Bekräftande av forskning

Nu har jag snart jobbat i två veckor så nu kan jag börja längta till nästa semester - som inträffar om en vecka!
Jamen jag gör ju precis som de där holländska forskarna påstod är så bra, delar upp semestern i flera omgångar.
Fast jag gör det mest för att jag inte litar på mig. Jag misstänker att jag skulle gå riktigt djupt ner i avslappningsläge av fem- sex veckors semester i följd att jag inte riktigt skulle orka jobba igen...                                                                    
                                                               (bilden lånad från internet, visst ser det härligt ut?)Så grymt!

                                                               

Så oerhört svårt att förstå. Det finns inte på föräldrakartan att ens barn ska tas ifrån en...Snart är det ljusdags!?

Plötsligt fick jag höstlängtan!

Jag stod där  med huvudet in i ett skåp och fick syn på några ljuslyktor (tja, jag har faktiskt "några" stycken...) då tänkte men framförallt kände jag; Åh, vad jag längtar tills jag kan använda dem igen!

Här uppe i det sommarljusa norr dröjer det ett  bra tag till innan kvällarna mörknar före läggdags. Det är bara lite småskumt när jag lägger mig vid 23tiden...Så att elda värmeljus för mysets skull är en bit bort.

Nog är det väl mer än en månad kvar av sommaren?!?! Hur kan man då få en sådan längtan, till höst, mörker och kurande? Jag vet faktiskt inte, bara att den där känslan kom liksom ända in ifrån på något vis. Det var verkligen en känsla som tog sig uttryck, inte en medveten tanke. Som överraskade mig, jag var liksom totalt oförberedd på vad som försegick uppe i skallen.

Längtan kan vara skön men också tuff och ibland alldeles outhärdlig seeeeg! Ibland kan man vara längtanslös - om det har Maj skrivit ett jättebra inlägg, läs det!


Nigritella nigra


Det här är Jämtlands landskapsblomma och därmed är den också min  - Brunkulla (Nigritella nigra) heter den. Jag har nästan aldrig sett den...Den är liten, nästan oansenlig men ändå vacker. En orkidée.

Nu har jag sett den flera gånger i förra veckan. På alpslätterna.
Det var en härlig semester med flora, vyer och mat, allt i mängder.

Något annat som var i mängder var steg, jisses vad jag har gått. Uppför och nerför. Nerför och uppför. Helt fantsastika vandringar.

En del kvällar var vi smidiga som kassaskåp när vi gick för att inta midddagens fem rätter...

Men med lite liniment, fötterna på soffbordet och ett glas vin som avrundning av dagen så var vi i full vigör den efterföljande dagen.

Vädret var nästan för bra för att vara sant, det har regnat - men bara på kvällen. Annars har solen skinit, t o m så mycket att vår vandringsguide Elisabeth var förvånad.

Nu vilar jag från jobb den här veckan också sedan är det lite jobba några veckor.

(Bilden har jag lånat från internet)


Genvägarnas drottning

Var hälsad avresedag! Endast ett par timmar kvar tills jag äntrar tåget mot kungliga huvudkommunen. (Eller är Arlanda en annan kommun?)

Jag har genat - med städningen - herregu´det må ju räcka om jag sopar och bara torkar köksgolvet? Å andra grejor kan man lägga lite här och där i snygga högar så ser det inte så rörigt ut! Prioriterade att få lack på tårna i stället och imorse låg prion på att täcka över utväxten i håret, la på lite toning.

I går genade jag på stan - jag hade en diger lista på saker som skulle inhandlas.Så jag genade friskt i plånboken i går -låtsades som att det inte är så många dagar till nästa lön. Jamen det var ju mycket jag inte behövde insåg jag också. Det insåg jag efter lite provning, så linnet och jeansen fick vara. Däremot så behövde jag plötsligt ett par Birkenstokkskor, 299 riksdaler - det var lite billigt, tyckte jag. Dessutom fanns de i min storlek, 36 så det var bara att slå till. Å jag övertygade mig med att de är perfekta att stoppa fötterna i efter en lång alpvandring...

 Gena med  packningen är knepigare - tog hela halva natten känns det som. Alltså, det är svårt med en sådan här resa, vi ska vandra på dagarna och äta femrätters middagar i en grupp på kvällarna. Å på ett fyrstjärnigt hotell kanske man inte kan sätta sig till bords i vandrarmunderingen man haft hela dagen? Det är ju  liksom inte en STFstuga på högfjället där folk nästan dräller omkring i underställen. Så det blev liksom lite mycket kläder.

I morse plockade jag ur ett par jeans och några t-shirts. Det kan vara så att jag kommer att sakna dem men knappast så att jag inte kan sova om nätterna. Å la ner alvedon istället.

Nu ska jag torka det omtalade golvet, gå ut med soporna, sätta på mig resstassen och sedan tänka: semester!!!

RSS 2.0