Önskan

Månen är full och jag är trött, önskar nästan att det var tvärtom!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strutsmetoden

Trollhättan, tragedin där - jag vet  inte riktigt hur jag ska hantera det.
På nåt vis blir det för stort - jag jobbar trots allt i skolans värld, det kommer så nära. 
 
Värjer mig genom att bara lyssna och läsa i stort. Ett tag känner jag mig som strutsen, bara kör ner huvudet och orkar inte, vill inte lyssna,inte inse. Sedan läser jag och hör a l l t - funderar på om det är för att jag behöver det eller om det finns drag av "hyena" i mig.
Känner frustration över att oskyldiga familjer drabbas så hårt. Funderar på hur mördarens familj orkar och känner, vetskapen om att ens barn dödat oskyldiga människor. När jag inte orkar tänka längre gör jag en "struts" igen, sladdar fort förbi rubriker på nätet, lyssnar inte riktigt på nyheterna.
 
Skolorna som ska utbilda våra barn till medborgare med kunskaper och insikter kommer att bli en sluten värld. En värld där de får lära sig att inte välkomna okända, att om de möter en okänd person i korridorren så kan det vara en presumtiv mördare. Fy....
 
Jonas Gardell skrev så här på facebook i dag:  Idag har vi ställt klockan bakåt till vintertid. Så hemsk som veckan varit känns det som snarare som vi vridit den tillbaka till medeltid.
 
 
 
 
 
 

Tankning

Hm, ibland behövs det bara nån timme för att tanka på lite, fylla batterierna, öka välmåendet -- ja ni fattar va?
Efter att effektivt ha inhandlat en födelsedagspresent gick jag och min kompis på café. En knapp timmes umgänge över lite kaffe (och en räkmacka...) . Det räckte för att jag skulle känna mig lite gladare, lite nöjdare med tillvaron.
Ibland är det så enkelt att plussa på välmåendekontot!
Trevlig helg på er!
 
 
 
 
 
 

Söndag 11 oktober

En alldeles underbar höstdag är det idag, jag tog en promenad i solen. Det är ungefär det enda jag gjort idag. Det blev tyvärr återigen en soffdag med tv och dator...Fast jag startade diskmaskinen, alltid något.
 
Nu är det ett fotbollsåtagande kvar för denna säsong, en match i Svenska cupen. Sedan är det slut hemmamatcher. Jag tycker att det ska bli rätt skönt att få ta en paus från det ett tag..Jag är lite för trött.Vilket jag egentligen tror beror på jobbet, påföljden blir att det finns inte lika mycket kraft till fritiden som jag önskar.
 
Att ordna inför match tar rätt mycket tid själva matchdagarna. Jag brukar vara på plats ungefär 1,5 -2 timmar före match och sedan minst en timme efteråt. 
Mellan matcherna är det mest detta att baka till funktionärer, ledare och domare som tar tid. Samtidigt är det så kul, vi är ett härligt gäng som jobbar runt matcherna och vi har kul ihop! Så jag misstänker att jag är där igen till vårsäsongen!
 
 
 
 
 
 

Rustad

Vintern kan komma (nåja, inte riktigt än men om nån månad kanske) för jag är rustad. Idag köpte jag mig ett par vinterkängor. Varmfodrade och med snörning och nån liten anti-halk på sulorna. 
 
Det kan tyckas lite väl tidigt, inte ens här förväntar vi väl oss snö riktigt ännu. Men det gäller att passa på - det brukar inte finnas så många i strl 36- 36,5...Idag var jag på en affär, provade ett par och köpte dem. Inte alltid jag är så snabb i mina inköpsbeslut!
 
 
 
 

RSS 2.0