Låglördag

Idag har jag känt mig lite låg och less. Inte hela dagen men det har krypit sig på allt eftersom att solen försvunnit och ersatts av gråa moln och lätt blåst. Å jag säger att jag inte bryr mig om vädret...Men nej, det gör jag inte så värst mycket. Jag kan vara lika glad eller arg en regnig som en solig dag.
 
Jag tror att jag påverkas av lite negativa besked i små saker men i helheten så känns det. Det är inget jag kan påverka mer än att låta bli att bry mig. Men det är ju uppenbarligen precis det jag inte klarar...
 
 
 
Tigerbilden - vad har den att göra med min låga dag? Inte ett dugg, ni får den bara för att jag gillar tigrar och hittade den här bilden på Google.
 

önskeuppfyllning

Förra fredagen gjorde jag nåt jag länge drömt om. Eller drömt, snarare önskat att få göra. Å sådana saker kan ju vara lättare att få uppleva än drömmar....
 
Jag och en gammal barndomskompis var nämligen studiopublik på en tv-inspelning! Fränt, jag kollade in  allt - kameraställningen som svepte runt, publiken, alla ställningar, sladdar och lampor. Å om jag hade haft de rätta tekniska kunskaperna hade jag lätt velat blivit studioman...han  höll rätt på både publik, artister och kameramän/kvinnor. Minutiös logistik, misstänker jag.
 
Helhäftigt tyckte jag att det var att få uppleva detta. Fascineras av all logistik och att utrymmet är mycket mindre än i tv. Av hur säkra programledarna är  - tittar in i rätt kamera i precis rätt ögonblick. 
 
Det här ska jag göra fler gånger, kanske ett annat program  men definitivt fler gånger!
 
Vilket program det var? Let´s dance! (å nej, jag var inte ledsen för att Wassberg åkte ur - det var inte bara som det såg ut i tv - han kan verkligen inte dansa...)
 
 
 
 
 
 
 
 
(bilden lånad från internet)

Var är våren?!

Mäh, nu har vi haft sommar i några dagar  - varmt och soligt och därtill så gott som vindstilla. T o m på fotbollsarenan (för den oinsatte så blåser det 99 dagar av 100 på dylika platser!) har det varit varmt. Där tillbringade jag både onskväll och söndags eftermiddag. Två matcher = två segrar! 
 
Även om det nu är skönt med sommarvärme så tänker jag gnälla i allafall;  Jag hann inte med - var det nån vår?! Dessutom så sa nån att det är risk för snöfall i slutet av veckan...Det vill jag inte tro på, t o m jag är klar med vintern för den här säsongen.
 
Altanen är inte vårstädad denna vecka heller däremot har den fått ett nytt tak sen sist. Eller fått och fått - nästan inget är gratis sägs det. Det var inte detta heller men det behövdes göras så det var bara att lätta på plånboken. Det blev bra och utgiften tar jag på ROT-avdraget.
 
 
 
                                                         
                                                      
 
                                
 

Maj

Första maj - snart är det sommar?! Jag är som vanligt inte med på banan, antar att det finns folk även på dessa breddgrader som börjar förbereda sig för trädgårdsarbete, planerar vilka plantor som ska inköpas, förbereder vår/sommargarderoben,putsar fönster osv. 
 
Själv har jag fullt med vinterjackor hängandes i hallen, letar vantar flera ggr i veckan och ser ingen anledning att fundera på trädgården - fram för allt fattas lusten till det sistnämnda... Å fönsterputsning är inte heller nån favoritgren.
 
Så jag sitter här i soffan och ska till att avnjuta en kopp kaffe. Med en bit morotskaka till.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0