Lat, nöjd men trött...

Jaha, tillbaka i slöträsket. Orkar bara läsa bloggar, inte kommentera Hamnade i soffan igeeeeeeeeeeen! Skärp mig.
 
I helgen var jag till Dalarna och träffade en barndomsvän. Vi växte upp tillsammans i många olika sammanhang, våra föräldrar vara mycket goda vänner. Jag och hon jag träffat i helgen är lika gamla sånär som på några månader.
 
Vi har återfått lite kontakt genom att vi setts hos hennes föräldrar (vilken ynnest att ha sina föräldrar kvar i livet, saknar mina, ibland så det gör ont). Å nu har vi tillbringat en hel helg tillsammans. Jamen alldeles fantastiskt - vi har pratat i kapp oss om våra liv, pratat mycket om nuet och ätit gott, suttit upp länge. Men disciplinerat klivit upp om morgonen och haft aktivt dagsprogram utan jäkt.
 
Det är ändå en konstig känsla - att kunna umgås i drygt två dygn och ändå aldrig känna sig obekväm med varandra. Efter så många år. Hon flyttade redan inför gymnasietiden och därefter bildade hon familj. Jag hälsade på henne en gång minns jag. Jag kommer ihåg att jag fick jättemycket äpplen med mig hem och att vi då - som nu - åt hjortron och camembert. Vad vi gjorde f ö minns jag inte. Hon kom inte ens ihåg att jag varit dit...Men den här helgen kommer nog ingen av oss att glömma på den här sidan åldersdemensen!
 
Å vi försökte verkligen komma i säng i dräglig tid - typ sen kväll...men det tog flera timmar från tandborsten till godnattet. Vi hade ju så mycket att ventilera!
 
Så ikväll är jag dvärgen Trötters lillasyster, tror jag. Funderar starkt på att gå och lägga mig. Så att; godnatt!
 
(bilden på "brorsan" lånad från internet)
 
 
 
 
 

Galadags!

Nu ska jag till att "stassa" upp mig inför den årliga inhemska fotbollsgalan!
Fast först ska jag köra dottern till förfesten tjejerna i laget ska ha.
Inte alla kvällar vi sedan sammanstrålar på samma fest, jag och dottern.
Å absolut inte alla dagar vi har klänning på oss bägge två!
 
 
 

Vakna tanter

Åhå, så blev det söndagkväll - det var nästan dess morgon när jag la mig...
Det var en lyckad kväll med mycket god mat, bra prat, härligt skratt och goda viner. Dessutom så hann vi med två rundor av både Alfapet och Plump.
 
Hon som skulle åka hem med nattbussen 23.45 hon fick åka med den som gick 01.15 i stället! Å vi två andra och en hund promenerade henne till hållplatsen. Då var det frisk och lite kall luft. I morse var det några centimetrar snö på backen. Det gillar jag!
 
Jubilaren bjöds så nära jag kan komma på en hotellfrukost på förmiddagen. På eftermiddagen promenerade jag runt "mitt" berg innan dottern kom på middag. Trevligt!
 
Vi avrundade vår lilla stund tillsammans genom att fara till kyrkogården och tända ett ljus för pappa/morfar vid minneslunden.
 
Nu sitter jag i soffan och mår gott efter en härlig helg. Tänk så trevligt tre tanter kan ha tillsammans!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firande

I morgon ska jag gör ett röj- och städryck igen! Å laga lite mat. För på lördag har jag gäster.
Vi blir tre stycken kring bordet.
 
Två av oss firar den tredje, som fyllde 60 i början av sommaren. Det kommer att bli en kul kväll!
 
 

RSS 2.0