Hemma!

(bild från internet)                       

Jag har varit upp i den här byggnaden!

Jo, jag är hemma nu - kom i går em till mitt lilla radhus på den sköna ön, som bjöd på blåst och snudd på storm.
Det var smart av mig att ta ledigt idag - har varit lite seg faktiskt! Men hunnit prata pension med banken, packat upp men inte sorterat in allt ännu och handlat. Jamen jag har ju simmat också, skönt.

Resan var alldeles otroligt bra men det tar vi en annan dag - nu ska jag äta lax, fiskmåltider har lyst med sin frånvaro. Hälsar på er en annan kväll.
¨


Jag har inte tid mer er nu!

  • Dammsuga
  • Torka golven, om jag hinner
  • Prova kläder
  • Packa kläder
  • Göra klar en datauppgift
  • Mejla lite
  • Packa
  • Rensa kylen

Ovanstådende ska jag försöka hinna med innan det är midnatt!
I morgon ska jag hinna  med en del saker också. Träna, lämna nyckel till vikarien, fara på sopsorteringen och sedan hem och äta lunch. I värsta fall måste jag in på banken också och styra över lite pengar - jag hittar inte min internetdosa!!!

Därefter ska husvakten instrueeras och sedan ska jag transporteras till stationen av min syster. Klockan 13.35 börjar min resa. När jag är framme på Arlanda, (efter två tågbyten...) möts jag förhoppningsvis av Lena, min dotters Gudmor. Som anlänt någon timme tidigare. Vi äter en middag, tar ett glas vin och ska så smånningom (förmodligen rätt snart efter maten) bege oss till vår lilla sovkabyss.

På torsdagmorgon ska vi kliva upp klockan tidigt och vi kommer förmodligen att vara vakna innan dess...Det stora respirret kommer att infinna sig och vi ska gå mot incheckningen så tidigt som möjligt. Så vi kan äta frukost i lugn och ro sedan. Klockan 10.40 ska vi sitta ombord på ett flygplan, vi ska till det stora landet i väster. Vi ska hälsa på C, alltså min dotter och Lenas guddito. Å så ska vi "göra" New York!

Så om ni ursäktar - jag har inte tid med er just nu!


Målsnöre

I slutet av september var det ett år sedan jag fick reda på att mitt blodtryck var högt, för högt. Nu äter jag blodtrycksmedicin. Att trycket var för högt fick jag reda på under en hälsoanalys på Itrim. Jag gick till doktorn men jag slutade inte på Itrim.

Jag har gått på gruppmöten, haft enskilda hälsouppföljningar och ätit Itrims soppor och smoothies men framför allt har jag tränat. Träningen tar i effektiv tid endast 30 minuter! Effektivt är det i allafall.

Numera går jag bara på gruppmöten 1 gång per månad, första året var det var 14:de dag. Dessutom har jag tre hälsouppföljningar att se framemot innan september. De här gruppmötena genade jag med ett tag men nu har jag upptäckt att de betyder en hel del för motivation och inspiration.

Men i allafall,till saken - jag var ner och snuddade vid min målvikt i slutet av maj i fjol. Sedan var jag nog inte riktigt beredd på att det kom en sommar också...Så det plussades på tre kilo. Tre förbaskade kilon som jag släpat på hela hösten och vintern - ibland t o mfyra, iblan bara två.

Senaste månaden har jag återgått till den varierade kosten - två lagade mål och två Itrimprodukter. Å jag har tränat, minst 3-4 ggr per vecka. Allt för att försöka komma i mål innan jag ska till Usa och hälsa på dottern.

Jag kan både hoppa och springa numera, det tycker jag är häftigt. Det har blivit lätt att böja sig och ta upp något från golvet, i somras cyklade jag mer än jag gjort på flera år och i vinter har längdskidorna kommit till användning igen. Livskvalitén har onekligen höjts!

I fredagsmorse for jag till Itrim och vägde mig  - nu ni har jag nått målvikten igen! Så nu har jag skalat av mig nästan 20 kilo! Dåbad jag om ett målsnöre!

Nu har jag ett plastsnöre eller mer som en tunn tvättlina i plast runt min lekamen. Meningen är att det ska få mig att skärpa till mig om det börjar strama. Det kan väl vara bra att ha "over there" där allt lär vara stort - framförallt portionerna...

Blodtrycket - jo tack, från 110/140 så är det nu nere på runt 80/120. Med tabletthjälp ,men det får jag nog stå ut med eftersom det finns lite genetiskt ärftilghet.

Jag är allt lite stolt över mig!


Onsdag igen

Jaha, så har det helt plötsligt blivit onsdag igen. Å snart är den över för den här veckan, hej och hå vad det raskar på i tillvaron. Det var nyss lördag. Eller hur?

I morse var jag en riktig hurtmaja - jag var och tränade innan jobbet. Det tycker jag är duktigt när jag börjar klockan 8.

Nu har jag suttit i soffan en rätt lång stund, det är inte så duktigt men skönt! Jag tänker sitta kvar här en stund för jag ska snart Skypeprata med min dotter.

Sedan tror jag alltid att jag ska krypa till sängs tidigare än jag brukar men det blir sällan så...Jag prövar i kväll igen, någon gång borde det väl lyckas?!

Om några dagar är det plötsligt onsdag igen! Då sitter jag inte i den här soffan utan förmodligen på ett tåg.


RSS 2.0