Sandy

Jag försöker låta bli att surfa in på Aftonbladets och Expressens hemsidor för de är fyllda med rubriker, bilder och artiklar om Sandy. Ja, ni vet den där monsterstormen som väller in över det stora landet i väst och skapar en hel del kaos och oreda.
 
I går chattade jag med dottern - som befinner sig på Long Island, ön utanför New York. Hon är hos en lagkompis i deras hus som ligger långt från vattnet och utan träd i närheten. Hon räknade kallt med att strömmen skulle gå. Å det har den nog gjort för att idag har jag inte hört något.
 
Men modershjärtat kan såklart inte låta bli att oroa sig...
 
 
 

Igen!

Jaha ja, så kom jag av mig igen. Med bloggandet. Å en massa annat också, mitt hem ser t ex ut som en smärre katastrof. Kom någon in här skulle den förmodligen på fullt allvar vilja se mig diagnostiserad.
Jag har inte haft fullt upp men mycket har det varit.
 
Jag får inget gjort när jag kommer hem från jobbet. Det dränerar mig förmodligen på så mycket  energi att jag är helt tom när jag kommer hem. Å då är det inte jobbet med barnen som sliter på mig...
 
I kväll blir det en stilla hemmakväll. Igen. Jag samlar på dem. Ibland blir de så många att det skaver lite. Men med det orediga hemmet jag innehar är det inte att tänka på att ens be någon komma och dela en middag med mig!
 

Så, nu är jag igång med bloggandet igen! Kan kanske komma igång med lite annat också då!

 

 


Snödags!

Jaha ja, inte har jag vinterdonat ännu men i morse hade snön kommit...Framemot eftermiddagen gled det över till små men blöta flingor. Det vart lite slaskigt med andra ord. Men lite småfint är det allt med snötäckt slänt utanför fönstret!

Ja, jag gillar vinter. Jag får det. Där jag bor kan det vara en fördel att vara positivt inställd till den vita varan. Men okej då - den behöver inte komma på riktigt än, en vecka eller två till kan vi ha höst.

 

 

 

 


14 oktober

Häruppe i mellersta Sverige är det mörkt nu. Å har varit en stund. På ett fjäll ganska nära mig (ja 8-10 mil är nära) så har det snöat ordentligt i natt. Marta, min bil, har fått vinterdäcken på. Men cykeln står inte under altantaket ännu ...Det haltar lite i mina vinterförberedelser, skulle man kunna säga.
 
 
 
 
 

Trädgårdsdax

I dag har det varit full fart i trädgården här! Min alldeles egen "trädgårdscoach" har varit här och hjälpt mig att plantera. Hon har röjt i sin dotters trädgård igen och det blev till en radda växter som ska ge lite insynsskydd från vändplanen utanför min tomt.
 
Vad växterna heter? Jamen hur ska jag veta det ? Min trädgårdsblomsterkunskap är rätt medioker. Det ska bli något rätt högt med gula blommande hängen/ax.
 
Å så har vi satt en annan gulblommande planta som ska skymma ett plåtskåp på väggen. Ja, den heter säkert något den växten också men jag har ingen aning om vad.
 
Förresten så lär humlorna gilla de där med hängen eller om det nu var ax...Så idag får ni den här:
 
 
 
                                                              
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0