Nu är det ett tag sedan

...som det var sportlov visserligen men visste ni att...
sportlovet en gång i tiden hette "kokslovet"? Det infördes 1940 på grund av bränslebristen och den kalla vintern.

När skolan var stängd behövde man inte värma upp den och därför sparades pengar. Namnet "kokslov" kommer av att man sparade på stenkol och koks som man eldade med.

Ovanstående läste jag i en lokal avisa. Mina tankar gick direkt till den stackars lärarinnan eller läraren - satt hon/han där på övervåningen och frös då?!

Ja, så djupsinniga funderingar kommer det en måndagsafton från mig.

Idédag

Idag har jag köpt nya påsar till dammsugaren. Det vore skönt om det räckte. Man la bara in påsen i rum efter rum och vips var det städat!

Idag har jag inte tränat. Det vore skönt om det räckte att man tänkte tanken: Jag tränar idag.Därefter skulle musklerna hoppa på en och kilona försvinna in i, tja dammsugarpåsen kanske.

Idag har jag önskat att jag skulle vinna några miljoner. Det vore skönt om det räckte. Helt plötsligt bara fanns de där på kontot.

Ibland tycker jag att jag har fruktansvärt bra idéer!Helg!

Nu är arbetsveckan över och det är skönt. Att det blir helg är liksom nödvändigare och nödvändigare.

Jag ska snart jaga ett varv på mina domäner med dammsugaren.Vem är det som släpper in alla dammråttorna?

I morgon bär det av till Umeå, p g a fotboll.

På söndag äter jag hotellfrukost.

Helg är härligt!


                                                               

Gruvarsöndag

Hela dagen har jag gruvat mig och därför bara latat mig. Det blir lätt så när det är söndag och jag vet att jag har måsten men någonstans inbillar mig att jag är i min fulla rätt att helga vilodagen. Å aldrig så mycket rätt till det som när det är något enkelt som håller på bli gigantiskt och alldeles vansinnigt svårt...

Det är snart dags för årsmöte i fotbollsföreningen och jag skulle börja på en verksamhetsberättelse som jag ska presentera för styrelsen i morgon.Jag har dragit ut på det läääääääänge idag men till slut tog jag mig i kragen. Dagen hade f ö då hunnit övergå i kväll. Då hittade jag inte alla papper jag behöver...Så nu har jag skrivit den så gott jag kan utifrån mina papper, tankar och uppfattning om hur den ska se ut.Sedan har jag skickat den till mina styrlesekamrater och hoppas de är hjälpta av att få den dagen innan styrelsemötet så de hinner fundera till vad mer som ska stå där...

Årsmötet är några veckor bort så vi hinner väl fila till den lite, antar jag. För visst är det så att man ska hjälpas åt i en förening? :D
Sportlov slut och nu går vi mot påsk!

Nu har vi Sportlovat klart i den här delen av världen. Jag har jobbat, vilket i min bransch är mysigast på loven.

En halv dag på skidleken i gosig marssol t ex eller en dag i våran Skolskog med hamburgergrillning på lunchmenyn. Å barnen får fria fötter att springa ut i skogen, klättra, krypa och bygga kojor. Kvalité.

Nu är det några små veckor innan det är dags för påsklov. Innan dess brukar inte våren dimpa ner, ja, den dimper ner här - den brukar vara kortkort och intensiv. Så vips står vi här med sommaren i famnen.

Å jag ska åka skidor på fjället i påsk och förväntar mig att vädergudarna inte släpper fram vårprimadonnan på mina breddgrader innan dess. Fast jag är allt lite orolig, senaste veckorna har tagit hårt på snöbeståndet...Annars är det som bäst på fjället så här under det vi kallar vårvinter.
Sjukvårdsnollan

Det är ingen som helst förlust för sjukvården att jag inte valt den yrkebanan.
Min beundran för dem som gjort det är däremot stor!

Magsjuka t ex - hur klarar personalen på alla olika former av boenden att ta reda på efter sina brukare när den florerar som mest? Hur klarar någon av att operera i ögonen? Har de någon speciell läggning de som tycker det är lattjo lajban att lägga benpipor tillrätta? Hur blir man intresserad av att gräva folk i öronen? Osv etc mm.

Jamen jag vet - det är tur att alla dessa fantastiska människor som jobbar i vården finns! Det är inte det som är min poäng här. Utan mina motstridiga intressen - redan som tonåring slukade jag allehanda sjuksköterskeböcker. Cherry Ames var en favorit, lånade alla syrrans exemplar av den serien. Det var liksom nåt i den där världen som fängslade mig. Kanske karaktärerna - huvudpersonen var ju ofta enormt duktig, käck och alltid fanns det någon spännande patient eller läkare som satte lilla fröken sjuksköterskans hjärta i brand. Å alla patienter blev så väl omhändertagna att Patientombudsmannen inte hade haft ett dyft att göra. Dessutom tror jag de flesta blev friska.

I vuxen ålder har jag inte vuxit ifrån det här, bara flyttat över det till teven. I mitt tevetittarCV finns många sjukhus/läkarserer. Jag har njutit av Flying doctors, Dr Finnle y(flestavat?), City-akuten mfl. genom åren. Å snart är det dags igen - ikväll börjar säsongens Grey´s Anathomy. Å dubbelavsnitt dessutom. Jag kommer att njuta av varje sekund, blir det lite för läskiga operationsbilder sätter jag händerna för ögonen. Å tjuvkikar lite,lite mellan fingrarna.

Men ansätlld av sjukvården blir jag aldrig, vilket vi alla ska vara glada för!Fredagsmiddag

Jag har genom åren vant mig med att vara själv, på gott och ont. Förmodligen skulle jag vara odräglig att tas med i en ny relation eftersom jag har min tillvaro på mitt vis och är nöjd med större delen av den.¨

Ibland kan det trots allt ändå saknas någon - att dela upplevelser med, att diskutera allehanda spörsmål med och så det alldeles vardagligaste sysslan; middag.

Tänkte på det när jag gick ut från träningen efter jobbet. Att bara kunna trycka till på mobilen och säga: "Kan du börja med middagen, jag är på väg hem?"

Oftast kan jag inte det. Utan kommer hem aptrött efter en arbetsvecka och ett hårt (nåja, beror ju på vad man jämför med) träningspass och känner att hungern vibrerar i kroppen, sockerfallet är akut och: "Vad f.. ska jag äta? Jag vill ha mat nu!"

Det är då det blir fil med banan, alldeles för onyttig macka och kanske t  o m två...Å hur kul är det egentligen på en fredagkväll?!?!

Dessutom så blir man i sin desperata hunger alldeles övertygad om att resten av världen, ja i allafall den närmsta världen som t ex resten av kvarteret sitter där och myser med tända ljus, findukat bord och alldeles superb middag. Förberedd av den som kom hem först. Avundsjukans fula tryne tittar fram mellan bananbitarna och pålägget...

Idag blev en annan dag. Tack vare att dottern är på hemmaplan ett tag  och svarade på min mobiltryckning så när jag kom hem så var middagen på gång. Jag gjorde en sallad och dukade.  Så tände vi ljus och åt och småpratade en stund.

Härligt med fredag! Helt plötsligt.
Vår - nej tack!

Vädret fortsätter att försöka lura i oss att det tänker bli vår snart. Förhoppningsvis kommer de utlovade minusgraderna till helgen. Här vill vi inte ha ett sportlov med slask och klafs.
Dessutom så är det ett tag kvar till påsk och då ska det fortfarande vara snö för jag ska till fjälls. Sååå, nu lyssnar ni på mig alla vädergurus; Låt snön ligga över påsk!!!

                                               
                                                (bild från internet)

RSS 2.0