Frustrerad

Jamen nu är det ju så att jag sitter här för mig själv med min frustration! Min dotter brukar ibland säga att jag är så negativ när jag tittar på idrott, speciellt när det är svenskar inblandade alltså...Å nu sitter jag här och är precis det.
 
När Tyskland gjorde mål på Sverige började jag genast tänka att jag håller på Norge på lördag. För då är det final och den ska jag på. Å Norge ska bara spela bort Danmark för att komma dit...
 
Ja, matchen är inte slut än, just nu är det halvtidsvila. Men frustrerad är jag.
 
 

Tänk om tanken kunde räknas!

Jamen nu är det sol och varmt även i Jämtland igen!
Jag slöar och röjer. Funderar på om jag måste göra ett datorschema - dvs ett schema där jag är stenhård med mig själv och bestämmer exakt vilket klockslag och hur länge varje pass vid datorn får bli. Just nu är den alltför ofta min flykt från det jag behöver göra.... Å det blir lätt lite för långa stunder.
 
Just nu håller jag på röjer en bokhylla som såklartt innehåller böcker - men det vara bara en bråkdel av det som fanns där. Kruxet är att den blev helt tömd för nåt år sedan i syfte att ev transporteras i väg. Det blev inte av så sedan började det ramla dit lite allt möjligt. Nu ska hyllan vara kvar, men definitivt inte allt som är i den!
 
Å medan jag sitter här och skriver så hoppas jag att den på något underligt vis lyckats bli färdigröjd och att allt som inte ska vara i den hamnat där det ska vara. Det sägs ju att det är tanken som räknas...Herre jisses vad fint och välstädat jag skulle ha överallt om det var så! För tänka på att jag behöver hålla efter både här och där, det är jag bra på.
 
 
 

Ork slut

Efter min maratonkörning tog jag slut... Inge ork till just något, tvingade mig ut att promenera igår. Packa upp har tagit två dagar! Tvättat är det men inte städat.Däremot har jag bakat bullar, lätt nödvändigt...Jo, men nästan för det är till morgondagens fotbollsmatch.
 
Usch och fy, jag tycker jag har grejer överallt!Hm, undrar om det är dags att satsa allvarligt på att varje vecka se till att det  hamnar en kasse eller två med gammalt rat på återvinningen? Jag kan försöka de närmsta två månaderna, ska vi säga så? Att jag i slutet av september ska ha varje vecka levererat minst två kassar antingen till återvinningen eller Röda Korset?! Ooops, vad har jag lovat nu...
 
 
Det blåser hos oss här idag, rätt rejät en stund. Men det är säkert bra för någonting, potatisen kanske? Det som är störigt med blåst är när jag ska sova, har lite svårt att komma till ro då. Jag inbillar mig att jag förlist i någon storm i ett tidigare liv. Alternativt eller i ett annat liv varit utsatt för tortyr - envetna droppande kranar klarar jag inte av. Eller så är jag i detta livet bara extra känslig för stormar och droppande.
 
Jamen nu har jag väl lyckats fördriva lite tid, kanske ska jag försöka fortsätta evighetsplocket i mitt enkla käll........
 

Hemma!

Nu är jag hemma och ska försöka ägna dagen åt att packa upp och tvätta. Det ska bli kul...näpp. Det är baksidan av semesteri - inte att komma hem, men att ta rätt på packningen.
 
I Göteborg var jag en av sextontusen på Gamla Ullevi - det var en mäktig känsla. Å kvällen efter var vi i Växjö tillsammans med ungefär hälften så många, det var också mäktigt.
 
Därefter har jag varit i Huskvarna och förlustat mig med väninnans goda mat och fint väder. I går gjorde jag en maratonkörning  - från dit till hit tog det 11 timmar och 45 minuter...Men med ljudbok så går det bra!
 
Jag har fortsatt semester, på hemmaplan. Jag ska vara lite turist i eget län nästa vecka, det kommer en kompis från USA till dottern och henne måste vi ju visa vår fina republik! Antar att vädergudarna sparat det fina vädret tills dess - här har det tydligen varit mest regn och så lite mera regn på det.
 
Nu blir det kaffe i favvomuggen!
 
 
 

Solen och jag är i Göteborg!

 
Här vilar mina fossingar en stund i grönområdet bakom Stora teatern i Göteborg. Solen sken.
 
Jag och dottern startade dagen med lite motion - uti Kålltorp någonstans, tror jag, haha. Där var det morgonsol.
 
Sedan gick vi i stan och lite shopping blev det. Bäst var han i Saluhallen som fick min dotter att tycka att oliver, i allafall gröna i vitlöksmarinad, är helt okej! 
 
Vi avrundade dagen i stan med ett glas vitt vin. Smakade gott i kvällsolen.
 
Därefter for vi tillbaka till det jag tror är Kålltorp. Här har vi lånat en lägenhet av en guddotter till mig, normalt så går hon i skola  här men f n är hon hemma i republiken och sommarjobbar.
 
I morgon blir det ett besök i Slottskogen, hoppas det fina vädret håller i sig! Speciellt frampå kvällen för då ska vi på fotboll! (För dig som inte har någon koll; Sverige spelar sin öppningsmatch mot Danmark i EM. I morgon, här i Göteborg). Å det ser jag framemot - ett fullsatt Gamla Ullevi blir det! Heja Sverige!
 
 

Undrar ni hur jag gjorde?

Mm, jag fick till det. Köpte en lite söt hjärtformad skål och la i gelehjärtan. Till brudparet. Å jo, jag satte in en slant också.(Eller vi  - för dottern var ju också med på det hela.) Å på det egen tillverkade kortet skrev jag att vi satt in en slant. Men inte summan, lite överraskande ska det väl vara för dem? Ni kan ju få reda på det däremot - vi gav 500 var. Kan ses som lite snålt kanske - men det är nog ungefär vad vi lagt om vi köpt en rejäl present.
 
Jag glömde ta kort på presenten - den var inslagen i cellofan och både snörena och kortet gick i rött och blått. Faktiskt så var jag riktigt nöjd med min inslagning!
 
Det var min systerdotter som gifte sig, hon och jag har alltid haft en särskild relation, att vara moster är liksom lite annorlunda än att vara mamma eller syster. Det utgick jag ifrån i mitt tal till bruden och hon blev berörd och glad av talet - det såg jag och det var precis så jag ville det skulle vara.
 
Brudgummen hade gjort en bok till sin brud - där han skrivit en massa alldeles fantastiska saker om hur mycket och vad hon betyder för honom. Å när jag läste den så vart mosterögat allt lite blött.
 
Mitt i natten kom jag hem och nu sitter jag här och ska ta itu med mitt liv - semesterlivet. Fast först, före packningen, ska jag rensa kylen, tömma soporna och städa av lite. Så det kommer att ta en del av dagen...
 
 
 

Bröllop...

...ska jag på om lördag. Det känns roligt, jag ser framemot det! Middagen efteråt är på en av stadens anrikaste restauranger så det blir nog gott!
 
Nu har jag lyckats hitta mig en klänning, smycken som passar till har jag men inga skor...Fopptofflor är inte okej va? Okej, skoproblemet kan jag kanske lösa själv men jag behöver er hjälp med en annan grej. Nämligen presenten. Brudparet har önskat sig en slant så de kan fortsätta investera i sitt hus. Å då undrar jag - hur mycket är kutym en sådan gång? Ska det vara ungefär motsvarande middagen eller mer eller minre?  O.s.a!

RSS 2.0