Årsafton

 
Då var det dags igen - att avsluta ett år och gå in i ett nytt!
 
Jag har haft en härlig julledighet även om dottern for till sin pappa. Men vi hade vår jul några dagar innan hon for - vår julaftonsmorgon med alla ljus och paket i strumpan och ett under den lilla granen. Å en julig frukost tillsammans som avslutades med glögg och saffranskaka. 
 
Jag har både hunnit vara ledig och jobbat. T o m jobbat övertid... Den tar jag ut i pengar - kan väl vara värt lite en timme så där dag före afton va?
 
Om några timmar ska jag till kompisar och fira nyår, jag är förmodligen den enda singeln men i det här sällskapet är jag bekväm med det. Å jag vill varken vara själv eller ensam på nyårsafton. Jag skulle kunna välja att vara själv på julafton men inte på nyårsafton. Då skulle jag känna mig ensam.
 
Jag skriver ingen sammanfattning av året som gått och funderar inte så mycket på det som kommer heller. Det brukar visa sig vad det blir av det. Det jag vet är att jag kommer att få köpa mig ett par kängor/boots men sedan blir det stopp. Köpstopp. 
 
Jag provade det för några år sedan och det var rätt intressant att se vad lite jag egentligen behövde. Det räcker långt med mat!  För det får jag köpa och så eventuella födelsedagspresenter - om jag inte hittar nåt i gömmorna som passar jubilaren. 
 
Hur tänker ni inleda ert 2016? Jag kör inte nyårslöften - det brukar gå åt pipsvängen. Köpstoppet beslutade jag mig för redan innan jul - att inte handla nåt efter nyår och tre månader framåt. Min jobbarkompis han är lite skeptisk och det är ju bra, för det triggar mig! 
 
Ha nu ett bra slut på gamla året och gå med glatt hjärta in i det nya! Det blir bra!
 
 
 
 
 
 

24 december

 
 
Hoppas ni får en härlig julhelg!
 
 
 

Reflexioner

Ja, jag vet att det stavas reflektioner men just idag, i det här inlägget är reflexioner den rätta stavningen!
 
Jag kör oftast bil till och från jobbet. Således händer det att en och annan gångtrafikant hastar över gatorna jag trafikerar.I bästa fall hastar de över på övergångsställena. 
 
En del bär mörka kläder. En del bär mörka kläder OCH reflexer. Jisses vilken skillnad det är på hur lätt de är att upptäcka dem och hinna stanna i tid.
 
Ute på landet har jag känslan av att fler använder reflex, t  o m reflexvästar. Vilket vi bilister är tacksamma för. Väldigt tacksamma, för jag tror inte att det ingår i någon bilförares dröm att köra på en annan människa.
Varför är det så svårt att komma ihåg reflex även om man bara ska gå ut på stan en sväng?
 
Jag glömmer också. Precis som du kanske? 
Ska vi ta och skärpa oss lite kanske?
 
 
 
(bild lånad från internet)
 
 
 

Toppendagen!

 
Det här fina kortet fick jag på min födelsedag i augusti av en av mina bästa vänner och hennes familj. 
 
Igår gjorde vi det - gick på spa här i stan och fick en härlig fot-och handbehandling, badade bubbelpool både ute och inne. Njöt av en god sallad med ett glas vin till lunch, Relaxade kan jag lugnt påstå! 
 
När vi kände oss lagomt trötta och nästan mosiga var det dags för middag. Så vi strosade in till staden och det bokade bordet på en av stans restauranger. Å vi åt gott och drack gott, bl a en ljuvlig drink före maten med polkagrisskum! Jag åt renfilé med potatisgratäng, suveränt gott.
 
Det härliga med det här restaurangbesöket var att vi hade en ung och mycket trevlig servitris, Glad, vänlig och ändå inte för mycket om ni förstår vad jag menar. Hon tvekade inte när vi frågade om vad hon rekommenderade och dessutom tyckte vi om det hon föreslog!  Även sedan det fyllts på med gäster runtom oss var hon uppmärksam och såg när vi s a s "behövde" henne. Hon förhöjde så att säga vår stund, (Stund och stund, vi satt i flera timmar...) Gillar när det känns som att servitrisen verkligen gillar både sitt jobb och att hon/han ser sina gäster och deras behov.
Jodå, vi talade om för henne att vi uppskattat att bli serverad av henne. 
 
Till efterrätt tog vi en smarrig drink med marängskum och Baileys och nåt mer i, tusan så god den också!
 
 

RSS 2.0