Kvalfylld helg

I morgon bär det av norrut. I buss med ett gäng duktiga tjejer.
Det är kvaldags.

Jag borde packa lite men jag tar ett glas vitt vin, tittar på tv och bloggar
Simultankapacitet.


Sedan...

Jag var på väg ner till duschen. Skulle snabbt duscha och framförallt tvätta håret innan jag skulle hasta till jobbet. Det lät som om det var någon i mitt badrum! Nåja, i allfall som om en kran stod på...

För att göra en lång historia kort - ett avloppsrör hade spruckit. Inte så  mycket men tillräckligt för att det skulle  rinna lite, tillräckligt för att det skulle lukta lite...I flera dagar, trots ihärdig städning med överdosering av såpa.

Rörmokaren var här i tisdags, jag har sett spåren efter han/hon/dem. Inte bara på en ny rörbit, det syns s a s  som oftast, rätt väl att hantverkare dragit fram genom ens lya. Men framför allt syntes det i taket efter som en bit verkar ha knackats loss. Snyggt?Näe inte ett dugg.

Jag bör nog ta kontakt med nån i bostadsrättsföreningens styrelse. Så får det bli. Men inte idag, det sätter jag på sedan-listan. Den är jag bra på att fylla på , faktiskt är jag jättebra på det. Förmodligen i världsklass.
Telia igen

Å den här kommentarern fick jag på förra inlägget; jag börjar bli nöjd Teliakund nu!

Postat av: Telia Kundservice

Hej!
Jag heter Erika och arbetar på Telia Kundservice.
Ville bara säga att det verkligen är roligt och upplyftande att läsa dina vänliga ord!

Hoppas du får en riktigt bra dag och en fortsatt fin vecka!

Med vänliga hälsningar
Erika Börjesson


90 200

..är numret till Telias kundtjänst. Dit brukar jag bara ringa när jag är "nödd och tvungen".
När jag knappat/pratat mig fram till den form av kundtjänst jag behöver brukar det vara en röst som får mig att förstå att jag ringt ett av norra Europas telefonnummer eftersom jag placerats i kö. Jag brukar få plats 8 359 ungefär och kötiden brukar vara ungefär 14 dagar. Nåja, nästan.

Idag var den 1 minut! Jag hann knappt dra efter andan inför detta otroliga meddelande när en trevlig röst hälsade mig välkommen och sa att hon hette Ulrika.

Jag fick svar på mina abonnemangsfrågor i en mjuk och vänlig och totalt ostressad ton, jag funderade ett tag på om hon var på riktigt!

Jag blev så glad över hennes bemötande men i min förvåning kom jag mig inte för att säga det! Jo, på sätt och vis - jag tackade för hjälpen och jag hoppas att det hördes att jag verkligen menade det!

Sådana Kundtjänstare borde alla ha - som kan lyfta den uppringandes humör flera grader en helt vanlig torsdagskväll.

                                                                     
                                                                          Ensammatlagare

I dag blev det filmiddag...Å lite grönsaker att tugga i mig.

Jag har påbörjat mitt sjätte år som ensammatlagare. Det är vad jag är i längre perioder eftersom dottern inte är hemma så ofta. Å jag har blivit totalt förslöad på matlagningsfronten.

Förr kunde jag njuta av att få laga till sådant bara jag gillade när hon var hos sin pappa. Å  nu när jag skulle kunna laga sådan mat jämt så blir det sällan eller närmare bestämt mest inte alls.

När jag kommer hem och är störthungrig då ska det gå undan. Så ett tag körde jag med att alltid ha kyckling- och laxfiléer och wookgrönsaker i frysen. Snabbt att tina, snabbt att steka. Numera har jag inga wookgrönsaker i frysen, jag har helt enklet ätit mig less.

Numera blir det filmiddag när störthungern slår till. Det tenderar att bli det andra dagar också, när latmasken får härja fritt. Å för att det är egentligen rätt tråkigt att vara ensammatlagare.

Å det är skillnad på ensammatlagare och ensam matlagare, tror jag

Min sköterska gör skillnad

Idag ringde "min" blodtrycksköterska och berättade att doktorn han har semester ett par veckor. Å tipsade mig att jag kunde kanske få en akuttid hos någon annan.

Jag bestämde mig för att vänta tills doktorn är tillbaka i början av nästa månad, jag vill ha remiss till någon som kan knåda mina emellanåt värkande axlar men det brinner inte i knutarna med det. Dessutom så känner jag mig gladare och framför allt lugnare.

För säkerhets skull bokade hon en tid för samtal - det är antingen en något längre patienttid avsatt för det, annars är det väl mest bara en kvart? Å pängterade igen att jag kunde ringa och boka en akuttid om det blev behov av att prata med någon tidigare.

Eftersom jag känner mig bättre efter att jag var till henne sa jag det, att det lättat efter att hon pratat med mig. Å jag hörde hur glad hon blev där i andra änden - för min skull och att hon gjort skillnad.

Jag är glad att jag sa det.

Jag är glad åt att det finns en så klok, varm och hjälpsam sköterska på min hälsocentral - jag har faktiskt inte träffat så många som varit ens nåt av ovan nämnda epitet där genom åren...Men desto bättre nu att jag vet att hon finns!Från otakt till takt?

Jag träffade blodtrycksköterskan som inte bara konstaterade att mitt tryck är bra utan såg lite till. Så hon har bett om en tid hos doktorn för mig. Å bara det att det blev okej att känna sig lite i otakt med livet gjorde att jag kände mig lugnare och lite mer nöjd.

I fredags  var vi några "tjejer" som avnjöt den här landsändens verkliga läckerhet - surströmming! Rätt trevligt och det var bra för mig att få koppla av lite tillsammans med andra.

Mia Skäringer gjorde min lördagskväll till en pluskväll - såg hennes föreställning på tv.

Idag är det fotbollsöndag så jag ska göra en liten idiell insats genom att sälja lite dekaler på matchen.

I morgon börjar vardagen igen, den ska bli bättre den här veckan har jag bestämt! Jag ska vara mer i takt.


Just idag...

är jag stark! Eller i allfall känner jag mig inte lika själsligt vek som jag gjort i några dagar.

Kan bero på en bra dag på jobbet. Ja bra och bra. Började med att det lilla barnet inte åt en gnutt till frukost...Men det visade sig nog vara en sådan dag, lunchintaget var inte heller så stort. Habbadet på em var ren och skär lycka - det är en njutning att få glida ner i 34-gradigt vatten för den tjejen jag badar med. Jag njuter också även om det blir en del lyft både före, i och efter badet.

Kanske beror det på att jag träffat lite fotbollsfolk i kväll och känt mig lite behövd.

Kanske beror det på att jag fick till min strulande facebook-konto.

Kanske beror det på att jag i allafall här vågade (därmed även för mig själv) uttrycka att jag kände mig lite ledsen.

Eller också så är det så att det beror på alltihop av ovanstående,  i ett hopkok så blir det till bra i mig?!!!


Idag då?

Dagen har varit helt okej, t o m lite bra emellanåt. Tänkte träna på em - men då insåg jag att jag inte tagit min blodtrycksmedicin i morse, jag har jättesvårt att komma i håg den! Efter två års medicinering...

Istället for jag hem och gjorde inte så mycket förutom en lite kort kvällspromenad.Det borde ju ge lite positiv energi, men det blev inte så mycket bättre. Jag försökte ta itu med bytande av lösenord på min hotmail och mitt facebook-konto eftersom jag uppmanades att göra detta.Någon/några far och lallar in på min FB tydligen. Så gör jag  e x a k t enligt instruktionerna och då bara tuggar det om igen  - skapa nytt lösenord.

Å i morgon är det den där jättetidiga reveljen, ska vara på jobbet 6.30 så det är väl bara att börja förbereda sig för kudden.

Japp, jag känner mig sur, nedstämd och less.


Eftermiddagsdepp

Ute är det lätt blåsigt men eftermiddagssol, nästan kvällssol. Inne är det tyst och stilla, bara tangentsmattret som hörs. Jag kanske borde ha radion på eller kolla tv:n men jag orkar inte aktivera öronen.

Inuti mig finns en del funderingar och också lite sorg, skulle vilja att en del saker var lite annorlunda än vad det faktiskt är. Försöker sortera ut tankarna och se vilka som medför att det blir så bra som möjligt.

En del stök kan jag välja att inte gå in i, andra känner jag att jag förväntas delta i utan att vara tillfrågad och så finns de stök som jag liksom måste tänka till på - är det riktigt rättvist att jag ska känna ofullkomlighet eller är det någon annans stress och frustration som gör att det kommer lite underförstått sådär med kritik mot både mig och andra?

Jag skrev att det finns lite sorg inuti mig också, kanske är det mer en ledsenhet med lite frustration. En oförmåga att förstå hur jag ska bete mig - när är det okej att jag hör av mig, när är det okej att jag ställer frågor, när har jag mandat att tycka något?

Dålig eftermiddag m a o. Det blir nog bättre av middag och en promenad!


Listor

Idag var jag på stan, med lista. Det är alltid bra med en lista. Jag kommer inte i håg allt bara för att jag har listan med mig - förr var det mer så, såg den framför mig och kunde beta av utan att tita på den. Nu glömmer jag en hel del om jag inte har listan med mig.

Det är en rest ifrån den tiden som jag kallar nästan-in-i-väggen. Jag inbillar mig det i allafall. Periodvis tycker jag att jag kommer i håg sämre, speciellt med stresspåslag i tillvaron. När jag känner mig utvilad och livet inte går i toppspeed så känns det som om jag kommer ihåg mer av vad jag ska göra, vad jag sagt, vad jag fått för svar etc.

Idag kom jag ihåg en del på listan utan att titta på den samtidigt som jag var på väg att klara av en annan sak på den! När jag kom hem hade jag ändå bara gjort ca 75% . Fast det var ju rätt mycket - i de resterande 25% ingår att  prova jeansen, jag bara tittade. Konstaterade att det finns att välja på men orkade inte masa mig in i provhytten.

Jag åkte buss hem och jag måste ta tag i mitt bussåkande igen. Det får stå på min "skärpningslista" Här kostar bensinen 14,48 kronor litern! Det tar lite längre tid  med bussen men vem har bråttom?!...Okej, jag har ibland...

Nu ska jag utan brådska tänka igenom vad resten av lördagskvällen ska innehålla - lite tv, lite bokläsning och lite nötter tror jag. Det står nog på min må-bra-lista.


Torsdag den 1 septemeber...

har det redan blivit, fast augusti var så lång!

Veckorna går rätt fort  men känns ändå rätt långa...hur kan det bli så?
Det känns som om det är länge sedan det var helg och orkanoro, fast ändå nyss.

I går och idag har jag tränat, det var verkligen längesedan. Tre veckor minst. Kroppen gillade det  onekligen. Mina axlar som v ä r k t senaste dagarna var jag orolig för men jag tror att de var mest gynnade av träningen!

I morgon väntar veckans sista arbetsdag, den kan bli bra - den innehåller bio och skogsutflykt!RSS 2.0