Häpp!

...där blev det ett uppehåll igen. Ett uppehåll fyllt av jobb och fotboll.⚽⚽⚽
 
Roligast var fotbollen. En kvalmatch på hemmaplan av vilken jag missade inledningen pga av att jag är lite "boss" över arenagruppen. Vilken i sin tur sköter entre, lotteri,fika etc. Så jag missade första målet. Vilket gjordes av motståndarna, himla onödigt. Sen gjorde de ett till...Men sen, då kom vinnarskallarna fram och utjämnade till 2-2.
 
Returen blev en härlig match i Kalix, vi vann den! 0-1 blev resultatet. Å det räckte. Ända till Elitettan - näst högsta serien i svensk damfotboll!  👍 
 
Så nu är tjejerna välförtjänt omskrivna och omtalade i vår lilla stad. Själv är jag trött för nu är klockan mitt i natten och jag ska snart kliva upp. Jag ska till Stockholm och tåget avgår 05.47....🚂
 
 
 
 

Mera mobil

 
 
Det är höst. Med höstregn. Höstförkylningen frodas också. Så jag vilar kroppkakan härhemma sedan igår mitt på dagen. Hosta gör ont i hela kroppen...
 
Å så den förbaskade mobilen då - fick först ett sms från verkstaden i måndags att mobilen anlänt.och sedan ett mejl på tisdagen från expediten på Teliabutiken om att hon glömt skicka med felbeskrivningen - så hon bad mig skriva vad det var så vidarebefordrade hon det. Idag kom ett mejl från verkstaden om att displayen är spräckt och det går inte på garantin.
 
I mejlet stod också att man kunde söka på hemsidan så fanns det en bild på skadan på just min mobil. Sagt och sökt, men ingen bild. Lätt, nåja lite mer än lätt, irriterad så ringde jag till verkstaden. Fick vänta i telefonkö...Jodå jag kom fram till slut. Å enligt vad hon i kundtjänsten sa så hade teknikern skrivit att det var en spricka i displayen och så försökte hon hitta bilden hon också. Jag hävdade att det inte fanns någon spricka i den när jag lämnade in den. Det är i den inre displayen sa hon då. Men si det fanns ingen bild där! Men hon hävdade att eftersom han skrivit att det var en spricka så var det inget som går på garantin.Å det går inte att åtgärda felet om inte de får byta display först,för nästan 2000 kr...
Hon sa att hon skulle skriva till teknikern så skulle bilden ligga ute i morgon.
 
Jag har en försäkring på telefonen men den lär det väl vara rejäl självrisk på för dylikt. Nu funderar jag på om det finns någon konsumentlag som gäller...Borde vara Telias skyldighet att bevisa att det är jag som skadat mobilens i n r e dispaly (hur fan jag nu skulle ha kommit åt den?!)  tycker jag. Men jag har en jäkla hosta så jag kanske inte kan tänka klart just nu!
 
Tänker ligga i soffan och zappa i morgon också.
 
 
 

Kan det hänga ihop?

Eftersom jag har haft fullt upp med tidskrävande saker, som t ex byta lampa i bilen och lämna in mobilen på Telia har jag inte hunnit träna...eller jag har prioriterat bort det för att få andra saker gjorda.
 
Nu visade det sig att det var väldans tidskrävande att byta lampa i bilen. En kompis hjälpte mig att få ur halvljuslampan som var paj. Det var inte så lätt som vi trodde, fransoserna kan sina saker när det gäller att krångla till det i motorutrymmet! Kvällen efter var jag dit med en nyinköpt lampa...nu började det verkliga krånglet - att få dit fjädern vi "lyckats" ta loss samtidigt med den trasiga lampan... Tredje kvällen ordnade det sig, med hjälp av internet och lite egna lösningar från min kompis. Å nog är det lite "själva f-n" att det inte ska gå att med några enkla grepp byta en lampa?!?
 
Nästan lika tidskrävande var det att lämna in mobiltelefonen...Jag har köpt min telefon på Telia och jag har mitt abonnemang där, för att Telias nät funkar bäst i den här delen av Sverige. Dessutom så tycker jag det är bra att kunna få träffa en livs levande och dryfta telefonproblemen med. Meeeen, 50 minuter fick jag vänta...Visserligen så var förklaringen, enligt expediten, att de hade tre personal sjuka. Jag har de senaste gångerna aldrig väntat mindre än 30 minuter. Det verkade hon inte riktigt tro på eller så var det precis det hon gjorde. Å visste att det är den normala kötiden. Jag bad om att få en lånetelefon men si det var tji. De har 100 st och alla var utlånade! Hon sa att folk inte kommer in och hämtar sina reparerade mobiler när de är klara. Det gör med automatik att lånetelefoner saknas. Hm, inte så konstigt - folk kanske planerar in det till en dag de har tid att köa...Dagen efter fick jag ett mejl om att det fanns en lånetelefon. Å då stod jag exakt 30minuter och väntade på min tur - för ett ärende som tog ca 1,5 minut!
 
Nåväl - kontentan av detta inlägg är att jag åkt på att bara vila och snyta mig sedan fredags eftermiddag, febern har varit på besök och orken blä. Kan det vara så som det sägs att lagom dos träning håller en friskare?!? Att det hänger ihop. 
 
 
 
 
Ps. Gruvar mig redan för när min mobiltelefon kommer tillbaka...inte för vad det blir för besked om den utan för att då måste jag köa igen...
 
 
 
 
 
 
 
 

Oktober=utgifter

Ny månad idag, hej vad det går undan! 
Å jag får nog omvärdera det här med köpstopp...det passar inte riktigt just nu. Behöver en ny toastol, en dator och förmodligen en ny mobil. Fina utgifter det. Så okej det blir nog lite köpstopp ändå. På allt annat utom nyss nämnda pryttlar. 
 
Annars är allt bra!
 
 
 

RSS 2.0