchoklad bara kan göra av Cloetta.

På måndag måste jag bestämma mig. Förutom detta tunga ok av beslutsvånda tror jag att min helg blir bra!
Pappersflöde

Puh, just nu är det stora bordet i vardagsrummet fullt igen...av papper! Mina papper från arbetsrummet. Som travats och travats i både både högar och ohögar. I flera månader. Gillar inte den där sidan av mig men får ingen pli på den heller.

Just nu känner jag  mig lite duktig som ä n t l i g  e  n kommit mig för att sortera alla nödvändiga och onödvändiga papper i högar på bordet. Är man riktigt elak så kan man ju säga att jag flyttat dem från ett rum till ett annat bara...men det är faktiskt mer sorterat nu!

I morgon ska jag försöka sortera in dem i rätt arkivmappar, pärmar och lådor. Resten slänger jag. Det blir fifty- fifty. Jag försöker att ha de flesta av mina räkningar på e-faktura, det borde ju eliminera pappersflödet lite men det verkar inte så...


Sömn och öppning

En gång i veckan har jag öppning på jobbet vilket innebär att jag måste vara på plats 06.30. Det har aldrig hänt att jag missat en öppning p g a försovning, felläsning på schemat eller så.

Man kan gott säga att jag har rätt bra rutin på det efter ett antal år.

Ändå är det ingen natt som jag sover så illa som den före en öppningsdag. Ibland kommer jag  tokförsent i säng beroende på att jag sent omsider kommit igång med något roligt/nödvändigt/läsvärt. Å det medför att jag är  s a s på  minus redan när jag kryper ner i bädden. Ibland kommer jag i säng i bratid, då är jag så nöjd med mig!

Men oavsett om det är i bratid eller sentid och trots en sömntablett så sover jag urkasst! Vaknar och är kissnödig och måste upp på toa, drömmer och vaknar till - känns som om jag är halvt vaken mest hela natten. Vilket säkert inte är fallet. En annan känsla är att jag inte varit ner i djupsömn, som förmodligen inte heller stämmer med verkligheten.

Å jag kliver upp vid halvsextiden - då är jag inte jättepigg precis...Men  har alltid med känslan av att jag sovit oroligt och dåligt hela natten.

Turligt nog så finns det sex stycken nätter till och då brukar jag sova bättre. Å då är det inte jag som har öppningsansvaret...kan det vara just det där med ansvar?RSS 2.0