Fräschning

Är hem en snabb sväng och fräschar upp mig med en dusch. Behövligt efter en varm dag. En dag som har innehållit både gräsklippning och vedtravning. 
 
Och en tupplur på em! Jag är trött, vet inte om det är värmen eller att jag gått ner i varv och kroppen bara pyser ihop. Eller en kombo av bägge delarna. 
 
Nu far jag ut till stugan igen - ska räfsa lite och trava mer ved i morgon. 
 
 
 

Sommarsemester

Min semester haver börjat! Med mulet och grått men det gör inget, faktiskt inte ett dugg! Jag ska nämligen ta mig iväg och mangla för sista gången på ett tag. Dotterns och hennes pappas lägenhet är nu såld och från 1 juli övertas den av nya ägare. Alltså är detta min sista chans att nyttja tvättstugan där, eller rättare sagt mangeln.
 
Jag älskar att krypa ner i rena, manglade lakan. Dessutom tar de mindre plats i skåpet. Så lite ledsamt är det nu att jag inte har nåt mangelställe att tillgå...Får försöka lösa det sedan medan mangelhögen växer...
 
F ö så kommer jag att vara i stugan en del så det blir lite klent med uppdateringar framöver. För där har jag knappt uppkoppling så jag kan prata i mobilen. Men skönt har jag det! 
 
 
 

Festkväll

Idag efter jobbet var det en snabb uppgradering av ytan - liten snabbtvätt, make-up och lite dofta gott och en ren lite snyggare top. Vips var jag redo för personalfest.
 
God mat, härlig stämning och sång.Dessutom några riktigt roliga lekar! Det är alltid en stämningshöjare hos oss - det finns hur många vinnarskallar som helst och tävlingslusten kopplas på av bara farten. Dessutom fixar alla att bjuda på sig själv, det gör allt mycket roligare.
 
Jag körde hemåt i en blåsig men ljus sommarkväll - ändå vänder det nu och blir kortare dagar...
 
Nu är det en intensiv dag med midsommarfirande i morgon i förskott på jobbet. Sedan är det fotboll innan det blir midsommar på riktigt. Den följs sedan av en veckas semester! 
 
 
 

Lugn och fin

Idag har det varit mer eller mindre kaos på jobbet, snudd på organiserad sådan. Vi flyttar grejor, tömmer hyllor, slänger och sparar. Allt om vartannat. 
 
Det beror på den "lilla" omorganisation som görs utifrån hur barngrupperna ser ut nästa läsår. Det kan bli bra i slutänden och kanske t o m riktigt roligt! 
 
En del kollegor försöker lägga sig i det som egentligen ligger utanför deras eget område. Idag lyckades jag lugnt och fint markera att det där löser vi som framförallt är de som  ska jobba härinne.
 
Enligt min kollega gjorde jag det,höll mig lugn alltså. Själv minns jag inte riktigt vad jag sa. Bara att jag försökte hålla mig lugn samtidigt som irritationen steg inombords. Inte alla dagar jag fixar det.
 
 
 
 
 

Lite gjort är bättre än inget?

Jaha, sedan klockan fyra i em har jag inte gjort just nånting...Det är jag bra på. Att inte göra nånting. Sittandes.
 
Igår och idag har jag varit till stugan och det blev iallafall lite gjort. Mer igår än idag, men jag varken orkade eller ville göra så mycket nytta idag...
 
Den här veckan som är på ingång har jag fullt upp, både på jobbet och efter det.Så vi säger att det är för detta jag laddat med att vara lat idag!
 
 
 
 
 
 

Avslutat

Ja.nu haver vi avslutat. Läsåret alltså. Kyrkan var fullsatt med nära och kära till alla barnen. Senaste åren har vi haft avslutning tillsammans både grundskole- och särskoleklasserna. Det är rätt maffigt för den stor kyrkan blir fullsatt! 
 
På fritidshemmet på eftermiddagen var det som vanligt väldigt lite barn, de flesta går hem efter avslutningen. En del drar vidare till nåt syskons avslutning. Nå väl, lugnt på eftermiddagen m a o. Det är skönt för de barn som är där för att det är en anspänning att ha avslutning! Även om man inte är ensam därframme utan står tillsammans med resten av skolan. 
 
Resten av dagen, läs kvällen, har jag ägnat mig åt att kapa gräset, titta på tv och ätit lite. Bl a jordgubbar, doppade i vit smält choklad. Det var riktigt gott!
 
I morgon griper jag tag i resten av helgen!
 
 
 
Bildresultat för jordgubbar tecknade

Stockholm styr

Det här med Stockholm...sommarlovsprogrammet för barnen startar och slutar utifrån läsårstiderna i den regionen.Varje år är det likadant.
 
Varför är det  så? Säg nu inte att barnen i andra delar av landet kan se ikapp via Svtplay - ska de tokglo en hel dag? I så fall kan väl istället Stockholmsbarnen titta på något annat i en vecka och invänta andra delar av landet? 
 
Här har vi avslutning i morgon. Det blir bra. Sedan kan vi se på sommarlovsmorgon på em.
 
 
 

Nycklar igen

I går hämtade jag mina nya nycklar - glatt överraskad över att det gick så fort. 
Döm  om min förvåning när jag satte en av dem i mitt dörrlås - den passade inte!!!
 
Idag var jag dit och vi lyckades klura ut att jag fått fel "kod" eller vad det heter - nycklarna var gjorda efter en gammal kod. 
 
Det var ordning på pappren i butiken - hon letade fram ett papper på att min låskolv var utbytt 2010. Å då passade inte nycklarna så klart eftersom de var gjorda utifrån kolven före det...
 
Trött
 
 
 

Rusig

Ikväll har jag rusat. Eller näe, det har jag inte. Däremot har jag gått mig igenom Vårruset.
 
Vi skulle egentligen vara 6 st från jobbet men vi blev bara hälften. Så kan det bli i bland - vardagen sätter lite stopp med barnvaktsbrist, grillkväll på nåt barns skola mm. 
 
Eftersom  man i en grupp på sex får en kasse med lite godsaker att imundiga sig efteråt så blev det ju mer på oss tre nu. Vilket var skönt för jag hade inte ätit något sedan mellismackan klockan tre och den hann bli åtta innan vi kunde sätta oss och äta.
 
Vädret har varit rätt skönt, mycket sol och ingen kall vind även om det blåst lite. Å nu är mina ben lite trötta och förresten hela jag. Så: Godnatt!
 
 
 
 

Skörbjugg?

Då  har jag avklarat en måndag igen. Med köttbullar och potatis till lunch.
 
I morgon bär det av med tåg en liten bit med de små liven. Vi äter lunch på lokal, förbeställt. Som omväxling blir det potatismos till köttbullarna.
 
Idag var det extrapris på köttfärs så jag köpte. För att framöver göra...just det - köttbullar! 
 
 
 
 
 
 

Nyckellös

Jag har tappat min lägenhetsnyckel! Den enda jag hade kvar...
 
Så nu har jag fått låna en huvudnyckel som jag  ska lämna ifrån mig innan jag far på jobbet. Klockan 06.15 i morgonbitti. Tack och lov sitter det en i styrelsen som är hemma med en liten. Så hon finns hemma när jag kommer hem och vill in igen. Så ska hon ta reda på hur gången är för nya nycklar och när det går att ordna. 
 
Så håll tummarna för att jag inte blir ruinerad för att få nya nycklar!
 
 
 
 
Relaterad bild
 
 
 

Perfekt kväll

Idag är jag lite trött och seg men det får jag väl ändra på för här behövs det både städas och klippas gräs! Inb llar mig att det kan gå lite lättare tack vare den go'a känslan som finns inuti mig efter gårdagen. (Fast ärligt talat så är kroppkakan lite trötten också!)
 
Det var en alldeles förträfflig träff, en  härlig försommarkväll. Vi började vid halvsju på kvällen och avrundade strax före två på natten! Än kan kärringarna! 
 
Det är härligt att ha gemensamma minnen, tankar och funderingar kring både nu och då att dela. Å en massa skratt. Därtill god mat och dryck. Rätt perfekt m a o. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer förlustande!!

Jaha, då är det torsdag och vips är snart helg igen! I morgon ska jag förlusta mig igen, det är mycket nu!
 
Det blir en tantträff eller tjejkväll eller damafton eller vad det kallas när ett gäng mogna kvinnor träffas. Dessutom äter och dricker gott. Så blir det i morgon kväll. 
 
 
 
Relaterad bild
 
 
 

Glad kväll

Ikväll var jag en sväng och hälsade på min f d jobbarkompis som är på rehabträning här några dagar emellanåt. 
 
Ibland räcker det att sitta på någons sängkant lite drygt en halvtimme för att man ska känna sig glad resten av kvällen. Så är det ikväll. 
 
 
 

Diverse firande

Sveriges nationaldag har jag firat i stugan. Med gudbarnens föräldrar, ett gudbarn och hennes familj. Grillat korv vid sjön, klippt gräs, kör.fikat på altanen och ätit jordgubbar. Rätt svenskt eller hur?
 
I går firade jag gudbarnens mamma som fyllde år. Fick middag med vin, tårta och . Å övernattade, det innebar att jag hade frukostsällskap också i morse, trevligt!
 
I morgon väntar arbetsdag och det kan gå hursom helst - i slutet på terminen är det mycket som ska hända och mycket som är skört. Å jag känner att all logistik, tider och snabba beslut gör mig trött och stressad. Men med lite tur så kanske jag håller fram till semestern v 26...
 
Ha en go kortvecka!
 
Bildresultat för flagga sverige
 
 
 
 

Snabbt dottermöte

Ja, jag hann träffa dottern lite - någon liten kvart i går och så över frukost i morse. Riktigt trevligt med frukostsällskap för en gångs skull. Vi hann både äta och prata en stund, sedan hann vi skruva ner en lampa i hennes gamla lägenhet innan jag körde in henne till stan för lunch med laget. 
 
Sedan sågs vi lite snabbt efter hennes match, det var allt. Men allt är bättre än inget!
 
 
 
 
 

Afternoon tea

Idag är det lördag  och jag har varit på afternoon tea. Egentligen var det ett födelsedagsfirande med teaparty- stuk. 
Å efter som det var min kommpis Elisabeth så var det mycket gott. Det är det alltid när hon har bakat eller lagat mat. Enormt gott!
 
Det var några släktingar, lite grannar  och vänner - en härlig samling. En del har jag träffat förr men en del var nya bekanta. Jag tycker det är kul när man blir bjuden till nån som blandar lite olika människor som den umgås med. 
 
Nu är det dags att ladda en tvättmaskin så här på kvällskvisten. Vilket lördagsnöje va?!
 
 

Bara för att

Jaha, nu är det fredagkväll. Jag tog lite räkor och ett glas vitt vin till middag. Bara för att. 
Trevlig helg på er!
 
 
 
 

Mindre bra och bra

Det är mindre steg idag, bara 10 000 och även en mindre trött kropp. Det är bra.
 
Mindre bra är att jag kommit av mig i träningen igen, jäkla förkylning, jag som liksom var på gång!
 
Min middagskultur är allt annat än bra, jag orkar inte laga mat. Det går så bra med youghurt till middag och ett ägg och lite grönsaker, haha! 
 
Bra är att jag har manglat lakan efter jobbet idag. Bra är också att jag ska hinna krama dottern lite i helgen, men ganska lite...Hon ska hit och spela fotboll. Förutom det är det middag med bl a nån som ska flytta till USA.  Å lunch med nån som inte kan vara med på middagen. Vi lär ses vid frukost på söndag och sedan strax innan hon åker...Men allt är bättre än inget!
 
 
 
 

RSS 2.0