Springa på stan

Jag brukar bli trött i fötterna av att springa på stan, sk shoppingrunda...Å då är jag ändå en sådan där klok tant som inte tar på sig värsta pumpsen då utan mer fotriktiga saker, åt sportskohållet till.

I går attackerade jag strykhögen och som sällskap hade jag tv-sändningen av Stockholm marahton. Å onekligen så väcks tanken; hur är man skapt när man frivilligt springer dryga fyra mil på asfalt, i en stad?! Hur tänker man då liksom?

"Springa på stan" har förmodligen en annan innebörd för maratonlöparna än vad det har för mig!

Väderleksrapporten

Idag har det regnat här. Sedan regnade det lite till. Efter en stund regnade det mycket till. Sedan började det om igen.Flera gånger. Det har regnat mycket, ofta och hela dagen m a o.


Min torsdag...

känns bättre än min onsdag. För idag har ingen tossig förälder försökt få mig att ansvara för ett beslut som jag inte har någon makt över. Så var det igår men jag proffsade till mig och sa lugnt: Jag förstår att du bli upprörd men det är en diskussion som du inte ska ta med mig. Det är ett beslut taget på politikernivå.

Idag har inte min kollega kommit med beskäftiga kommentarer, vilket allt som oftast tillhör arbetsvardagen hos oss.

Träna hann jag göra idag också och ändå hann jag äta middag med dottern och lassa ur mig lite frustration från igår. Lassa i mig hann jag också - dillstuvad potatis med stekt frukostkorv (delad i halvor och sedan skuren i tunna bitar) smakade riktigt gott!

Så det är skönt när torsdagen blir bättre än onsdagen - hellre det än tvärtom!Blommor och maskrosblad

Jag har inte oljat in altanen, jag har inte köpt några blommor. Varken till altanen eller till bron. Jag inbillar mig att det inte är någon idé förrän de sk järnnätterna har varit. Å just nu har jag ingen aning om när de infaller, det kan vara islutet av maj eller kanske fram i juni någon gång! Men innan dess lever plantorna farligt, det vet jag. Det är mitt försvar. 

Risken är ju förståss att alla plantor tar slut på plantskolan! Men i vilket fall måste jag vänta till den sk lönen kommer nästa helg, den här blev en sådan månad när dagarna räcler längre än pengarna. Jag skyller detta på IKEAbesöket förra lördagen. Ändå köpte jag bara sån't jag behöver,hm. Typ fyra paket servetter.

Gräset är nu åtgärdat i allafall, det kostade ingen peng bara lite svett. På dottern. Själv klev jag runt både här och där och ryckte ogräs, maskrosorna har förlagt sina större grupperingar till mina marker. Å det är vackra när det står så fylligt gula i gräset, jag vet. Men absolut vackrast är de när de står i någon annans gräs.Hej söndag!

Det blev städat och fönsterputsat i stugan. Lite filmtittning på kvällen, sedan en god nattsömn på det .Så hej söndag, här är jag nu! Klockan är snart elva på fm och vi har bestämt att grannarna ska få ha söndagsfrid en stund till. Sedan tar vi itu med gräset. För vi struntade i gräset igår, man ska inte jäkta...

I tvättmaskinen ligger en tvätt som mest innehåller strumpor. Det är nog den tråkigaste tvätten att hänga eller hur? Trevligt med tvätten nu ett tag framöver är att den går att hänga på tork ute,tråkigt med tvätten sedan en tid tillbaka är att min strykhög växer och växer. Jag har inte prioriterat bort strykningen bara inte prioiterat den...

Jag försöker greppa den kommande veckan, den innehåller rätt mycket. Jag ska bl a vara med på en del anställningsintervjuer - det är roligt när det är många kompetenta sökanden till en tjänst. Sen gäller det ju att hitta den mest lämpliga!

Lämpligt just nu känns att brygga lite kaffe till mig och dottern. Då är vi förhoppningsvis styrkta inför trädgårdsstöket.

Duktiga Annika här!

Jag är så fantastikt duktig - jag  har hela veckan skrivit bra inlägg, jättemånga. Men tyvärr bara i huvudet så ni fick inte läsa dom...Nu när jag sitter här på lördagfm kommer jag inte i håg vad ett enda av dom handlade om!

Veckan har varit och det rätt intensivt, känns som det är mycket av sådan veckor numera. Den kommande riskerar att bli likadan...

Men än är det som sagt bara lördag och solen skiner. Det är inte alltid det inträffar samtidigt! Min lördag ska ägnas åt lite stugstädning och gräsklippning. Å dottern har lovat att göra mig sällskap, det är en guldkant på dagen!

Vilken guldkant har din lördag?

Söndag igen

Jag känner mig inte så kul idag...men snart ska jag rycka upp mig ur soffan och ladda tvättmaskinen. Å sedan försöka göra lite mer. Men inte så mycket, tror jag. Eller det är i allafall vad jag vill - inte göra så mycket. Det är jag rätt bra på.

Veckan har varit. Verklig varit. Fylld, intensiv och emellanåt förfärlig men mest härlig. Fylligheten och intesiteten har bestått av jobbet och fotbollsrelaterade möten och matcher. Förfärligheten har bestått av jobbet - eller rättare sagt EN rätt förfärlig människa. Men det är bara att djupandas och tänka sig för - alla krig är inte mina. Härligheten har bestått i att varje dag komma hem och ha en dotter i huset!
Lugnt och stilla flyter tillvaron...

Jaha, vad har jag att förtälja?  Inte så mycket - det är lite stiltje i tillvaron. Nämen, nu ljög pigan! Det är fullt upp och lite till och det är inte så bra kanske. Ni vet såna där dagar som är så långa att när man kommer hem släpper man den dagens kasse i hallen, kokar sig lite te och tar en macka framför tv:n. Å i bästa fall kanske man startar diskmaskinen. Å då känner man sig jätteduktig. Sedan kommer det både en och två sådana dagar till. Å då börjar det rota ihop sig - i hallen och lite överallt.

Så har jag haft det i veckan men idag har jag börjat ta tag i det lite grann. Å sedan har min lilla huslänga träffats å röjt lite på de allmänna ytorna runt våran länga. Nu om några timmar ska vi träffas och grilla lite på en altan, för att avrunda dagen med. I morgon fortsätter min röjning och förhoppningsvis hinner jag fram till skurhinken innan jag ska fara och sälja lotter på säsongspremiären för mitt favoritlag i fotboll.

På måndag, då ni ! Allts då ska här finnas både korv stroganoff, filmjölk, chokladbollar och tunnbröd! För det är sådant som man kan längta efter när man befinner sig på andra sidan Atlanten. Japp, hon kommer hem för sommarlov den älskade avkomman!

RSS 2.0