Lite bättre

Inte lika ljudtrötta öron men vilade både dem och resten av min lekamen en timme även idag. Klarade faktiskt av att ha radion (P1) på i bilen hem vilket jag inte gjorde i går.
 
Itrimträningen valde jag bort idag också till förmån för en runda runt vårt berg. Det tar nästan 1,5 timme att gå runt. Promenader tar tid men rensar knoppen rätt bra, jag kan resonera lite med mig själv och njuta av vyerna. Jag tror att jag tankar lite ork.
 
 
 
 
 

Ljudbrus och öronpuls

 
Idag var det planeringsdag och vi var tolv stycken som satt och försökte få till tillvaron med schema och annan logistik. Mycket prat m a o. Lunch intog vi på en populär lunchrestaurang i närheten. Ljudnivån i en fullsatt lunchrestaurang  - tänk er, ljudbruset av röster, bestickskrammel etc konstant i nästan en timme. Tur att torskryggen var så god - annars hade jag nog gått ut därifrån innan jag ätit  upp. 
 
Jag försöker stå  ut. Med alla ljud. Mina öron börjar susa och till sist pulserar det i dom. Så när jag kommer hem ligger jag i total tystnad och mest bara stirrar i taket.
 
För tio år sedan gick jag nästan in i väggen med ljudkänslighet som följd av det. Den har aldrig försvunnit helt utan varierar i intensitet utifrån hur jag för tillfället är i eller ur form. 
 
Men nu är jag lite oroad - det har varit sus och brus i ungefär en vecka. Å då har jobbet inte dragit igång på riktigt än! Så pass att jag avstått från att träna - orkar inte åka från jobbet till Itrim där musiken flödar (och i normala fall peppar mig att ta i lite till).  Det blir oftast minst en timme liggandes på sängen istället innan jag känner mig "avbrusad". Mm, jag vet att det inte är riktigt bra tecken.
 
Så ja, semester nästa vecka är nog bra, jag ska bara njuta av mig och några vänner och god mat i förhoppningsvis varma sydsvenska sommarkvällar. Tänker inte ta med mig stövlarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Väder

Ja, nu har jag jobbat en vecka och ska så göra en vecka till.Sen har jag en veckas semester. Lyx va?
 
Vädret, detta älskade samtalsämne i Sverige, verkar vilja fortsätta vara lite varmt. Så det kan bli en behaglig skolstart för de små liven. Det kan vara så att jag minns fel men jag tror att det alltid var bra väder när mina höstterminer startade...
 
Fast jag är ju inte så väderberoende, jag bor där jag bor och det innebär att jag inte kan räkna med att somrarna ska vara helt igenom soliga och varma som den i fjol. Det är faktiskt nästan bara jag som är så klok! För det vimlar av människor som gnäller på sommarvädret och ändå har de, precis som jag, valt att bo i denna landsände.
 
Däremot kommer det att bli ett evigt gnöl och gnäll från min sida om inte den blir bättre än senaste åren! Men det tar vi då! 
 
 
 
 
 

Läckervecka!

Nu är den slut. Semestern alltså. Å mitt hem ser fortfarande ut som ett slagfält...Så fort jag plockar undan nåt ställs nåt annat ivägen.Idag är hallen full av väskor.Dels från sista semesterveckan och dels från dagens insats. Blir lite trött på mig.
 
Jag  har ägnat nästan hela sista veckan åt att vara i stugan, så skönt! Äntligen kom jag igång med att läsa också så en regndag avverkade jag en bok och är nu inne på den andra. Jag brukar semesterläsa men i år har det varit trögt. Tills nu då.
 
Jag både inledde och avslutade min stugtur med att ha kompisbesök.Med den ena åt jag surströmming. Med den andra kräftor. Så nu är dessa läckerheter avnjutna och livet kan fortgå mot höst.
 
Dagens insats var det ju också viktigt att informera er om! Jag haver idkat husmorssyssla av klass - jag har manglat en massa sänglinne och kökshanddukar!
 
Så nu ska jag förbereda mig mentalt för att arbeta imorgon och göra så i veckorna två...sen tar jag lite semester igen! Några dagar bara. För att jag vill. 
 
                                                 
 
 
 
            
 
 
 
 
 

RSS 2.0