Liten semesterrapport 1

 
Första semesterdagen ska vara lugn. Har jag hört. Så jag började med nogrann läsning av LT, lokaltidningen, sedan klev jag upp och åt frukost lääänge. Sedan bryggde jag mig en kopp kaffe. Den och en kaka, dagen till ära, tog jag med mig till sängen. När både kaffet och kakan var slut låg jag kvar, det var rätt skönt. Funderade på om det är okej att ligga kvar tills det är dags för lunch?
 
Men det blev inte så - en vänninan messade och undrade om jag skulle komma in till stan och träffa henne och en till. Sagt och gjort - det blev en sallad med räkor, kaffe och surr. Härligt.
 
Sedan tog vi en kik på Indiska - vilket resluterade i en blus och en klänning/tunika för min del...Absolut nödvändingt som ni förstår!
 
Nu har jag suttit alldeles för länge vid datorn. Till mitt försvar kan jag säga att jag fått några måsten gjorda. Nu är det dags att beta av lite mer på dagens lista. Men jag jäktar inte precis - jag har ju semester!
 
 
 

Nu!

 
Nu njuter jag av vetskapen att tre veckors semester väntar!
 
 
 
 
 
 
 

Midsommardagsslö

Idag har jag slöat i sviterna efter midsommarafton. Bara varit och zappat på tv:n och bläddrat runt på datorn. Det enda vettiga jag lyckats göra är att starta en tvättmaskin och både röjt undan och hållt efter i köket.
 
Näe, jag hade ingen väldig midsommarfest - jag är nog bara trötter i både knopp, kropp och själ. Igår var det bara jag och  dottern här - vi åt en rätt traditionell midsommarmiddag med sill till förrätt, lax till huvudrätt och sedan jordgubbar till efterrätt. Så smånningom for hon iväg till en kompis och jag tog ett glas vin och imponerades av Frankrike - men även av Schweiz som inte gav upp trots underläge 0-5, matchen slutade 5-2. Ja, jag pratar om fotbollsVM för herrar.
 
Om jag inte tar tag i mitt liv kommer jag att bli ett pösigt vrak snart. Jag verkar ha sluta att träna och jag äter alldeles för mycket och fel. Ju mer stressad jag blir desto mer äter jag...Så då får jag väl ta och skärpa till mig. Jag vet att jag mår bättre av att röra på mig och inte äta så fort och fel...Men det är de första grejerna som får stryka på foten när tillvaron blir för mycket. Å det är då jag behöver träna och äta lugnt och bra som bäst!
 
Jag har rätt mycket semester i sommar - oplanerad till sitt innheåll nästan hela tiden så jag får väl försöka planera in lite träning och bra mat då. Så jag kommer in i rätt trall, för då trivs jag bättre med mig!
 
 
 
 
 

Attans lång dag

I morse började jag klockan 06.30. Min rast hade jag mellan 11.30 och 12 - på papperet, 10-12 minuter av den åtgick till att besvara arbetsrelaterade frågor från en kollega, som egentligen också hade rast...men saker måste göras även i den "tärande kommunala " verksamheten!
 
Klockan 15 slutade jag. På papperet. Vid 15.30 satte jag mig och gjorde de brådskande,vrålakuta listorna om sommarlovsmaten. Hur många barn ska mat, hur många personal och vilka har specialkost. Det tog 2 timmar och 45 minuter innan det var klart, kopierat och inlämnat. Jag avslutade min arbetsdag med att knappa in min övertid i vårt lönesystem.
 
Mina lagliga pauser har jag inte haft en möjlighet att ta. Så idag är det absolut ingen risk för den s k kaffedarren. Dock smet jag iväg på toaletten två ggr...
 
Det är inte alla dagar det är lätt att vara anställd...
 
 
 
 

RSS 2.0