Tulpaner

 
 
Det finns ju dagar för det mesta numera. För ett bra tag sedan var det "Tulpanens dag"  och jag unnade mig en rätt stor bukett från en riktig blomsterhandlare. Å den har hållt sig så bra  - bl a för att jag glömde den i matkällaren ett par dagar kanske, svalt där. Men till sist fick jag kapa dem lite och byta vas. Men det är nåt visst med tulpaner - de är vackra genom hela "processen" eller vad det heter den där tiden de står i vasen.
 
Önskar er en glad arbetsvecka!
 
 
 
 
 

Måndag

Nämen nu ni - det är måndag och jag har fått bekräftelse via sms att min nya bredbandsrouter är på väg!
Lita på Telia? Nja...inte riktigt än.
 
Måndag och lätt snöande, magsjuka i parti och minut på jobbet och vikarierna växer fortfarande inte på träd...Men det är fint med snön!
 
 
 
 

Soffa och fredag igen

Ny fredag i soffan. Fast just nu i dotterns soffa. Jag sitter här och surfar runt på min dator.
Min knepiga relation till Telia fortsätter. Under dryga månaden har jag varit utan modem - som bara la av. Å dottern chattade med Telia som skulle skicka ett nytt. För en månad sedan...Nu tog hon tag i det igen, så nu har jag t o m fått ett sms om ordernummer som jag kan följa!!!
 
Ska jag lita på Telia den här gången?!?!?
 
 
 
 

Fredag - från soffan

Nu var det fredag igen! En bra arbetsvecka - med helgdag i tisdags borde ju medföra att fredagströttheten kunde vara mindre...men så är icke fallet!  Det är skönt att sitta i soffan och titta på tv, surfa runt på datorn och fundera lite på ditten och datten.
 
Det finns ju en hel del att fundera på. T ex allt som hänt i Paris de senaste dagarna...Det finns så många som uttryckt så bra  om detta att jag inte ens försöker. Däremot ska jag nog delta i en manifestation för det fria ordet i morgon. För det fria ordet är så viktigt - det får inte kvävas!!!!
 
Nåt helt annat som jag funderar på är att jag och min dotters gudmor ska göra en resa i maj, vi ska till Prag! Idag var jag till en liten resebyrå och fick entusiastiska förslag på flyg, hotell, restaurang mm. Okej, kanske skulle det gå att knåpa ihop nåt bra själv om man sladdar runt på nätet. Men jag orkar faktiskt inte, jag är inte ens säker på att det blir just nå billigare.
 
Ha en skön helg !
 

Så skriver vi 2015

 
Gott nytt år!
 

Hoppas avslutandet av det gamla avlöpte väl! Å att det nya känns spännande att ta sig an.
 
Jag funderar på vad jag måste göra detta år - det är en del att ta itu med. I lilla radhuset, med min kroppkaka och lite planering av tillvaron framöver.
 
Ute har det härlliga julvädret med snö, rimfrostade träd och lagomt många minusgrader förvandlats till fläckvis  halka, snötinande och regn....Usch, fy och bläh!
 
Inne börjar det bli en anseelig strykhög att ta rätt på...Å så kanske jag kan börja ta bort lite julpynt nu?
 
Ett par mil ifrån mig så spär en busslast syriska flyktingar på den ovilja mot mottagande av flyktingar som finns bland många. Jag hoppas de, för sin egen och sina landsmäns skull, kliver ur bussen och accepterar den förläggning de erbjuds. Okej det är två mil till stan, men det går bussar och det är väl sällan förläggningarna ligger mitt i en stad? Rejäla missförstånd måste ha uppstått, hoppas det löser sig!!!
 
Å i morgon är jag ledig!
 
 
 

RSS 2.0