29 maj

Livet går på. I hundraåttio knyck...Å lärarna är hyperstressade och smågriniga. 
Å förra fredagen var det ett derby - som tjejerna vann. Inte bara målmässigt utan i varje lagdel var de bättre. Å idag är det dags för ny match. Mot ett lag som vann i en träningsmatch mot "mitt" lag - efter att ha packat minst fem spelare i backlinjen...
Solen skiner och det gör fotbollstittandet behagligare. 

1-0

 
 
Härlig fotbollsdag i dag! Vi* slog serieledarna med1-0,deras första insläppta mål och första poängtapp på hittills spelade 5 matcher.  Så nu är alla glada och nöjda.Utom dom förståss.
 
 

* med "Vi" menar jag förståss mitt favvolag, inte att jag var med på planen... :)
 
 
 

Fotvårdad

Nu är semestern snart slut och livet övergår till helg. Denna semesterdag har jag bakat lite och tränat och så det bästa av allt; fotvårdats! Så nu skulle jag nästan vilja ligga skavfötters med mig själv för att kunna pilla lite på fötterna. Herre min dag - de är lena som...ja ni fattar va?
 
Fotvård borde jag unna mig oftare än  jag gör. Nu blev det i allafall av och det var värt varenda krona! Närmare bestämt 580 stycken...Å jag kan inte låta bli att undra hur de står ut - fotvårdarna alltå. Är det verkligen kul att karva på diverse olika, skrovliga och raspiga hälar och tår?!  Andras hälar och tår dessutom, mina egna kan jag stå ut med och jag kan ibland massera dotterns fötter men där går gränsen.
 
Helgen ska jag ägna åt fotboll på lördag och stugan på söndag. Ja, det tar mest hela lördagen med fotbollen eftersom jag ska vara där och "bry mig" både före och efter matchen.
 
Ha en skön helg!
 
 
 

Jag får ha semester!

Tog mig lite semester igen. Det är skönt att dutta ut några dagar ibland. Den här gången dock med lite blandade känslor.
 
Jag fick mig en liten skrapa av en av lärarna igår - jag och min kollega är tydligen borta för mycket. Jag ska även vara borta en beordrad dag för schemaläggning av sommaren och en dag för fackligt åtagande framöver. Min kollega har tid avsatt en halvdag/vecka för att driva vårt skolgårdsprojekt. Å hon ska också ha semester. Vi har faktiskt båda semestertjänster så vad är problemet?
 
Problemet är nog snarare att den ena läraren ska, för andra gången, denna termin vara ledig för att fara på utlandssemester...Hon tar ut komp, tror jag. Att då min kollega också skulle vara ledig hade hon nog förträngt.
Den andra läraren ska i anslutning till detta på studier och dessutom ta ut några kompdagar för studier. Samt syr dotterns balklänning och fiaxar inför hennes student. Någonstans mitt i allt detta ska hon lämna in sina studieuppgifter.
 
Så jag och min kollega har bestämt att den där skrapan bottnar i deras frustration över sina egna situationer. Vi beslöt att jag får njuta av min semester och hon så smånnigom av sin.
 

Sköna söndag

Det är skönt med helg, speciellt den här eftersom det var städat och klart redan i torsdags. Då var jag uppe klockan 06 och dammsög...En kollega skulle sova över här eftersom vi skulle ut på lokal och hon har ett antal mil hem.
 
I går var jag ut på lokal igen - ibland är det liksom ingen hejd. Då åt jag grillad lammfilé, satan-i-gatan - så gott det var! Jag äter inte lamm annat än på restaurang, där smakar det aldrig ull.
 
Idag har jag tagit en promenad och hämtat hem min lilla bil, som fått "sova över" hos min kompis. Vädret är gråmulet och emellanåt lite småregnigt. En härlig dag att bara sitta i soffan utan att ha dåligt samvete för det.
 
Att i morgon ta sig an arbetsveckan i vetskap om att jag både lämnat och kommer hem till ett välordnat och städat hem lockar. För att det ska bli verklighet är det väl lika bra att jag håller mig här i soffan?!?!?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

april, april

Snigel skrev att hon hade majväder i april och aprilväder i maj. Ja, så är det nog här också. Det har blåst kallt som ..., haglat, snöat, varit värmande sol om vartannat här nu i maj. Ungefär som det är i april. Fast inte i årets april för den var som maj. Å maj är som april. Är ni med?
I morgon kan det bli rentutav februari - SMHI har utfärdat en klass 1- varning vad gäller snön som ska komma i natt. Fast jag tror och hoppas att den kommer mer i neråt Härjedalen och låter min ö vara. Jag har ju sommardäcken på!
 
 
 

Fotbollsväder

På långfredagen hade dotterns fotbollslag, tillika mitt favvolag, hemmapremiär för säsongen. I strålande sol, folk satt i t-shirts och njöt. (särskilt dem som har samma favvolag som mig - de fick både sol och vinst!)
Idag var jag och kollade på ett annat av stadens lag, i samma serie. Då var det ylleunderställ, tjock jack, överdragsbyxor, mössa och tjocka handskar på. Därtill svepte jag om mig en filt!
 
Så snabbt vädergudarna kan ta ur oss villfarelsen om att det är vår. Jag är dock rätt luttrad - tro inte att jag har plockat undan vinterkläderna ännu!
 
 

RSS 2.0