Hej och hå!

Här var det glest med inlägg!

Men vad ska jag skriva om - det händer inte så mycket som väcker min skrivlust. Å inte tänker jag några djupa, insiktsfulla tankar heller. Eller jo, det gör jag ju såklart! Men dem vill jag inte lägga ut här och nu.

Jag kan ju berätta att jag varit bortrest fre- mån, jag var i Mora. Där blev jag väl omhändertagen och fick god mat och dryck och go'a vänners sällskap. Det var välbehövligt! Liksom de sköna lååångaa promenaderna jag tog.

En annan sak jag kan berätta är att det inte är någon snö här ännu och det ska ni  vet tycker jag är triiiiiiiiiiist!!! Det ska vara lite vitt och minusgrader i november! Ge mig vinter NU!!!!
Bemötande

Jamen jag gjorde alltihopa! Fast jag tände inget ljus - det blåste så hemskt och alla stationära lyktor var upptagna. Men jag pratade lite med pappa.

Jag har nu ett nytt strykjärn, inhandlat på Elgiganten. Jag for just dit av flera anledningar - dels hade de öppet idag, dels är det hyfsat bra priser för min kassa men mest av allt for jag dit för att de är trevliga! Det var inget undantag idag - jag hittade en expedit som lotsade mig fram till, tror jag, ett bra köp. Hon lyssnade och var informativ utan att vräka på i värsta "jagvarettapåsäljkursen" stilen. Hon var glad och vänlig, kort sagt fick jag ett bra bemötande.

Det blir allt viktigare det där - med bemötandet. T ex så finns det en kemtvätt som jag gillar - jag har inte ens brytt mig om att kolla upp om det är billigare på den andra. Där har jag bara lämnat in nåt ett par gånger, kändes inte som det var så viktigt för dem att jag kom tillbaka. På "min" kemtvätt får jag ibland lite rabatt och jag blir alltid igenkänd och bra bemött.

I morgon börjar en ny arbetsvecka - jag försöker faktiskt tänka på mitt bemötande, varje dag. Till barnen, deras föräldrar och kollegorna. Ibland lyckas jag riktigt bra, ibland är jag nog inte världsetta men faktiskt heller aldrig världssämst!
Min söndag

I natt har jag sovit en massa timmar, vaknade förundrad vid halvåtta. Nu ska jag ta tag i den här dagen efter en lång lässtund i sängen och därefter en lång frukost med datorsurfande.

Så vad ska den då innehålla? Jag ska fara ut och titta till stugan, kanske träna och köpa mig ett nytt strykjärn. Vad tror ni - låter det som en bra plan?

Jo, jag ska fara till minneslunden också och prata lite med pappa. Tända ett ljus så här på fars dag för honom.Kom igen nu vintern!

Tog mig en promenad in till stan och gjorde av med lite pengar...På något jag för några år sedan inte trodde jag skulle göra någon fler gång i livet. Jag har köpt nya längdskidor!!!

Nu när kroppkakan inte är så tung att dra på så har jag ett sug efter längdåkning igen, som motionsalternativ. Så nu är tanken att jag ska åka än mer än i fjol. Då blev det ungefär 4-5 mil... Det är tänkt att mer än fördubblas.

Så, nu vet ni det. Ibland måste man ut med det i "offentlighetens ljus" för att sätta lite press på sig själv.In i garderoben

Ja, jag vet att det är betydligt vanligare att säga att någon kommit ut ur garderoben. Men jag ska in i garderoben!(De som kommer ut borde ju rimligtvis också ha gått in någon gång, annars kan de ju liksom inte komma ut ur den! Eller hur går det till egentligen?!)

I flera timmar ska jag vara där, ända till mitt i natten nästan. Sedan ska jag också komma ut ur den. Då är det dags för Marta Renault att transportera hem mig.

Ja, jag ska alltså stå och hänga kläder. Åt folk som ska in och svänga sina lurviga på dansgolvet. Det sägs att kvällens orkester är ett dragplåster framför allt för dansanta från landet västerut från mig sett. Så det blir nog så att säga "morsomt".

Nej, jag har inga större ambitioner att jobba mig upp inom garderobsbranschen och bli Garderobschef på Kungliga Operan eller så. Det här är en idiell insats för att få in lite pengar till fotbollslaget jag vurmar för. Å jag tycker faktiskt det ska bli lite roligt!

Plötsligt bara händer det...

...att jag börjar bli hes.

Annars är det bra, mina jobb-barn har lov och vi har fritids hela dagarna. Då hinner vi lite mer än vanligt - t ex vara i vår skolskog i flera timmar! Springa i skogen,hitta massor med bra-att-ha-pinnar, steka hamburgare, bygga koja och äta bullar. I höstsolen.
Eller heter det vintersol i november?


RSS 2.0