Jag, vikten, stressen och hjärtat


I dag hade jag ett samtal. På mitt Itrimcenter, där jag tränar. Jag har, tyvärr, återhämtat en del av min viktminskning...Å det har jag slitit med länge. Eller orsakerna till den. Som stavas godis och fikabröd.

Sedan finns det - har jag motvilligt upptäckt - en bakomliggande orsak även till intaget av ovan nämnda...Inte blott och bart min dåliga karaktär.

Jag är mer sliten och stressad än vad jag riktigt vill tillstå i dagsljus och dagliga arbetssnurren. Å det speglar sig rätt bra en sådan här gång - mitt blodtryck var kanske inte så bra som det borde...Inte oroväckande högt men förhöjt.

Å där och då kom tårarna och jag kunde tillstå att jag mår sämre än vad jag vill försöka tro. Men Jenny, den goa coachen, hon hanterade det också  -  när jag gick där ifrån så var jag nöjd fast ledsen. Eller ledsen fast nöjd.

Nu blir det till att ta trycket på hälsocentralen så snart de har tid och så boka en tid hos doktorn. Hos han som tyckte jag var nedstämd i höstas och hade rätt. Kanske har det aldrig riktigt gått över och kanske gnager jobbet mer på mig än vad jag vill tro, erkänna, inse...

Latmajans lördag


Nu grillas det - oset börjar lägra sig över trakten!
Folk är så aktiva - de grejar i trädgården, flöjer i hemmet, grillar och umgås. Själv orkar jag mest bara konstatera att altanen, trädgården och hemmet behöver åtgärdas. Kraftigt.

Under veckan har jag varken haft tid eller lust att göra så mycket åt det hela. Å när helgen äntligen kommer då är jag så slö...Fastnar vid datorn, tidningen eller tv:n.

Fast jag är i allafall hundvakt i helgen. Det är inte så betungande - hon vilar sig rejält mellan promenaderna, hon börjar bli lite till åren. Men jag borde vara piggare än så.

En tvätt har jag i allafall förmått stoppa in i tvättmaskinen, köksgolvet  är avtorkat. Enorm arbetsinsats på en hel lång lördag!


Sol från södern


Med anledning av mitt förra inlägg så fick jag den här kommentaren:
Beordrar härmed solen här att ta en avstickare åt ditt håll ;)

Nu har solen lyst på  oss i två dagar och mer ska det tydligen bli.
Å jag antar att det helt och hållet är Mickes förtjänst, det var han som skrev kommentaren. Det är bra med bloggkompisar!
Solkontot

  

                                                          Hm, kan det vara så att man kan spara åt sig lite sol till ett senare tillfälle? Jag hoppas det  - för i den här landsänden har vi inte gjort några större uttag på solkontot den här helgen...

Solen försvann ungefär när jag for ut till stugan, så det blev till att sitta framför brasan och dricka kaffe. Promenaden blev inte ens en promenad, mer likt en sväng på 5 minuter.

I går var det fixardagi bostadsrättföreningen - jamen, sidär, några minuters sol strax före 10 på fm. Klockan 10 började vi fixa - då sa solen inte ens tack och hej, den bara tvärdrog och envetna regnet tog över. Så jag var rätt kall och blöt när jag kom in 2,5 timmar senare.

Å idag ser det ut som solen tagit både sovmorgon och eftermiddagsslummer. Möjligen kan det vara några försiktiga strålar som kravlar bakom de gråa molnen.

Så nog kan ni som suttit ute i solstolar, grillat, vänt näsorna mot solskenet och bara njutit av vårvärme eller kanske t o m sommarliknande värme hålla med mig om:
Vi har en massa innestående på solkontot häruppe i republiken, på värmekontot också! Så ni får inte gnälla när vi gör ett uttag! Ett stort uttag.

Fort-men-långvecka

Den här veckan har gått fort fast ändå inte. Den har varit innehållsrik men seg. Innehållet har bl a varit en del information om hösten och utfallet av det känns väl så där. Vi ska organisera om oss, hejsan och hoppsan vad ovanligt det är i  min bransch då! Känns som om det är ungefär vartannat år...I allafall så känner jag så där inför det hela - i stort får jag jobba med människor jag trivs med så jag ska väl inte gnälla. Men det gör jag i allafall för jag tror att jag kommer att få ha stor del av min arbetstid med en som inte är en ragata men närbesläktad...

I går var jag ledig liksom idag.Ledigheten inramades av ett envetet, tunnt regn och himlen ville liksom inte vara annat än grå, så där så det nästan sätter sig i själen. Nåväl, gårdagen ägnade jag åt lite städning och sedan fotboll. Jag åkte sedan dirket ut till vännen E med lite tröst i form av blomma och choklad. Hon och hennes närmsta kollegor kommer nämligen att varslas...Å deras chef har hanterat hela situationen på ett uruselt sätt - kränkt och nedvärderat dem - istället för att vara ett stöd för dem och försöka ordna så de får lite hjälp att hantera alla känslor, tankar och rädslor.

Å med utflugna barn kan man känna sig väldigt ensamstående en sådan gång, ingen annan axel än ens egen finns därhemma att gråta ut mot. Eller banka ilskan på. Så jag tror faktiskt att det var lite tröstande med mitt spontanbesök. Vi grät och svor tillsammans,E fick spy ur sig om det som hänt och jag lyssnade och kramade.

Idag skiner solen lite överraskande och jag ska bege mig till stugan för lite vårstädning. Kanske. Det kan bli att jag bara är också. Strosar lite efter sjöstranden eller efter skogsstigen. Sitter på altanen och dricker kaffe. Jaja. det märks vartåt det lutar...
Bussiga svar


Å några svar fick hon som blev utsatt för kränkande behandling av Flygbussarna....

Skrivet 11 maj 2012 14:59 Okränkt på ön (Ej registrerad)

Kränkt? Herregud, det går ju en massa bussar på Frösön så nog tar du dig in till stan om du vill det! Det är starka ord du använder - kränkt - snacka om känslig!


Skrivet 11 maj 2012 17:05 Tomas (Ej registrerad)

Vaknade du upp i morse och funderade på vad du ska känna dig kränkt av idag?
Precis som namnet anger är det en flygbuss och är avsedd för resenärer till och från flygplatsen. Att någon skulle kunna bli kränkt av det kunde jag inte i min vildaste fantasi föreställa mig.Jag antar att du förväntar dig att få åka med på din vanliga stadsbussbiljett också och slippa betala de 75:- det normalt kostar att åka med flygbussen.

 
11 maj 2012 17:20 anti gnäll (Ej registrerad)

Hur kan man bli kränkt av det? Blir folk kränkta av att länstrafikbussarna från brunflo eller andra orter kör förbi in mot stan utan att plocka upp folk inom stadsgränsen? när dom ser en taxi köra förbi när dom själva måste gå? verkar mer vara gnäll. Gör som alla andra som åker flygbuss istället, lös biljett. 75kr enkel resa, billigare än flygtaxi :)


Skrivet 11 maj 2012 19:18 Brainman (Ej registrerad)

Jag blir kränkt av att bussarna är gula. Det kränker alla kineser, som jag känner empati med.
Som man ropar får man svar heter det va? Det ser inte ut som om det kommer att bli något slags flygbussuppror i allafall!
Skön söndag på er!


 

 

Bussig kränkning?

                                                                                                                                             

                           

Jag bor på Frösön och åker ofta buss. Flygbussen trafikerar också Frösövägen, men av någon anledning stannar inte där. Jag tycker den borde ta folk till stan när bussen är på väg från flygplatsen. Man känner sig kränkt när den fina bussen bara kör förbi. Dåligt av Stadsbussarna!

Gunilla


Ovanstående hittade jag på insändarsidan i nätupplagan av en av våra lokaltidningar.
Jag stör mig inte på att den inte tar upp folk efter vägen - det gör inte flygbussen från Arlanda heller vad jag kan komma ihåg. Å vi har  faktiskt för överigt hyfsad busstrafik från den här ön in till stan. Men jag reagerar på att denna stackars Gunilla känner sig kränkt - det måste väl ändå vara att ta i?!?

Jag letade på Wikipedia och där står följande:
Kränkning, det att kränka någon eller något. Kränka är en avledning av det svenska ordet krank, 'dålig', 'sjuk'. Ordets ursprung är den germanska stammen kranka-, 'krokig'. Kränkning har flera närliggande betydelser såsom att förolämpa, vanära, våldföra sig på eller att bryta mot (till exempel en bestämmelse).
Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling, eller att göra ingrepp i dennes rättigheter eller frihet. Synonymer är förödmjuka, skymfa och såra. Kränkning kan vara en brottslig handling.

Så den stackars Gunilla blir antingen sjuk eller förolämpad eller kanske vanärad av en buss?!? Alternativt blir nedsättande behandlad av flygbussen? Eller så kan det vara så att Stadsbussar gör ett ingrepp i hennes rättigheter eller frihet?

Ja, jag raljerar och jag gör det för att jag är så trött på att folk blir kränkta kors och tvärs numera. Ord tappar sin dignitet när det helt plötsligt ska användas i alla möjliga sammanhang varse det är befogat eller ej.ps. bilden är lånad från Omnibuss AB

Ibland gör jag som jag säger åt mig

Suck, under några veckor nu har jag från och till känt mig lite nere, sliten på något vis. I dag har jag haft ont i huvudet så jag blev illamående.

Jag for hem från jobbet. Vet ju att jag måste lyssna på kroppen för att inte hamna där jag var för 6-7 år sedan.

Huvudet är bättre men det susar i öronen och jag känner mig så trött. Så nu blir jag hemma ett par dagar för jag har insett att det inte går att vänta på "rätt tillfälle" att vila. Ibland måste man ta det precis just här och  nu.

Hur gör du?!

Hittade det här hos Micke  och tycker det är läsvärt! Hur har vi blivit - stannar vi inte om en medmänniska ramlar eller ligger på backen längre?!
Så här skriver han:

En medmänniska.

Såg på morgonprogrammen på fyran här, en tjej som när hon var 31 bara ramlade ihop på gatan med en stroke.
Hennes berättelse berörde mig, hennes bild av människornas reaktion runt om henne, de trodde hon var påverkad av nåt.
Just den där grejen stör jag mig på, att per automatik tro att den som ligger på marken är påverkad, packad eller påtänd, ja, det stör mig.
Även om nu personen SKULLE vara påverkad, ska man bara skita i det och gå vidare då?

Har en bekant som var på Willys och handlade med sin familj, fru och flera ungar, plötsligt när de var klara och gick iväg med sina matkassar, då ramlade han ihop i en stroke.
Hjälpte nån dem när frugan hans försökte få upp honom på benen igen, reagerade en endaste person med att försöka hjälpa dem?

NÄ...!

De lyckades ta sig hem till sist och i två dagar gick han där hemma innan han kontaktade läkare..det blev ambulans och flera månaders rehabilitering på sjukhus.
Det var en mild stroke han fått.

Vill inte lyfta upp mig själv till skyarna på nåt vis, men ser jag en person som ligger på marken, då går jag fram och kollar läget åtminstone.

För när jag nån gång ligger där själv är jag tacksam om nån gör samma sak för mig och inte bara går vidare.


AKUT-testet:

A - Ansikte. Be personen le och visa tänderna. Om mungipan hänger – ring 112!
K - Kroppsdel. Be personen lyfta armarna och hålla kvar i 10 sekunder. Om en arm faller – ring 112!
U - Uttal. Be personen säga en enkel mening som ”det är vackert väder i dag”. Om personen sluddrar eller inte hittar rätt ord – ring 112!
T - Tid. Varje minut räknas för att rädda liv. Ju fortare behandling sätts in, desto mindre blir skadorna – ring 112!

Hej mitt vinterland!

Jamen hur det blev - vaknade till en vit värld, det var inte bara pudrat med snö utan kanske 2-3cm tjockt täcke över gräsmattan. Å det fortsätter envetet att snöa, blötsnö som tur är så den försvinner allteftersom den landar.

Så nu blir jag tvungen att ta fram dammsugaren...För annars hade jag ägnat dagen åt att åka ca 16  mil till en bortamatch.Nu behöver jag inte det för de hade ockå snö och en ouppvärmd konstgräsplan.

Jag har minst 20 bananer. Så jag kan ju baka typ 49 banankakor. Nej, har inte någon egen odling som riskerat att frysa sönder i snöfallet. Det är bananer som jag köpte i går för att laget skulle ha i pausen.

Så jag har svår beslutsvånda - baka eller städa? Jag vägrar att hinna bägge delarna! Någon måtta  får det vara så här på helgen.

Snö på er!Sköna maj välkommen...

...Jo tjena, skönheten i månaden maj tycks vi få vänta på i den här delen av världen. För i skrivande stund håller min gräsmatta på att byta färg. Från brungrå med ganska mycket gröna inslag till VIT!!!

Som den vinterälskare jag är anser jag dock att vinterväder hör hemma om vintern, inte i maj.

Himlen är mjölkvit, min fjällutsikt kan inte ens skönjas. Det känns oskönt kära maj, "vårmånaden".
RSS 2.0