Funderar

Nån dag nära mig ska jag surfa runt och läsa  hos mina bloggbekanta men just nu orkar jag inte det. ´Jag bara är och tänker att ibland har jag fullt upp med det.

Ja okej då, jag kanske inte bara är utan jag funderar mycket. Jomen, det låter väl lite märkvärdigt; "jag funderar mycket." Kanske kan jag nöja mig med "funderar".

Jag funderar hur jag ska göra med mitt styrelseuppdrag, ska träffa en i valberedning framöver. Det jag trodde var ett Ja till fortsättning från min sida känns inte så självklart längre.

Jag gillar att vara en del av styrelsen och jag vet att de uppdrag jag har  både klarar och gillar jag. Vad jag måste bestämma är om jag ska fortsätta med det och acceptera att kommunikationen är lite snedvriden och att beslut emellanåt tas i en liten krets. Som ena stunden beklagar sig över vilken arbetsbelastning de har och i nästa faktiskt gör det som andra skulle kunna göra.

Däremellan tittar jag på handboll. Eftersom den här bloggen är lite idrottsblogg emellanåt måste jag ju fullfölja det konceptet och hålla er uppdaterad med vad jag är i för idrottsliga världar för tillfället. Det är alltså VM i handboll, för herrar.

Å nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp för att bada på arbetstid i morgon!


Blåbär och morötter

...har jag levt på några dagar! I sopp- respektive kokt form. Magen har så att säga inte klarat av att behålla annat. Men nu tror jag att jag är på banan igen. Så i morgon ansluter jag mig till den hårt arbetande massan.

Jag har nog vänt på dygnen lite då jag inledde måndagens eftermiddag med att sova i flera timmar...Så klockan är mitt i natten innan jag är trött. Huva, hur ska det bli i morgon bitti?

I morgon ja, då är det torsdag och så blir det fredag och arbetsveckan är slut för den här gången, ibland går det undan. Så kommer den där helgen som alltid känns ett par dagar för kort...

Det blir iallafall inte blåbär och morötter på menyn i helgen! Det har jag bestämt. Så då är det bara att hoppas att magen har förstått det!Idrottsblogg?

Jag var på gala i går - Idrottsgala. Ja, ja var ju inte på plats i Globen utan min plats var i soffan. Där har jag tagit många medaljer.

Galor är rätt trista men jag tycker ändå på nåt vis att det är rätt att idottens utövare får en kväll med glitter och glamour och vår beundran för de idrottsliga prestationerna de utför. Ingen prestation nås utan fokus, träning och vilja, allt i mängder som jag nog aldrig skulle orka ta mig igenom.

Vad jag inte begriper är varför de sk humorinslagen ofta känns kletiga och trista på galor i den här kalibern. Det var inget undantag i går - okej, jag lyssnade då bara med ett halvt öra (jojo, såna öron har jag!) men han travade runt oh pratade böcker och idrottare. Inte ens idrottarna själva såg speciellt roade ut.

En annan sak jag inte begriper är varför handbollslandslaget inte blev årets lag - alltså fatt - de tog första medaljen n å g o n s i n  för Sverigei ett mästerskap!!! Ska vi sätta en peng på att även om så fotbollsdamerna tar guld i os, handbollstjejerna silver igen så kommer det inte att slå Småkronornas insats - herregud de tog ju ett guld som inte gjorts på 31 år och då har de ändå varit näst intill favorittippade de senaste 3-4 åren....
Ja, jag är lite bitter.

Men att Patrik Sjöberg fick pris för sin bok var så rätt! Å hans tacktal var ju lite småfräckt. Dessutom så är det en bra känga till Friidrottsförbundet att han fick priset. Deras ordförande vill ju liksom inte riktigt tillstå att det förekommit och förekommer säkert en del saker som gränsar till eller rentav är övergrepp inom idrotten.

Nej, detta ska inte bli någon idrottsblogg även om just profilering är det som föreslås av s k bloggexpeerter, man ska hitta "sin nisch".  Det har bara råkat bli idrott de senaste inläggen, det sägs ju att: Varav hjärtat är fullt talar munnen.VMguld, VMguld, VMguld!!!

                                           


Den gled in i måååååååååååååål!!!!!!!
Jamen det gick ju vägen, för småkronorna! Ni har väl inte missat att de lyckades vinna JVM? Vilkas förtjänst tror ni det är?!?!? 

Japp, vi avstod att titta på finalen också. Det är rätt tungt dagen efter när man inser hur spännande matchen var...


Jag ställde en orolig fråga till dottern - Betyder det här att vi inte kan se någon idrott på tv i fortsättningen? Tack och lov så ligger det till så här, enligt henne: Eftersom vi inte sett någon av de andra matcherna kunde vi helt plötsligt inte slänga oss in i finalen, eftersom de vunnit hela vägen dit utan att vi tittat. Men om vi hade varit med redan från första matchen hade vi kunnat se alla de efterföljande och inga resultat hade kunnat ligga oss till last.

Hängde ni med i resonemanget? Det gjorde jag och beslöt mig på stående fot att vara med redan från början när sommar-OS börjar. Allt för att inte ha några svenska  tjuvstarter, rivningar, förlorade matcher mm på mitt samvete.

Men eftersom vi nu har så stor del i detta JVM-guld tycker jag det är konstigt att inte Ishocckyförbundet ringt och bett oss hänga på grabbarna till Sergels torg och hyllningarna där! Jag menar alla som har varit med och bidragit till guldet ska väl hyllas?


Uppdatering: Jaja, nu var det visst Kungsträdgården, men vi hade inte haft nåt emot den heller!


Blötsnö

Idag snöar det. Det har snöat rätt länge. Snöa kommer det att göra hela dagen. Blöt snö.

Blöt snö är ingen kul snö. Blöt snö är tung snö. Dock får man stå ut även med detta då snö tillhör vintern i den här delen av Sverige.

Men det kunde varit värre - vi hade kunnat vara utan snö. Vilket inneburit att det inte varit någon riktig vinter. För mig alltså. En riktig vinter innehåller nämligen snö, gärna rätt mycket också.

Jag försöker förstå dem som inte vill ha vinter. Men alternativet - bara mörker och ev slask tilltalar inte mig. Ibland tänker jag att om alla vinterhatare bodde här skulle de förstå mig bättre, kanske t o m kunna bli vinterälskare. Men ibland stöter jag på dem även här - då brukar jag tänka "men flytta då". Fast jag säger det inte - jag vet ju inte vad som binder dem att bo här. Kärleken, barnen, föräldrar, jobbet? Nåt måste det ju va.

Snö är en del av mitt vinterjag och jag räknar alltid med att den ska räcka fram till påsk. Vilket den oftast gör. Men idag tycker jag den kunde falla lite lättar. Blöt snö är som sagt tung snö. Och väldigt tungskottad, med betoning på väldigt.
Vidskepligheten...

...får mig snart i säng!

Det pågår nämligen ett junior-VM i hockey på andra sidan Atlanten och just nu spelar de sk Småkronorna semifinal mot Finland. Å eftersom de blå-gula gossarna hittills vunnnit utan att jag tittat så verkar det onödigt att bryta den trenden...

Jag är så vidskeplig ibland så jag vill inte ha på mitt ansvar att de förlorar p g a att jag tittar. Dessutom är jag lite trött...Ledig

Frukost på årets andra dag ska till att avnjutas. I lugn och ro, jag börjar nya året med att vara ledig en vecka. Det känns skönt, lite lyx att ha en vecka ledigt som avnjuts hemma.


RSS 2.0