Vinterregn - bläh

Natten mot lördag vaknade jag av att det smattrade på altantaket. Ösregn i slutet av november! Jag blev nästan gråtfärdig... Slänten utanför framsidan av mitt radhus var alldeles grön igen. Svårt att somna om var det också men efter några timmar gick det. Alltså sov jag lite längre in på fm än vad jag tänkt mig. 
 
Det var det värt - för när jag vaknade var världen vit igen! Å stora, stora snöflingor trillade ner rätt intensivt en stund. Så lite kan det behövas för att göra en trött liten tant glad en lördags förmiddag!
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

 
 

Vädret

 
 
 
Ja, jag brukar ju säga att jag inte är så beroende av vädret. Å det är jag inte heller egentligen, iallafall inte på sommaren...
 
Nu är det dock november och då ska det inte regna och vara ljumma vindar. Det har det varit i helgen. Jag blir lite sur, för när löven ändå farit av träden och mörkrer lägrar sig tidigt på eftermiddagen, då ska det iallafall börja lukta snö i luften...Å för min del får det gärna snöa nu. 
 
Det är dessutom lite läskigt - håller vi på att förändra klimatet så mycket och så fort?!?! Jag vet att det finns fler perioder i den meterologiska historien där det varit varma vintrar. Jag har fått mig en historia till livs som anknyter till det:
Mitt ex mormor var nästan hundra år när hon dog, hon föddes 1890, på julafton. I den östra delen av länet. 1897, på sin sju-årsdag fick hon en present av sin mamma. En mugg med lingon, som hennes mamma plockat på julaftonens morgon. En ovanlig upplevelese - bara det att få en födelesdagspresent men även att det på hennes födelsedag var så varmt att lingonen fortfarande var ofrusna
 
Så ja, det har funnits varma vintrar förr men ändå...jag är oroligt och funderar på hur jag i det lilla ska kunna bidra till en bättre klimatordning. 
 
 
 
 

Olaglig

Idag har jag varit lite olaglig...jag körde min bil lite drygt en km...
 
Tro nu inte att jag kört berusad eller fått körkortet indraget! Näe, det beror på att jag är lite seg emellanåt. Så seg att jag inte bokade besiktning i tid...Å når jag kom till skott så fanns det så klart inga tider kvar före 31 oktober.
Fr o m idag har jag alltså körförbud på den.  
 
Turligt nog har dottern både bil och garage! Så jag körde dit min Clio idag och kom hem med hennes Skoda,  lagligt. Dessutom är hon bortrest i tre veckor så allt liksom bara sammanföll. 
 
 
Ps. Jag har en besiktningstid bokad!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0