Sommar, sol och strömming

 
Ja, nu ÄR det sommar och jag har SEMESTER men eftersom jag ska till att fara iväg om ett och ett halv dygn så har jag fullt upp...Som alltid, jag lär mig aldrig. Men altanen är fin och i morgon ska gräset klippas och sedan hinner jag kanske ta hand om det kaotiska vardagsrummet ocks¨å. Som är fullt av tvätt - ren förvisso men det går ju inte in i skåpen själv. Å det är grejer som ska med i packningen, grejer som ska strykas och annat som bara står och dräller.

Själv ska jag äta surströmming i kväll. Tillsammans med min moster och syster, det blir gott. Å kaoset? Tja, det lär väl finnas kvar och vänta på mig.


Humanare pris

25 kronor kostade dem idag, jordgubbarna. Fortfarande från Ängelholm - var är Finnerödja?

Jag slog till och köpte två liter.


Första veckan...

av tre är påbörjad. Semesterveckor alltså. Det varma vädret anlände i går och fortsatte idag! Man häpnar.

Dottern och jag ska vila från varandra, det känns inte akut och nödvändigt, men det bara faller sig så. Hon åker till London några dagar och lagomt när hon kommer hem ska jag ut på vandring. I Österrike, närmare bestämt Lech.

Japp, detta är mitt reseår - New York i mars, Österrike i juli och Småland i augusti - det sistnämnda kommer sig av att jag blivit bjuden på fest, ett firande av en nybyggd altan. (misstänker ev vigsel i samma veva...) 

Efter Småland tror jag att jag får hålla mig hemma på kammaren med den tomma plånboken.  Å inte lär de väl jubla över mig på banken heller...Men kontot på minnesbanken kanske är rätt välfyllt eller vad tror ni?

Gubbpris

Jag älskar svenska jordgubbar!  Allra mest älskar jag det jämtländska, som väl inte kommer än på några veckor.

I går tänkte jag köpa jordgubbar - 40 kr litern kostade de. Jag avvaktar med inköpet. Tills de är nere i typ 30 kr litern. Är det risk att jag inte får äta några gubbar alls i sommar då?


Ha en skön helg!


Femtiomeny

MENY

Kalixlöjrom på toast

Landöröding, helstekt i smör med gräslök
serveras med Jämtlandssås och pressad Mariebypotatis

Nötpaj med glass

Kaffe


DRYCKER

Som fördrink serveras ett glas vitt mousserande med tilltugg
 Till både förrätt och varmrätt serveras ett svalt vitt vin
Till kaffet serveras ett glas Drambuie

I den förhoppningsvis ljumma sommarkvällen intas så smånningom en Gin &tonic.Jamen det blir bra va? Det är i allafall vad jag och Elisabeth har tänkt att bjuda vår vännina Birgitta
på i morgon kväll. För att fira att hon nyligen fyllt femtio år, det är vår present.

Förmodligen kommer vi att hinna med en kvällspromenad också
och spela Alfapet eller Plump innan vi kryper till kojs.

Sedan avrundar vi med en lång frukost och kanske t o m en förmiddagspromenad.Snuvan på reträtt?

Hm, för femton år sedan hade jag klarat mig rätt bra av att sova lite extra när förkylningen bröt ut. Då  hade jag varit på jobbet idag. Det är jag inte.

Idag är jag pank (bokade en tågbiljett igår) och feberfri. I allafall så länge jag sitter still, vilket jag gjort i ett par timmar nu. Så nu är det dags att utmana sig lite genom att koka kaffe och sedan städa kylskåpet. Klarar jag det sistnämnda så är jag nog tillräckligt frisk att jobba i morgon.

Förkylningar tar längre tid och mera kraft numera - en liten skrämmande upptäclt, kroppens skröplighet bara blommar ut så där plötsligt.

Lyssna på kroppen ska man ju göra och jag tycker att jag gjort det nu i några dagar, vilat mycket och inte ansträngt mig alls. Så jag förväntar mig att den tackar mig för detta genom att låta mig vakna full av kraft och energi i morgon!


Hemmadam

Jag trodde att jag skulle orka. Vi skulle ju "bara" sitta hela dagen och göra kvalitetsredovisningen. Men eftr lunch fick jag ge upp. Tog min ömmande lekamen,heshet och feber och for hem.

Jag sov rakt av i två timmar. För mig som inte alltid sover så bra är det lika förvånande varje gång - att jag bara kan lägga mig ner  och sova sådär mitt på dagen.

Idag är jag hemma. Å hittills har morgonen gått  i ultrarapid så jag är väl inte så frisk då.


Dagen börjar tidigt

...redan klockan 6 idag. En stund senare oljade jag in altanen. Solen sken och fåglarna kvittrade - fler var vi inte som var vakna, tror jag.

Frukosten blev god och lång med efterföljande bokläsning. Nu väntar duschen och sedan är det bara att låta dagen gå vidare. 

Lördagsblogg

Jamen hej! Det här har tydligen blivit en väldans helgblogg.

Den här helgen består av ett stycke arbetsdag i bostadsrättföreningen och i morgon en bortamatch med favoritfotbollslaget.

För övrigt så var det skolavslutning i kyrkan i går, barnen sjöng minst lika bra som på genrepet och rektorn höll som vanligt ett tal, föredömligt kort. På fritids lägrar sig en ro när terminen är slut, barnen var så nöjda att få leka oavbrutet. Sent på eftermiddagen gick vi ut i den enorma värmen och strax därefter var min arbetsdag slut.

Å min egen dag övergick så smånningom i kväll. Det är då jag tycker värmen är som bäst. Kvällen avrundade jag med en stund på altanen. I glaset hade jag den för mig somrigaste drinken  - gin och tonic.

Nu ska jag avnjuta frukosten på ovannämnda altan - ska bara lägga in en tvätt först och så ska jag bara...Näe, jag ska faktiskt bara lägga in en tvätt och sedan frukostera.

Klämfredag

Jag tog och klämde till med att jobba den här dagen. Det blev ju bra - jag har fått göra helg två gånger på samma vecka!


Morsdagstorsdag

P g a att vi i den här lilla familjen tycker att fotboll är kul blev det inget morsdagsfika. Bussen till matchen gick tidigt på morgonen så vi insåg att det var bättre med en effektiv frukost i köket då.

Idag är det helg och ledigt och ingen match. Så jag fick morsdagsfikat på fm idag, åh, vad jag gillar att äta frukost i sängen, särskilt när någon anna gjort den!

Nu är det sent omsider dags att ta itu med dagen - dottern klipper gräs och jag ska göra lunch, torka golv och plantera mina blomplant som jag införskaffade för snart en vecka sedan...

Borde nog "fli" altanen också men det är inte säkert att orken räcler så långt. Kanske är jag lagomt ikapp med sommarbestyren tills det börjar bli dags för adventsljusen...


RSS 2.0