Sjunga efter recept?

I mitt landsting ska det visst kunna skrivas ut även kultur på recept!
Bl a ska man kunna få sig ordinerat körsång. låter alldeles förträffligt, tycker jag.
 
Jag ska när jag om nåt år trappar ner mitt fotbollsengagemang ta itu med just körsång.
För att jag vill. Inte för att jag kan. Det finns en kör här som heter "Vi som inte kan sjunga"där ska jag vara med.
För där får man sjunga av hjärtans lust!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tablettavslutning

Doktorn sa ju att jag hade en lätt depression och jag har ätit min medicin som en snäll och lydig flicka.När jag häromsistens var på apoteket så påpekade hon att det var sista omgången av det doktorn skrivit ut.Å när jag sa att de var aptitökande så sa hon: be om en annan sort. - Ja, om jag nu ska ha fler, replikerade jag.Då förtäljde hon mig att det bästa är om man fasar ut, inte bara tvärslutar.Så jag beslöt mig för att ringa doktorn.
 
Ibland blir inte mina beslut genomförda. Givetvis så stod jag här en morgon utan medicinen . Å  sedan jag har tänkt, verkligen tänkt att ringa min hälsocentral. Men bara tanken på hur "lätt" det är att komma fram har gjort att  jag inte ens försökt.
 
Nu har jag varit utan medicin i snart två veckor.
  • Jag är inte hungrig lika onaturligt ofta
  • Jag är piggare - helt plötsligt är jag inte lika trött lika länge efter jobbet
  • Jag gör mer än sitter i soffan efter jobbet
  • Jag orkar göra matlåda till dagen efter
  • Jag känner mig t o m lite gladare

Så kanske kan jag sakta men säkert ta mig ikapp i det förfallna hemmet, kanske kan jag få bort några kilon igen. Kanske kan jag prata med doktorn en annan gång.

Dessutom så har jag sett Grey´s i kväll och även en del av Sveriges mål mot England i fotbollslandskampen. Å disken kom in i diskmaskinen, förutom handdisken som också blev gjord sedan jag gjort både middag och matlåda.

Lägger mig nöjd i kväll!

 


Träning

Idag är jag t r ö t t  - så jag försöker hålla mig vaken genom att surfa runt på nätet.
Samtidigt zappar jag på tv:n så egentligen kan vi väl säga att jag tränar på min simultankapacitet?!
 
 
  
 
                                      

Blåst

Klockan är kväll men jag ska vara uppe ett tag till. Strax före midnatt ska jag hämta min kompis Elisabeth på flygpatsen. Hon har varit till Braslien i två veckor!
 
Å normalt är jag inte så kvällstrött så det skulle inte dirket störa mig att vara uppe lite längre än vanligt mitt i veckan. men givetvis är jag trött ikväll!  Det beror på att i natt blåste det som bara den.
 
Eftersom jag sover så dåligt när det blåser så är min fasta övertygelse att jag har förlist i någon storm i ett tidigare liv.
 
Fast jag förstår ju att den blåsten vi haft här är noll och intet mot den som dragit fram över andra sidan jordklotet. Nu är det visst rätt rejäl vind som ska dra över New York mm igen, närmsta dagarna. Men inte orkan i allafall.Så lite tacksam är jag för att jag inte är där just nu.
 
 Det gör mig inte så mycket att vara ute i blåst (fast i dag var den lite väl kylig) och jag kan t ex njuta av att stå vid sjön och kolla när det blåser på sommaren. Men på natten då stör den mig. Jag vaknar av den och kan inte somna till den. Lite olustkänsla där.
 
Vad har ni för förhållande till rejäl blåst?
 
 
 

Efter Sandy, före valet och veckotidningar

Allt gick bra med Sandy, nåja det beror ju på ur vilket perspektiv man ser det...Men ur mitt så gick det bra.
Dottern är tillbaka på skolan. En skola som inte kommit igång ännu - det är många utrymmen som är utan el ännu. Det som berört dottern mest är det faktum att folk nära henne har någon anhörig eller bekant som mist allt. Precis allt.
 
Å i morgon är det  inte heller någon skola där. För då är det val i Usa. Hm, undrar om alla som jobbar är lediga också? På "min" skola däremot jobbar vi. Alltså måste jag kliva upp i morgon bitti och bege mig till mitt dagliga värv. Men så har vi ju inget presidentval att göra heller. Överhuvudtaget vet jag inte om jag behöver göra några val i morgon på jobbet, antar att det bara är att jobba på som vanligt.
 
Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Inte någon tung rysk författare, inte heller någon nyutgiven essä. Jag ska helt enkelt försjunka mig i diverse artikalar om allt möjligt. Sentimentala, lättsinniga, skämtsamma eller kanske t o m
tänkvärda och berörande. Grannen hade nämligen lagt en kasse veckotidningar på bron i morse. Lagom förströelse såhär på måndagkväll. Å det bästa av allt är korsorden!
 
Natti!
 
 
 
 
 

RSS 2.0