Ibland blir det bra.

Idag bjöd vi in den andra fritidsavdelningen, dvs den med elever i f-3 (förskoleklass till årskurs 3) till gympasalen.Där hade vi tre stationer - rullstolsbana, mattcurling och goalboll. 
 
Den sistnämnda aktiviteten är rätt avancerad, barnen hade slalomglasögon täckta av eltejp så de såg inget. Sedan sitter man ner i två lag mittemot varandra och sedan rullar man i väg en boll med plingor i. Man ska alltså försöka skicka i väg bollen och motståndarna ska försöka stoppa den. Inte helt lätt - jag har provat!
 
Vi avslutade med ett gemensamt mellanmål med diplomutdelning. Det var jag som gjort diplomen och jag satt faktiskt kvar i över en timme häromdagen för att få till dem.  En timme som jag insåg att jag liksom fick bjuda på. Då när jag höll på funderade jag på om det var lite för mycket jobb jag la ner - ett pappersark med lite text, hur mycket bryr sig barnen om det?! 
 
Ibland är det skönt att ha fel, alla små glada uttrop när jag sa att det skulle få ett diplom för sina insatser var lön för mödan!!! Det här var viktigt värre för barnen och sällan stoppar de ner papper så försiktigt i ryggsäckarna sina!  
 
 
 
 
 
 
 

Tuff-tuff

I morgon ska jag upp en stund före tuppen. Jag börjar mitt dagliga värv klockan 06.30 i morgon men innan dess ska jag hinna med att vara en snäll syster och en trevlig svägerska.
 
Klockan 05.20 ska jag hämta min syster och hennes man för transport till järnvägstationen. De ska med ett tåg 05.46 till Stockholm.  När det är avlämnade är det liksom ingen mening att åka hem igen. Så det blir till att vara i tid, god tid på jobbet.Jag kommer att vara där redan klockan 06.00.
 
Om två veckor ska jag åka tåg samma tid. Då ska syster med make åka till sin stuga. Men först skjutsar min syster mig till stationen - så det jämnar ut sig s a s. 
 
 
 
Bildresultat för clipart tåg
 
 
 
 

Alla dessa val....

Ikväll, efter APT (Arbetsplatsträff) så hade jag två, näe, tre val! 
  • Åka hem till soffan
  • Gå på årsmöte i fotbollsföreningen
  • Kolla kvalbasket för damer.
Jag valde bort soffan först, den skulle jag ju hinna med ändå! Sedan tvekade jag - årsmöte eller basket? Jag är ju en inbiten föreningstant och anser att årsmötet är viktigt i en förening. Men vid tanke på att det skulle vara fler än en liten gubbe där som trots ett beundransvärt engagemang i föreningen är...ja, lite besserwissrar, nedlåtande och ibland rent ut sagt jobbiga...så blev valet till sist lätt! Basket blev det. 

Å till skillnad från när jag väljer kö till kassan på affären så ångrade jag inte mitt val! Spännande, nästan olidligt och så härligt med en rejäl arbetsseger för hemmalaget.
 
APT:n var för övrigt helt ok med en god macka till den hårt arbetande massan, 
 
 
Bildresultat för basketboll dunk
 
 
 
 

Hushållsbestyr

Tvättat en omgång tvätt (vem är det som ser till att hålla tvättkorgen konstant välfylld?!)  och dessutom manglat lakan mm i över en timme. 
Husligheten personifierad eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Räkningsdags

Kvällens" jag-måste" är avklarat. Det var att betala räkningar...Tänk att de fortsätter att komma. Vad gör jag för fel?!
 
 
 
 
 
 
 

Batterierna laddade!

Från onsdagkväll till söndags dito  som det är nu har det varit dagar och sena kvällar (som oftast övergått i natt...).
Å som jag har njutit! 
 
Att ha henne här på besök har laddat mina batterier och jag känner mig så nöjd. Vi har hunnit med både promenader, vin, mat, skratt och prat. Precis som vi brukar. 
Å en hel dag var vi på stan! Vet inte när det hände sist, det var längesedan jag så nogrannt gick igenom själva stadskärnan. Vi hoppade de flesta kejdor, de är rätt lika över hela landet. Å en sån här gång så har man liksom tiden att undersöka det övriga utbudert av butiker. Så det gjorde vi. 
 
Härhemma har vi ätit och druckit gott och pratat igenom det mesta. Å frukostarna har varit låååånga, ibland har vi suttit närmare två timmar vid frukostbordet!  Tv:n har varit på en gång sedan i onsdags!!! 
Nu väntar vardagen igen och jag hoppas jag kan bära med mig känslan av att vara utvilad och få igång träningen igen, den har legat nere sedan...skamligt nog sedan i december...
 
Å nu släppar jag i Blogg 100 rejält men det har det varit värt!
 
22/100
 
 
 
 

Besök!

I morgon kommer min kompis från mörka Småland hit - jag längtar! Det är ett år sedan vi sågs och jag behöver lite väninnetid nu, nån att både prata, skratta, promenera och äta tillsammans med.
 
Så'n där vänskap som är rak, enkel och sann. Lycka!
 
 
 
Bildresultat för vänskap
21/100

Babiantrött

igår var en seg dag -  igen. Så seg att jag glömde skriva i bloggen...
 
Nu ä rmitt hem i total kaos och därtill ostädat. Jag är trött som en babian, eller som vilket djur som helst som behöver sova.
 
Idag beslöt jag mig för att ställa på dotterns bil då det verkar bli en stund på verkstaden för Marta.Jamen, tror ni den startade?! Stått i garage sedan början av januari... givet att batteriet var tomt.Trött och less gick jag hem.
 
Väl hemma kändes det som om inget går min väg just nu. Så jag var både arg och gråtfärdig. Men med en tallrik youghurt och en äggmacka samt alldeles för många chokladbitar ur Aladdinasken återvände livsandarna. 
 
Jag ringde gudbarnens far som så smånningom kom med fru och laddare till  garaget, satte batteriet på laddning och så for vi och handlade. Jag behöver så klart handla en massa - får besök ons- sön. Men jag är så slut av att det går så tungt med bilar mm nu så jag kom knappt ihåg någonting av jag behöver. När vi kom tillbaka efter ca en timme så startade den på första knycken.Jag körde en sväng för att den skulle få bli varm. Å nu är det bara att hålla tummarna för att den startar i morgon....
 
Jag behöver tvätta, plocka ihop, städa, röja kylen och bädda rent. Det tänker jag inte göra. Jag går och lägger mig istället för nu är orken slut både fysiskt och mentalt...
 
 
19/100
 
 
 

Den som spar hon har...

 
 
 
Jag har en liten ekorre i mig, ibland tar den över lite väl. Så jag samlar. På diverse bra-att-ha-grejor, fina snören och påsar! Det känns så himla onödigt att bära hem grejor i en påse som sedan inte används nåt mer. Jo, jag använder en del till soppåsar. ÄVen om att jag ofta har med mig tygkassar när jag handlar mat så blir det mer påsar än jag behöver...
 
Idag skulle jag tippa lite grejor på återvinningen och Röda Korset efter förra helgens rensande. På vägen till återvinnningen så kom jag på att jag ju passerade Pingskyrkans second-hand-affär. Å där blev det så glada när jag kom med mina kassar med påsar! 
 
Plötsligt kände jag mig lite nöjd över mitt ekorrdrag!
 
 
 

Fredag!

Idag har jag bil igen. Fast inte min, jag har fått låna en kollegas. Skönt, då kan jag köra lite grejor till återvinningen i morgon.Så kanske jag hittar igen min hall....Just nu är den ju full av påsar efter förra helgens rensande.
 
Jag har suttit här i soffan en stund nu och hunnit med lite Navy CSI, skidsprint i Kanada och nu Let´s dance.Emellanåt rätt bred i min tv-smak eller hur?! 
 
Jag har hunnit med att lite på bloggar också och jag hittar hos flera stycken en fråga som jag tycker är lite konstigt att de ställer. Typ "vad ska ni göra i helgen" eller "hur ser din helg ut? På allvar - tror ni de bryr sig? En del har jättestor blogg - som om hen skulle bry sig om vad hens flera tusen bloggläsare ska spendera tid till under helgen!?! Jag kanske är lite grinig nu men det känns bara som en fras, inget hen egentligen är intresserad av. i 
 
Så jag tänker inte fråga er vad ni gör under helgen, jag går in på era bloggar och kollar istället. Ska försöka skärpa mig i kommenterandet också. Jag har bara tittat in utan att säga nåt en del dagar. 
 
Nu slår helgkoman till, jag bara gäspar och känner mig redo för att ha en date med John Blund. 
 
Trevlig helg på er!
 
 
 

Underbart är kort...

 
Idag fick jag hämta bilen! Underbart!
 
Kändes riktigt kul att köra bil ner till stan. Gjorde ett jobbärende och sedan påbörjade jag färden hem.Beslöt mig för att stanna till vid Konsum för att fylla på framför allt frukostförrådet. Å så ut till bilen igen. 
 
Den startade inte!!! Igen.
 
Bilverkstaden var stängd. Letade via nätet i mobilen för att hitta ägaren till verkstaden. Tack Facebook! Hittade honom där - ringde och fick hjälp direkt! "Jag ringer en kille som bärgar den till verksta'n"  Efter några minuter så ringde en Ronny och sa att "jag kommer om 20 minuter". 
 
Det hade gått nästan det dubbla innan Ronny kom...När han kom så gick det rätt fort. Han och en kollega fixade upp bilen Marta på släpet. Å jag fick fixa mig in i bärgaren för skjuts hem.
Så nu har jag gjort premiär som bärgningsbilåkare! 
 
Å i morgon blir det buss igen...
 
 
 
 
 
 
16/100

Trött

 
Idag efter jobbet blev det promenad ner till stan, laxsallad på lokal (som smakade bra men inte mer än just så) och dambasketmatch. Efter detta var jag rätt trött och gäspande satte jag mig på bussen och nu har jag landat hemma i soffan. Trött. Jättetrött.
 
Sa jag att jag vaknade klockan 4 i morse...?
 
 
 
 
 
 15/100

Ordning

Sakta, sakta så blir det ordning. I alla fall i lådorna. Andra ordningar har jag inte ansvar för. Inte i allafall just nu. Så om ni tycker den politiska världsordningen inte är okej så är det inte s a s min låda. 
 
 
 
14/100

Lådstädningen som kom av sig

Oordning i kökslådor - hur svårt kan det vara att åtgärda? Jättesvårt. Jag började så fint med den med plastfolie etc.
 
En massa frågor uppstod:
  • Miljoner etiketter är det vad ett välsorterat hushåll behöver?
  • Ska jag verkligen ha en kulspetspenna i den lådan?
  • När ska jag baka tusen hallongrottor så jag kan använda pappersformarna ( som f ö inte alls ska ligga i den lådan) jag har till det?
 
När fellagda saker skulle läggas i nästa låda - då blev det övermäktigt, där fanns saker som ska ligga ännu en låda längre ner. Jag drog trött ut dem och tömde dem på allt. Å bakom lådorna fanns det en hel del som jag inte saknat - bakplåtspapper, grytunderlägg mm. 
 
Då blev jag trött på riktigt. Så nu är köksbänken full av grejer från tre lådor...och jag bara gick därifrån till soffan.Å eftersom jag klev upp klockan fem för att 29 minuter senare stå vid busshållsplatsen så har jag ännu en ursäkt till att vara trött...Så trött så  jag nog måste krypa ner i bädden!
 
 
 
Bildresultat för små muffinsformar
 
 
 
 
13/100

Klädkammaren

Klockan är sen. Jag är nyduschad, vilket är en skön känsla efter dagens röj. Jag har nu möjlighet att stå inne i klädkammaren, golvet är inte längre en avstjälpningsplats därinne. Har röjt undan en del grejor - dotterns gamla fotbollskor t ex. 
 
Förutom skor etc som vanligtvis finns i min lilla hall står där nu påsar med allehanda innehåll. Några ska till återvinningen, några till Röda Korset och nån till jobbet. Å så några till vanliga soptunnan här, den med brännbart.
 
Denna heroiska insats har tagit mest hela dagen...jag har vilat mycket. T ex så var det en tremil att följa, lite skidskytte och så en massa datorsurfande...M a o så hade jag många pauser, jag har liksom inte längre förmågan att fokusera nån lång stund när det kommer till städning...
 
Nu ska jag däremot fokusera på att sova lite, ska bara titta in i min  städade klädkammare först!
 
 
 
 

Latmajan

Världens lataste lördag har jag haft...En promenad i vårvintersolen blev lite kortare än tänkt eftersom jag har skavsår! Det är ungefär det mest ansträngande jag gjort idag. 
Så alla måsten är kvar till i morgon...
 
Å nu ska jag sova!
 
 
 

Sportlov, sol och marknad

Sista sportlovsdagen för i år! Med strålande sol, igen. Det har varit ett fantastiskt väder - vinterväder när det är som bäst! På nåt vis lättare att jobba när man inte behöver motivera barnen att gå ut och åka madrass,äta mellis ute vid elden.
 
Jag slutade tidigt idag  och hann ta mig en sväng på den marknad som pågår i dagarna tre. Det gamla vanliga med korvar, rökt fisk, diverse sylter och marmelader och mycket annat. Jag köpte mig lite lokala Coccosbollar och två mössor. Därtill ett paket mjukt tunnbröd för dyra pengar. Men gott...jag vet för jag har köpt av dem förrut. Det ska in i frysen och föräras väninnan som kommer om några veckor.
 
I övrigt är det helg och en massa saker att plocka rätt på - det tar liksom aldrig slut. 
Ha det gott!
 
 
 
10/100

Irrotanten

Idag har jag varit lite irriterad, tycker att en del kollegor är lite oproffsiga. För mig är det inte ok att uträtta privata ärenden på arbetstid även om man tar en av barnen med sig eller ha barnbarn med sig flera dagar i veckan, bara för att det är lov. 
 
Hur skulle det se ut om ICA-kassörskans barnbarn satt brevid i kassan hela dagen eller om distriktsköterskan hade med sig eln patient som råkade ha tid samtidigt som hen behövde gå på banken?
 
Privata ärenden på arbetstid - det är det allltid samma ena som gör. Besiktar bilen, åker i väg till frisören, hämtar ut paket mm.  Det underliga är att vi är flera som hinner sådant utanför jobbet - trots att vi arbetar heltid. 
 
Jag tycker det är ok att ett barn eller barnbarn tittar in en liten stund för att se var föräldern/morföräldern arbetar men inte fyra hela av fem dagar! Det spelar ingen roll hur duktig hen är på att äta själv, klara sig på toa själv eller klä av och på sig själv. Hen tar iallafall tid och uppmärksamhet - som föräldern/farmor egentligen ska ägna åt de barn vi har i vår verksamhet.Dessutom är den omgärdad av sekretess och tystnadsplikt.
 
Jaja, jag kanske är gnällig men...Det värsta är att ingen riktigt protesterar så det blir s a s en tyst sanktion. Tyvärr har dessa männiksor ofta förmågan att framställa sin önskan om att uträtta ett ärenden av privat karaktär som om att det går fort, att det finns ingen  annan tid etc. Å vi hinner inte dra efter andan förrän hen drar iväg. 
Eller det här med barnbarnet, då sägs det lite i förbigående " X är hos mig den här veckan, så han får följa med hit de dagar inte Y (sonen/morbror) kan vara med honom.  
 
Hur gör ni - är det ok att dra iväg på privata ärenden under arbetstid utan att ta ledigt? Å är det ok på er arbetsplats att ha barn/barnbarn med hela dagar under loven?
 
 
 
9/100

Bussinsikt

Åkte buss till jobbet i morse. Ibland byter de chaufför vid Bussgaraget så jag blev inte förvånad när bussen stannade där i dag Chauffören reser sig upp  och säger; Jag ska bara kissa! 
 
Jag blev full i skratt över öppenheten, det måste jag tillstå. Jag tänkte: " Okej, säg att du kommer strax eller att du ska gå på toa. Jag som passagerare behöver inte veta exakt vad du ska göra." Nu när jag visste så funderade jag ju på om han varit kissnödig hela turen, stackarn. Det tar drygt en halvtimme från "min" hållplats till Bussgaraget så det var ju en stund i såfall.
 
Jag insåg att jag aldrig skulle kunna bli busschaufför. 
 
 
 
 
 
8/100

Bakning

Idag har vi bakat tunnbröd ute och gräddat på muurikkan, till mellanmålet. Såg gott - ett varmt bröd som smöret smälter på och så en skinkbit eller två på det. Å en kopp mjölkchoklad.
Allt i ett härligt vårvinterväder!
 
 
Annika Röstlunds foto.
 
 
 
 

Kvar

 
 
 
Annika Röstlunds foto.
 
I den här delen av världen är det denna vecka sportlov för skolbarnen.
Jag jobbar hela lovet. För att jag vill det. Lov har den fördelen att tillvaron går i ett lugnare tempo, det finns tid för lite längre (och ibland djupare) samtal med både barn och arbetskamrater. Det finns möjlighet till aktiviteter som får ta lite längre tid.  Eller möjlighet att, som på bilden. låta ett påbörjat arbete ligga kvar för att återvända till senare under dagen. 
 
 
6/100
 

Trögt

Men alltså idag är det trögt att skriva inlägg...jättetrögt. Tankarna, idéerna och skrivlusten står på paus. Gör ett nytt försök i morgon.
 
 
 
 
 5/100

Den femte årstiden

Jag har precis åkt tremilen i Lahtis. Dvs från soffan.
Som vanligt så vann Astma&allergiförbundet,Norge. Jag är lite skeptisk till att man ger åkare astmamedicin som inte har astma...känns som lite (eller ganska mycket) fusk. 
 
Ute skiner solen och det är några köldgrader, snön knarrar under skorna. Det är m a o alldeles underbart! (Eftersom jag har hjälpt dottern att köra lite grejer till Röda Korset och återvinningen så har jag mest klivit i och ur bilen i solskenet). Vi har vår femte årstid nu; vårvintern.
 
Ha en glad lördag! Själv ska jag bort på middag med vin och surr!
 
 
Bildresultat för tecknad sol
 
 
 
 
 
4/100

fredagsmys

Men nu är arbetsveckan slut och jag med den.Det blev en fredagskväll i soffan.
Nu blir det snart natt. I allafall för mig. Å  i morgon är en annan dag. 
 
 
 
 
 
 
 

Årsmöte

Ikväll har jabig varit på årsmöte och bio. Eller rättare sagt årsmöte med bio. 
Det var årsmöte i den fackliga lokalavdelningen. I en av stadens biosalonger bjöds kaffe och en rejäl macka innan årsmötesförhandlingarna. Därefter pop-corn och läsk till filmen Lalaland. 
 
Ett litet annorlunda grepp för årsmöte, konceptet drog nog några extra folk till mötet. Jag gillar årsmötet - för ofta hinner man träffa några gamla kollegor och kursare och surra lite. Så även ikväll.
 
Sen gillar jag fackets årsmöte av andra orsaker också. Eller jag gillar facket. Men det tar vi en annan gång.
 
Filmen var till stor del en s k "feel good" film. Fast det tog nog närmare 45 minuter innan den riktigt hade mig i sitt grepp. Men jag förstår varför den fick pris för bästa ljus på Oscarsgalan! Helt magiskt !
 
Å nu  är det godnatt!
 
 
 
 

Surkväll

(Japp, det börjar ju bra det här med att blogga i 100 dagar...höll på att glömma min ambition! Men jag hinner innan midnatt ser det ut som.)
 
Kvällen har varit rätt sur - vilket är lätt hänt när det är städning på programmet. Idag gick jag ändå in i städningen med energi och, nåja, inte direkt glädje utan mer ett mått av acceptans att det skulle göras. Tog fram dammsugare och satte igång i köket, hann inte ens klart innan den la av. Nej, det är inget gammalt ök som jag haft i 350 år utan endast ett par år gammal. Närde en stilla förhoppning att det var eluttaget som felade men icke det. 
 
I höstas öppnade Net-on- net en butik här i staden och jag var och köpte mig en dammsugare till stugan. En Electrolux som verkade helt okej efter en snabb Googlering. Den har inte kommit ut till stugan ännu så den plockade jag upp. Tjoho, här skulle städas! 
 
Tio minuter senare slutade den också att fungera...
Men alltså - hur är det möjligt?!
 
Sa jag att bilen inte startade i morse? Det går bra nu.
 
 
 
 
Ps. Men favvoungen kom hem ikväll och blir hemma några dagar - det uppväger mycket!
 
 
Bildresultat för dammsugare clip-artbild lånad från internet
 
 
 

RSS 2.0