Fredags-puh

Puh, ska snart krypa ner i sängen - men jag puhar för det är så varmt...Jag vet - inte klaga!  Men det gör jag i allafall för jag vill ha det lite svalt när jag ska sova!
 
I kväll har jag klippt gräset, det var lite längre än långt för att vara gräsmatta. Fast gräsmatta är ju synd att kalla den. Det är mest maskrosor.två  Å det är ju envetna som bara den, en del körde jag över både två och tre gånger och ändå sticker stjälken upp efteråt.
 
I morgon är det dags att fara iväg med fotbollen. Å det ska enligt prognosen bli ca 15 plusgrader under matchen. Kan ju vara rätt skönt både för publik och spelare.
 
Hoppas ni får en skön helg med massa bra stunder!

Nya grejer!

Nu ni är frysen fylld och tvättmaskinen likaså. Jag är så nöjd, bägge är nya för dagen! Å det är fantastiskt så nöjd jag känner mig - av döda ting som hushållsapparater/maskiner.

I morgon kommer snickaren och ska kolla köket och det finlir soom behöver göras där efter renoveringen, för flera år sedan...Typ fyra.
 
Jo, det är helt okej att säga att jag är lite seg på en del grejor. Det blir lite bergsaktigt att ta sig över innan jag kommer till skott. Men när jag väl gör det så bestämmer jag mig rätt fort. T ex så var jag bara på en affär och kollade frys och tvättmaskin. För att jag orkade bara inte flänga runt och jämföra priser. Dessutom blev jag bra bemött och han försäljaren försökte inte pracka på mig det dyraste. Å då blir jag en intresserad kund.
 
Nu ska jag hänga tvätt och sedan lägga in en ny tvätt innan jag ska bege mig mot sängen. Nej, jag ska inte köra tvättmaskinen under natten. Upptäckte en kul finess när jag läste bruksanvisningen - jag kan förinställa den så den går igång om 3, 6 eller 9 timmar! Måste ju prova det såklart!
 
 
 
 
 

Vinst både då och nu!

Vinst skulle det stå i förra inläggets rubrik.
 
Nu till denna dagen, som varit varm men jag har hållt mig mest inomhus...Har försökt röja men inte kommit igång så bra.Mest lite sporadiska insatser. Desto bättre jobb av mig från det sk soffläget som jag haft mest hela halva dagen.
.
Bara så ni vet:Jag har tagit Tre Kronor till VM-final!
Det är faktiskt sant! För jag har kollat på hela semin och det blev 3-0 till Sverige. Det gick knackigt i början av turneringen men så klev jag in i tredje perioden i kvartsfinalen...Då började jag titta och det var precis vad Tre Kronor behövde. Så idag såg jag hela matchen. I finalen vilar således ett stort ansvar på mig, Enroth och Sedinarna.
 
Robin, du däremot får klara dig själv -  jag kommer att städa under Melodifestivalen. Fast jag kan ju lyssna till TV:n förståss, om det nu kan hjälpa.        
 
 
 
 

Vint och ändå inte kul.

En söndag med fotboll. Som slutade med rejäl seger  mot den förväntade seriejumbon.Jag är sur ändå. Därför att just nu så trivs jag sådär med mitt fotbollsengagemang. Det är inte lätt att samarbeta med ett gäng karlar som kan allt, vet allt och framförallt vill ha koll på allt. Samtidigt som de förklarar hur fruktansvärt mycket de gör, så mycket tid de lägger ner på föreningen.
 
En del hälsar bara på dem som f n så att säga gör som de säger och inte uttrycker någon egen åsikt. Eller börjar rya som svar på en enkel fråga. Bägge sakerna har jag sett exempel på idag.
 
Jo, det kan vara så att jag inte är lika duktig som de är, att de har fog (?!) för sina dryga attityder mot både mig och andra.Jag tror mig dock veta att jag inte åtagit mig något som jag inte klarar av. Dessutom har jag från fler än ett håll fått bra respons på mina åtaganden. Å då blir jag helt enkelt fråntagen ett av dem - antagligen för att någon inte hade totalkoll på vad och hur jag gjorde så det fungerade...Kanske fick jag lite för mycket positiv respons av laget och tränarna?
 
Jag har det här året kvar på min mandatperiod i styrelsen och den kommer jag att göra. Men sedan får det vara bra. Jag kan tänka mig att hjälpa till på någon match då och då men inte mer. För jag vill inte vara en del av den här kulturen.
 
Det är kul med föreningsliv men inte just nu. 
 
bollar,fotboll,fotbollar,fotografier,sporter,sportutrustning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klämfredag eller juldag?

Jag har jobbat denna sk klämdag. Rätt skönt faktiskt. Lite barn och gott om tid!
Hemma har jag mest slöat - läst och tittat på tv.
Funderar på om det är sängdags snart.
En annan fundering jag har är om jag ska träna i morgon...Borde, ska, måste!
I går träffade vi fd svägerskan min och alltså dotterns faster, dessutom de tre barnen.Vi bytte julklappar...för 2012.Så idag har jag egentligen juldag!  :D Här varar julen m a o lite längre än fram till påska!
Nu gäspar jag stort mellan varje mellanslag känns det som, så: Godnatt!
 
 
 
 
 
 

Långt emellan nu!

Nämen hur gick det till - att det blev flera veckor mellan inläggen igen?!
Livet travar på och ibland verkar det vara rena rama galoppen...Å ibland är det så segt, så segt. En stor anledning till segheten är jobbet - som jag inte riktigt trivts med den här terminen. Har känt mig lätt ovälkommen, vågat vara obekväm och påpekat en del, haft lite för få pedagogiska uppgifter och varit helt klart mer önskvärd om jag haft snopp. (Å då med automatik både mer muskler och styrka tydligen, å då är jag ändå rätt stark för min ålder och längd!) Men jag ser ljuset!!! Till hösten är jag tillbaka med den personal jag trivs bättre med och med de lite äldre barnen.
 
Men jag förvånas fortfarande över chefers konstiga tilltro till att de vet så mycket om jobbet ute på avdelningarna när de aldrig är där och när de inte lyssnar på alla!  Det finns lärare som bedriver en gedigen lobbyverksamhet för hur de vill ha det och då blir det så! Visst är det hemskt?
 
Nu ska jag försöka hålla lite tätare nivå på inläggen.
 
 
 
 

RSS 2.0